#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM120

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

raya haji week.

rasa macam lama bebenor tak update blog.
al maklum dah tak tau nak cerita apa.
selalu dok mengadu kat mama diriku kesepian nowadays.
melangok je kat rumah. abis apa sangat nak cerita pun kan.
balik aku tido je la pun.
online kejap, buat kerja. tengok tv, pastu tido.
so paling-paling pun vain je nok.


vain sangat kan. no filter ni.
au naturale katanya.
bab dark circle tu tak dapat membantu yea.
cara nak nampak muka berseri.
sila la tadah muka menggunakan cahaya matahari daripada tingkap ke apa.
snap pic. mesti konon berseri.

oh tau tak aku dapat tips daripada pengguna tabita.
yang aku sendiri tak tau ok.
dia kata cleanser tu kan. kau boleh pakai kat ketiak.
kan sometimes ketiak macam berkerak je kan.
so katanya if pakai akan hilang all the dead cells. gituh.
aku tak try lagi.
tapi noy dah try. dia pun kata berkesan. so boleh la cuba ye.
ada kawan aku siap pakai kat kaki. kan kaki kita. belah atas tu kadang berkerak je.
kau sental pun takda beza.
dia kata dia pakai. jadi cerah. hahhaa.
serious iolls tak tau.
sebab pernah la dulu terasa rasa nak pakai tabita ni satu badan je. tapi tebiat pulak kan.
rupanya ada orang buat. 
tapi kang korang nye cleanser cepat habis tak jamin yea.
plus aku sangat susah nak dapatkan stock cleanser n toner.
creams banyak la.

this was last week.
amik stock ephyra.
sebelum tu aku singgah makan kat kopi putih pekan lama.
mushroom n chicken steam rice adalah menu fav kalau ke situ.
lama tunggu masak. adalah 20-30 minutes.
tapi berbaloi sebab sedap. mintak cili padi potong. fuhhhh.
tapi ada orang komen kata tak semua oldtown ada menu ni.
oh tak tau lak. sebab aku pergi 2-3 oldtown area umah aku ada je.

comot kan aku.
tah la makin lama makin pemalas.
kening aku tu dah tahap horror weyh.
last aku bersihkan masa raya hari tu tak silap. gagagga.
pastu jumpa noy rasa nak sepak muka dia sebab kening dia lawa.
sekarang gi memana taknak ajak kita. nyampah.
sebab tu la sekarang dah pandai bawak diri aku ni.
mana-mana sorang je.
makan pun sorang.
few years back memang takkan la aku nak makan sorang bagai.
so sad da.
noy sekarang busy bercinta. oppss. terlepas cakap.
haha kalau dia baca mesti marah kitew.
ala kata dia busy. mesti takkan sempat baca blog aku.

kejam weyh dia.
dah la asyik dating.
pastu kan last weekend dia kata nak ajak aku pergi pavi.
punya la teruja. sumpah lama gila tak pergi weyh. sedih bebenor.
so esok tu kemain aku eksyen ngan Mr.B kata aku nak kuar ngan noy.
Mr.B ok je. dia nak pergi umah parents dia.
pastu aku kejut la noy. tanya kul berapa nak gi. aku nak mandi.
tetiba dia kata taknak gi ngan aku. nak gi ngan kekasih gelapnya.
damn yuh kominyo.
tu takpa. aku pun meratapi la kesedihan ini.
ngadu sana sini kominyo not love me anymore.
sekali semua marah aku sebab katanya biarlah noy tu nak happy.
at last terbuka hati dia nak berkawan n all.
fineeeeeeee.
marilah teruskan hidup kesepian.
ewah drama sangat.
so akhirnya end up cecepat bagi tau Mr.B jangan tinggalkan aku.
nak ikut dia pergi rumah mak n abah. heheheh.
padan muka memula eksyen kan.

last week aku spend berhari tidur umah mama.
oh happy.
setelah sekian lama kan.


yoki yang super nakal.
suka menggila.
ni sesuka hati main dalam beh aku. dah la ada baju dalam tu.
nasib bulu tak tebal dia ni.
pastu duduk dalam tu, get ready je nak serang hendap lulu.
saiko gila. melompat sana sini.
dia ngan lulu tak ngam. dia ni la tetiba nak garang nanti.
elok sesama jilat bulu dia ni. dia jilat bulu dia tu.
tetiba nanti yoki sepak muka lulu.
lulu tu harap je debab. kena sergah ngan yoki. terkedek2 lari menyorok bawah kerusi.
kah kah kah.



