Instagram : @peejburhan

1st time nih. akhirnya terpengaruh gak.

nonoy adalah penggila mask.
memacam jenis la dia ada.
and agak rajin la pakai.
aku lak tak pernah pakai.
so everytime dia pakai. mesti beriya la dok paksa aku pakai gak.
kata best la apa.
tah la. tak minat. so malas nak pakai.

this was few months back kot.
dia pakai. aku rasa lawak pun ada.
tapi bestnya sebab yang dia pakai ni ngan mata2 tutup.
so boleh la aku snap pic tanpa pengetahuan dia. kah kah.


kan kan kan.
tah kenapa. bila pakai mask ni aku rasa dah macam rupa jason dalam friday the 13th tu.
hahahhaha.

ok tu takpa la.
last week tu kan dia tidur rumah aku.
again dia pakai segala mask ni la.
n paksa2 jonet n aku cuba. malas la nak layan.
so dia sorang je la pakai.

so masa keluar pergi festival city the other day tu.
elok nak balik. lalu tepi sasa ada lak memacam mask.
pastu 4 10 hengget je. murah bebenor.
noy sibuk la menggila pilih.
padahal malam before tu aku tengok dia punya banyak lagi kot.
yang kelakar. tak pasal aku n jonet pun pilih2. hahaha.

apasalahnya try kan.
so aku amik ni. main amik je pun. ;p


paling suka eye mask tu la.
tapi noy kata rugi la sebab kecik la apa.
lantak la.
sebab aku muka ni memang prob tang mata je ni.
melampau lebamnya tu kan.
tapi bila balik n belek. aku rasa tak rugi la.
walaupun dia eye mask je. tapi satu paket tu dapat 3 set. so ok la kan.
kalau mask muka ada satu je pun dalam tu.

malam tu kelakar je tengok.
sebab tetiba jonet ig pic ni.


hahahhahahaa.
sorang lagi jason friday the 13th.
paling kelakar tengok caption dia.
masalahnya memang pun. noy la peer pressure tu. ;p

aku ingat nak pakai gak.
tapi boleh lupa.
so few nights after that baru la pakai.
pakai eye mask tu.
va va va. suka n excited n jakun.
harus camwhore mihmihmih.
eh tapi aku ni tak perlu excited or jakun pun tetap la suka camwhore. ;p


noy tengok pic ni dia marah.
dia kata perlu ke aku senyum. hahaha.
masalahnya memang aku excited time tu.
1st time pakai. so macam tersenyum la. hihihi.
n satu lagi berasa kagum sebab sebelum ni memanjang bawah mata hitam.
kali ni bawah mata putih. ;p


camwhore tak dapat di tolong.
excited bebenor.
n rasa tu best. sebab dpt rasa mata macam sejuk n tegang.

ramai dok tanya kat ig tu. berkesan ke.
best ke. bla bla bla.
aku takleh la nak kata wahhhh berkesannnn.
padahal baru la sekali tu aku pakai.
tapi apa boleh cakap, lepas bukak tu rasa dia best.
rasa macam tegang je mata. gituh la.
n rasa best n nak pakai lagi.
maybe keep on pakai akan ok.
nanti aku nak pergi lagi n beli bebanyak.

:: ni rupa lepas bukak. sorry nak tidur dah time tu. so dah tutup lampu la. ::

tapi paling nyampah.

Mr.B : molly tu pakai apa tu?
me : untuk mata.
Mr.B : lepas ni pakaikan ite tu boleh tak.
me : sibuk la u ni.
Mr.B : :(

bagus. aku dah la kedekut.
sibuk je dia kan.
matiklah kedekut padahal berapa hengget je pun kan.
tapi rupanya dia tak berputus asa.
banyak kali kata nak.

me : u betul2 nak ke apa ni? ke main2?
Mr.B : ite tu pun nak jugak.
me : hissshhhh sibukkkk. meh la.

ini la hasilnyaaaa.