:: mama kata mata aku sembab. kenapa? ye ke? sendiri tak tau. maybe terlebih tidur kot. ;p ::


:: aku letak kat instagram pic ni ngan caption, 'gelap gulita. cari benda tersembunyi'. ramai marah kata aku jahat. e ehhh. tapi betul what. kena perati bebetul. baru nampak. mana ada jahat la. kalau jahat takkan la jadi pilihan hati kan. hahhaha ::


dan ramai terkejut ngan pic atas ni.
sebab aku kan tak suka pda. tetiba ada pic ni.
well ni bukan pda. ni syok sendiri. pastu upload pic.
so tahap keseganan tak sama.
itu pun selepas rasa bersalah.
check instagram aku. the last time aku ada pic sesama ngan dia was more than a month ago.
itu pun sebab aku nak vain dia sibuk. pic sesama mana ada.
so lets.
kalau tak nampak macam aku ni keji pulak.
tapi ok la sekali sekala je kan.
sebab ada orang jenis obses sangat lak laki sendiri kan.
memanjang letak pic laki dia je.
pitam pulak. sampai terasa aku ni follow instagram kau ke follow instagram laki kau.
gituh.

menantu mithali sangat kan?
hahahhaa.
dia tengok mama kupas bawang untuk nak masak.
cecepat dia kata meh ben tolong ma.
mama kata tak payah tetap dia buat.
aku tolong amik pic je. hahah.
dia memang takleh tengok orang buat kerja. mesti dia sibuk nak buat.
hoi rajin tak beragak. bila la aku nak jadi macam tu kan.
pastu terkagum sebab dia ada bakat tang ni.
sebab bertahun kenal. aku tak tau dia tau kupas bawang.
sekarang dia rajin tengok masterchef ngan aku.
haaaa mana tau tak lama lagi dia jadi chef lak.
wahhhh. best tu.
hahaha. makin naik lemak la kan semua dia nak buat. sepak laju-laju baru tau.



orang yang dah tengahari baru terjada di raya haji.
lapar woih.
nak turun bawah dengar riuh semacam.
terkejut why la tetiba ada tetamu.
cisss. malas nak mandi n bersiap. so tak dapat la turun.
lalu sambung tidur.


dengar dah clear baru bangun.
va va va. bestnya. menu lengkap.
ada nasi impit, masak lodeh, sambal daging, rendang daging n limpa, n kuah kacang.
sedap hoi. puas hati makan.
tapi tengok pic ni rasa macam nak lagi je. hmmm...

this was last sunday.
jonet datang tidur rumah.
so dia ajak pergi karaoke.
yeay. suka. sebab percaya atau tidak. the last time aku gi karaoke rasanya last year ok.
sedih bebenor. sebab takda geng nak gi.
boleh la gi berdua je ngan Mr.B tapi tak best la kan.
so malam tu pergi setelah mintak kebenaran kat suami. weow mithali khennn.
Mr.B memang tak join. sekarang mamat tu gila gym. aku pasrah.
noy ajak ayol join.
sebab sian lak tengok dia tu asyik menung je.
so bersuka ria la.
ok takda la ria sangat
sebab tetiba tengah nyanyi ada part ayol sebak. sian.
pasyu jonet nganyi lagu apa tah.
ayol menung je. pastu jonet, "depressing sangat ke lagu ni abang ayol? takpa jonet stop kan".
tapi ok la. atleast dia happy la sikit-sikit kan.