menyampah kan. sibuk nak jugak.
serious dia ni apa aku pakai dia nak jugak tau.
takleh tengok orang senang.
sorry pic terpaksa buat color ni.
sebab amik time gelap.
ori pic tak nampak apa kau. golap gulita. haha.
so pakai coler ni nampak gak la rupa orang.
oh pic aku yang atas tu no filter.

kesimpulan.
aku suka eye mask.
tapi full mask tak suka.
sebab semalam pakai full mask tu.
aku rimas sebab rasa melekit muka lepas tu.
tak tau la maybe sebab jenis yang aku pakai tu aloevera kot.
maybe yang lain tak.
nanti try lagi.

ok tu je.
sekian cerita daripada penjakun pakai mask. heheh.


14 Comments:

Zara Zainudin said... [Reply to Comments]

Bacani tetiba pegang muka sendiri. nak beli jugaklah. slalu simpan mask dalm peti ais. bila pakai, sejut jeee..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

comel je kalau pakai eye mask tu!! nmpk mcm watak anime ok! (yg ada mata comel2 tu). kta pun ada beli jugak.. xtau la eye mask ke apa.. tp yg bulat2 bentuk timun tu. bukan timun betul pun. tp dia letak dlm bekas.. byk la. kalau pakai sambil pejam mata rasa best je. mcm letak timun betul atas mata pulak. hahaha

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Jonet muka kemain serius....

Peeja kasi can lah kat Ben tu.....dia pun nak jaga kecantikan juga.

AkUFiZA™ said... [Reply to Comments]

Menarik. Wajib cube ni.

Ai Izzati said... [Reply to Comments]

Setelah sekian lama jdk silent reader..terus cepat je jari ni menekan komen sb xbley tahan dengan permintaan ur husband. Hahahaha...kenapalah suami mesti nak menyibuk time bini dia nak memanjakan diri.

Btw, pakai mask memang best. Sb dapat rasakan ingredient dia observe in skin. And konon berangan healthy skin gitu lepas tanggalkannya.

Mizz Coki said... [Reply to Comments]

Peej aku suka kau sporting gila hahaha biarlah kalau hubby ko nak pakai, mcm laki aku kan sebok je nak belosyen bagai aku pakaikan skali.. pastu ckp kat dia, How I wish u pondan, boleh kita jadi bespren, sumpah lepas tu xnak kacau brg2 kita dah hahahahaa...

nasaoji said... [Reply to Comments]

eeiii..kamu ckp asben golap gulita..nonono...

Cumei seh kamu pkai tu!

Sya pun suka pakai, tp amik yg ghupe timun, khas utk mata, if lepas nangis or penat or rasa sembab, pakai timun tiruan, then rasa lega suma!

nasaoji said... [Reply to Comments]

eeiii..kamu ckp asben golap gulita..nonono...

Cumei seh kamu pkai tu!

Sya pun suka pakai, tp amik yg ghupe timun, khas utk mata, if lepas nangis or penat or rasa sembab, pakai timun tiruan, then rasa lega suma!

Hazey said... [Reply to Comments]

Kita pun nak beli mask gak lah..... hiksss

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said... [Reply to Comments]

tak menahan nengok suami kak peej .. sibuk jugak ! huhu

Misz Jazzy said... [Reply to Comments]

akk pon suka beli peej tp x penah nampak utk eye bag mcm peej beli tu...hubby akk pon join sekali

cik yaya said... [Reply to Comments]

Hi peej,

Penah pakai yg eye mask by Etude House, konon nak bagi hilang eye bag. tapi macam makin gelap je. Ke pakai sekali memang mcm tu? haha terus tak pakai dah. kot berubah jadi batman xpasal haha

cikji said... [Reply to Comments]

Haha gelak sensorg tgk ben pkai eye mask tuh.

intandayani said... [Reply to Comments]

nk bgtau peej...saya pun terpengaruh gak...ritu pegi guardian sibuk belek mask jgk pas bace entry ni ritu...ngeee

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...