 :: kening so tebal like ulat bulu ::


:: jonet bagi tart nangka. so niceee. me loff it ::


macam ni la perangai lulu.
memanjang datang kat orang terkangkang.
paksa orang usap dia.
tapi suka la. manja.
yoki pun manja. kasih je tak berapa nak manja.
apa la nasib.

ok tu je cerita.
kalau berinspirasi n ada lagi nak cerita akan ku update yea.
ta-ta.

Raya Haji.

hari raya aidiladha.
or raya korban.
tapi aku daripada kecik panggil raya haji.

tak tau la korang kan.
tapi aku daripada kecik tak pernah celebrate raya haji.
ingat pun masa kecik la. selalu ikut arwah atuk ke surau.
tengok orang sembelih lembu.
arwah atuk salah sorang daripada yang tolong nanti potong daging la apa.
nanti dah abis semua kerja. apa yang boleh bawak balik, arwah atuk bawak balik.
tu je yang aku ingat.
then kadang masak la apa-apa ngan daging tu.
that's it.

kecik-kecik dulu pernah tanya mama raya haji takleh raya ke?
mama kata yang celebrate selalu orang kelantan.
dorang raya haji meriah. raya aidilfitri biasa je.
entah betul tak aku tak sure.

tapi since few years back.
raya haji mama start masak macam raya biasa.
buat la nasi impit, rendang sikit. daging sambal.
wah happy habis la.
sebab dapat makan meriah.
selalu setahun sekali je dapat makan menu tu.
tapi makan-makan seronok sesama sendiri je.

tapi tahun ni aku tengok sana-sini semua meriah nak sambut raya haji macam raya aidilfitri.
serious tahun ni yang ketara sangat nampak.
tahun-tahun lepas takda pulak.
tengok sana sini orang kata nak balik kampung.
ok la kan. sebab cuti weekend panjang.

then ada ternampak orang kata yeay baju raya dah siap.
aku dah macam. hoi cepatnya. raya tahun depan.
rupanya baju untuk raya haji.
aku dah macam. weow. siap ada baju raya.
dorang beraya ke sana sini ke?
ke memakai baju raya dan berseronok sendiri di rumah.

lepas tu ada yang buat open house sempena raya haji.
serious tak pernah tau sebelum ni.
cool eyh.
mama pun suruh aku buat makan-makan cuti raya haji ni.
jemput close friends n family.
hey kosser la aku. dah la rumah tak semenggah je.
lain tahun la ye.

serious rasa macam meriah sungguh raya haji ni.
memang selama ni macam ni ke eyh?
aku yang tak sedar sebab dalam dunia aku sendiri.
ke memang tahun ni yang tetiba semua pun nak meriah sangat menyambut raya haji.
korang pulak macam mana?

aku takda apa kot.
tapi plan esok nak gi rumah mama n tidur sana.
harap ada menu raya. mih mih mih.



terima kasih alarm.

sangap weyh.
laki kejam.
memula dia kata nak gi gym.
aku kata takyah la.
selalu sangat pergi dah.
dia kata nanti badan dia dah tak ketul ketul.
ok aku memang la suka.
tapi selama ni tak ketul pun aku suka je.
plus aku je pun nak tengok khennn.
pastu dia kata ok dia tak pergi.
tapi berubah fikiran n pergi jugak.
i is stress u know tinggal sorang macam ni.

nak gi rumah mama pun dah lewat. time tu 11pm.
aku ok je gerak lewat. tapi pakej tidur sana terus.
tapi haruslah aku lak kejam biar laki sorang kat rumah.
so kena balik.
by the time nak balik mau dah berapa pagi.
so takyah la.

pastu aku melangok tak tau nak buat apa.
grrrrrrrr.
plus hari ni banyak kerja pun nak buat.
so tidur sana kang tergendala.
patut semalam buat kerja.
tapi aku tertido. mih mih mih.

bangun pagi la konon.
pastu around 1ish aku ngantuk gila.
tapi siap set jam kul 3pm la nak keluar amik barang.
takda makna.

eh dah la aku mimpi gila scary.
tah kenapa lately aku macam gila nak makan benda manis.
orang upload pic cake ke, kuih muih ke semua rasa nak.
pastu tetiba nak puding jagung la. tah apa-apa.
dah la susah nak carik orang jual.
so aku siap google resepi. tapi google je la. bila nak buat entah.

nway. few days back kot nampak filla upload pic cekodok pisang.
hahaha memang kau yang bersalah filla. sebab kau asyik upload pic makanan.
menghantui aku.
so tidur siang tu siap termimpi nak dapat makan cekodok pisang. haha.
kelakar tu aku macam terjaga sikit.
tersedar yang tangan aku siap melentik2 ok.
sebab pegang cekodok tu berminyak konon. bodoh sangat tido pun mimpi makanan tau.

sambung tido.
hamagad mimpi satu lagi ni lagi pelik.
aku macam ke satu tempat ni.
aku macam di invite ke satu tempat.
tempat dpd gate ke garden semua tu ala-ala castle disneyland.
dah la orang masuk. aku macam sesat. pastu lampu semua padan.
tanpa hala tuju n scary je rasa.
aku jalan je tak tentu hala. sampai tetiba siang.
tetiba sampai area rumah apartment. tapi design modern sangat.
tetiba ada hanis zalikha teman aku.
hamagaddd tetiba sangat.

aku tanya la nak buat apa sebenarnya ni?
dia kata ikut je.
memang annually ada benda ni.
orang tertentu je di jemput untuk join.
dia suka sangat benda ni. tapi benda ni rahsia. takda org tau.
ok ikut.
then masuk la salah sebuah rumah tu.
ramai gila orang. aku tak kenal sorang pun.
tapi nampak mak hanis pun ada.

then semua orang bersiap pakai memacam kostum.
so mostly keluar.
aku blur gila.
rupanya kau tau apa. event tu ala-ala macam hunger games tu.
macam cerita cabin in the woods pun ada.
yang pasti bunuh2 orang la nak survive.
eh macam cerita hostel pun ada.
konsep kau kena bunuh orang yang jadi mangsa terpilih tu.
pastu memasing ada watak memasing. tu yang memacam costume tu.

pastu dorang tanya aku nak join ke.
hoiii takut la.
tetiba mak hanis kata dia nak join.
time tu aku tengok mak dia dah pakai macam ninja. T____T
yang aku bagi alasan kata aku takda costume.
so dorang kata ok la. aku lepak sini je.

ok selamat.
pastu nampak ada perempuan kat toilet sebelah aku tengah dalam proses kena bunuh.
tetiba orang dlm apartment tu tutup tirai tak bagi aku tengok. eeee gila.
tu takpa. aku duduk kat lantai. tepi katil.
tetiba laki ni kata bukak la tudung. aku berpeluh.
ye tetiba aku pakai tudung pulak. pelik gila mimpi.
yang kelakar. dia bukakkan tudung. ngan bra aku sekali terbukak.
bodoh sangat tau.
ok teringat n type balik ni rasa la lawak.
tapi time mimpi tu tak rasa lawak.
tapi takuttttt. sebab kenapa dia nak buat macam tu.

aku dah tak keruan.
ye la. dah la ramai orang. yang aku bra dah terbukak. i is malu ok.
nak pakai tapi macam mana ramai.
nak masuk toilet ada pembunuhan kan.
so aku berdiri tepi sudut nak pakai.
tetiba kau tau macam dalam movie tetiba ada sound effect orang bertukar jadi hantu ke apa je la.
suspen abis.
aku pusing tengok. ada budak kecik lelaki dalam tadika kot. debab sangat.
dia ingat aku mak dia. dia nak menyusu!!!!! kau boleh??
dah la jadi kerja aku lari ketakutan.
mau tak takut tetiba sangat ok. yang aku berlari la terjerit kata aku takda susu.
bodoh punya mimpi.

at last budak tu dapat tangkap aku.
tapi aku rasa sangat bersyukur sebabbbbb alarm hp aku berbunyi n aku terjaga.
why la mimpi pelik sangat ni.
saiko gila.

tapi bila fikir aku nampak releven dia.
sebab aku memang lately tengok movie. so sebab tu suasana macam tu.
n before tido aku terbaca tweets ke instagram hanis.
so sebab tu dia ada dalam mimpi jugak.
pasal tetiba nak menyusu pulak sebab semalam ke bila, lain aku google lain pergi.
tetiba masuk forum susu ibu. wtf.
yang pasal budak debab tu. aku rasa aku ternampak pic tu somewhere.

huwaaa so scary.
hopefully tak mimpi pelik macam ni lagi.
mimpi la adam mukhriz ke apa.
baru la teruja kan.
adam mukhriz yang kejar-kejar aku nak...eh.
ok bye.


makan-makan.

serious weyh dah tak tau nak blog apa.
mama siap kata aku pemalas.
tapi hello. dah 6 tahun lebih blog. sekarang ni dah blur tak tau nak cerita apa.
dah la aku now tinggal berdua.
siang kerja.
malam usually melepak kat rumah je.
apa je nak cerita pun.

dulu lain la. hehari keluar je.
pastu rumah meriah ramai orang.
ada je gelagat itu ini nampak.
boleh la cerita.
ni apa ada. aku mengadap kasih. kasih kadang mengadap aku pun tak nak.
terasa betul la sangap nya tu.

noy pun now since aku kawin dah pandai membawa diri.
lepak ngan kawan-kawan. tinggal la daku keseorangan.
mama eksyen tak nak datang umah kitew.
aku nak dia betulkan paip kat belakang tu.
pulas tapi ketat tu. air meleleh je.
dah la indon ni buat kerja tah apa2.
takda paip stopper tu. so dah berminggu air meleleh ni.
sakit jiwa aku dengar. pastu membayangkan meleleh duit nak membayar bil.
prob aku n Mr.B tak reti nak menukar. tsk.
kang panggil plumber dah berapa.
mama kata tu prob getah apa tah.
dia kata berapa sen je kat hardware.
see murah. panggil plumber mampus dia charge menggila.

ni pics amik dpd mana yang masuk instagram.
katanya pemalas sekarang.
so amik pic. cerita kasi details je la yea.


last sunday pergi tempat MIL aku meniaga.
so akhirnya tau.
tapi nak terangkan aku bukan tau.
dia tumpang ada gerai tomyam.
macam corner sikit.
kira kalau dpd jalan pahang nak masuk sentul tu.
ke kiri.
then straight je nampak masjid kiri. ada traffing light.
then terus lagi.
so kiri2 tu ada gerai2.
gerai MIL aku meniaga tu depan entrance apartment menara orkid.
ye gitu la.
mana tau sesiapa nak try.
tapi hari tu makan kurang umph.
sebab mak kata ramai kata suruh kurangkan pedas.
so takleh la pedas sangat.
so sadda. i is suka pedas.
takpa la. kena dengar pendapat customer kan. gitu.

lama jugak lepak hari tu.
seronok sembang bergelak ketawa.
lepas tu terfikir. nasib la fam Mr.B ni semua jenis lawak n kelakar-kelakar.
sama macam fam aku.
so rasa happy n gembira je.
tak dapat ku bayangkan kalau masuk dalam family yang stiff je. tak mesra. strict ke.
mesti tak best je.
sebab aku pernah la jumpa parents orang yang jenis macam tu.
kau jadi tak selesa je kan.

oh mak marah je aku n Mr.B sibuk nak amik pic.
dia kata buat malu je.
e eh nak malu apa kan.
kita nak cerita kat blog kitew.



teringin nasi goreng.
so hari tu masak.
dappp. puas hati makan masak sendiri.
menepati citarasa sikit kan.


few nights back.
tetiba teringin tomyam pulak.
tapi dah pagi buta kosser nak keluar.
plus time tu Mr.B takda pun. dia gi gym.
so buat la maggi.
lama gila dah tak makan maggi.
makan tu terus rasa kenikmatan sungguh.
rasa bibir angelina jolie je lepas makan.s
sebab pedas meletop.


semalam buat asam pedas ayam.
sudah sekian lama teringin.
aku ni prob tak reti masak sikit.
all this while masak untuk 6-7 orang.
ni berdau je pun kemain banyak aku masak. tsk.
tak reti nak budget hoih.

gembira makan semalam.
sekali balik Mr.B kata dia dah kenyang taknak makan.
sentap iolls.
sebab kang tak masak kata aku malas.
bila masak tak nak makan pulak.
siap kemas dapur n suruh simpan lauk.
bengang je.

rupanya dia ada plan ngan adik dia nak kuar. hangin.
aku dah bebel. ye la. tetiap malam nak kuar.
nanti balik dah pagi kan.
yang aku sorang macam nak gila kat rumah buhsan.
terus cancel. yeahhh. baguih.
pastu tengok memalam tu dia makan pun.
haaa tau pun.
sebenarnya bukan kenyang. tapi dah ada plan la tu.
bila tak jadi. lalu makan kan.


tgh malam aku lapar kembali.
pastu tetiba rasa nak makan nasi goreng. boleh?
boleh la. kata kuat makan.
so buat la nasi goreng sikit je untuk diri sendiri.
nasi goreng butter. cincai n senang.
tapi kan aku kata aku tak reti masak portion sikit.
nasi goreng tu macam termasin sikit. tsk. benci.
tapi termasin pun aku makan licin. heheh.

hari ni bangun awal.
sebab gosok baju kerja Mr.B.
lepas tu aku tidur balik.
terjaga sebab dia sibuk cium dia nak gi kerja dah.
tengok dia pakai baju lain. bukan yang aku gosok pagi tadi.
kenapa la dia ni suka iolls sentap ni. *jelingan maut*
dia kata esok baru dia pakai yang tu. T_____T

aku kirim belikan rokok before dia gi kerja.
tengok dia balik bagi bungkusan.
tanya apa. dia kata nasik. ada lauk tempoyak mesti aku suka.
hoih. aku baru je pagi tadi komen instagram filla.
sebab dia tiap pagi makan nasik campur.
aku rasa kagum pepagi dia boleh makan nasik campur.


sekali laki aku pepagi bawak balik nasi campur.
ambil.
ok time tu dah tak berapa pagi la.
tapi untuk aku yang biasa makan petang.
itu di kira pagi.
nak tak nak kena la makan.
sebab if simpan. nanti aku geli nak makan.
kah kah. ye. aku memang suka geli tak tentu hala.

rasa macam nak gi rumah mama.
tapi melihat jadual kerja hari ini.
macam tak sempat.
tengok la malam ke.
tak pun esok ke.
see how.

ok tu je.
nak buat kerja.
bye.

gymnast.

tetiba tajuk gymnast kan. takda kena mengena pun.
sekarang ni aku di kelilingi ngan orang yang gila nak kuruihkan badan.
1st Mr.B kan.
then tetiba 2 weeks ago dia kata dia malas pulak. tak kuasa dah.
tetiba last week ok balik.
lepas tu semalam ku pegang lengan dia rasa terkejut sebab keras. mmm hmmmm. eh.
pastu ku perati seperti perutnya semakin mengecil.
masih bulat. tapi if sebelum ni macam tunggu hari nak beranak.
ni dah ala2 rupa baru masuh 2nd trimester. haha tertiba.
tapi ok la kan.

terasa nak ikut dia gi gym.
macam best je kan.
tapi dia pergi gym yang bayar RM5 tu.
so gym macam tu kan memang ramai lelaki.
dia kata memang takda perempuan pun.
tapi dia ok je if aku nak join.
tapi aku la pulak segan kan.

wah matiklah alasan kan. hahaha.
aku takda kisah pun. dah pasrah pun.
sebenarnya nak tu seribu daya kan.
tapi aku ni queen of seribu dalih.

macam aku kan suka channel astro Li tu.
selalu tunjuk home design. aku suka.
but kekadang ada exercise ke apa semua tu.
kalau nak tu boleh je duduk depan tv n ikut kan.
tak yah nak gym sangat la.
tapiiii. aku memang duduk n tengok pun.
tapi ye la DUDUK.
kau bayang aku tengok je ye. aku dah rasa penatnya dorang ni buat.
hahhaha. belum buat. tengok je tu. ;p

selain Mr.B, si noy pun sekarang menggila.
sebab few months back dia timbang berat dia 51kg.
pastu dia stress kata dia dah gemuk la apa.
ish tak faham aku weyh.
aku kalau dapat berat tu mau kenduri weyh.
siap pakej menangis kegembiraan.
tapi bagi dia, dia gemuk. ok fineeeeee.

so dia n kawan2 sekolah dia start main futsal la apa.
dia ajak aku join. tapi aku rasa macam getik je nak futsal bagai.
sebab bukan aku reti main. jerit je lebih nanti. tak nak ah.
but adalah terperanjat boboi sebab dia setakat futsal seminggu sekali tu, n jaga makan sikit.
dia bg aku pic kat whatsapp, berat dia turun 45kg dlm masa sebulan ni kot.
oh duniaaaaaa. mengapa kau begitu kejam.
lepas tu aku pun cakap kat dia bagus la. aku pun berat now **kg. turun 5kg jugak.
dia terus kagum n percaya. kah kah.
ye la time tu kan aku sakit tak lalu makan apa bagai kan.
vavavava. padahal tak pun. berangan la nak turun kan.
tapi tah la turun ke tak. sebab time sakit tu ramai kata susut.
aku lupa timbang.
tapi susut di muka ajo. tapi perut maintain lipatan padu maut.

ala nak join konon-konon menjaga kesihatan tubuh.
tapi ala malasnya.



Sexy Saturday #38 - The Boys

lama tak tengok cassie.
antara yang aku suka zaman memuda dulu.
tapi amboih. dulu tetek flat.
now kemain.
tapi motip dah ghupe pengkid dalam video clip ni kenapa?



Honkie


terlupa nak update pasal ni.
hampeh betul.
kita orang pergi hong kong tu kejap je.
n kata masa singkat. nak berjalan pun tak sempat.
tak pun dah penat.
sebab tu selalu kalau travel kita orang suka pergi lama.
atleast 5 hari. so boleh la relax sikit kan.
so ni pergi 3 hari apa je boleh buat kan.

since check out awal.
ada rasa nak pergi jalan jauh-jauh sikit.
tapi takut nanti sesat n susah communicate ke apa.
ketakutan. lalu decide kita pergi dekat je sudah.
lepas check out kita orang lepak lobby kasi online dulu.
then around 1pm baru gerak.
ke city gate je pun.
city gate tu memang dah on the way ke airport.
daripada HK disneyland dalam 15 mins macam tu.
then daripada city gate ke airport dalam 5 mins.
hehehe. so rasa selamat la. so cukup situ.
naik taxi ke situ kena dalam HKD100.

taxi ni memana negara kau naik memang scary kan.
semua stock suka bawak laju n cilok.
nak tercabuit jantung rasa.
bagus la cepat sampai tapiiii scary mengalahkan naik roller coaster.






tinggi betul rumah dorang n rapat.
tengok pun ku rasa gayat.
if duduk sana memang aku akan cari rumah bawah2 je.
tapi rumah tinggi ni best dapat tengok pemandangan kan.
tapi gayatttt. not loike.
oh ye. itu rumah. tapi rupa macam bangunan pejabat kan.


:: see rumah tinggi lagi ::


city gate ni shopping complex jual barang outlet.
banyak la jenama best.
ada ralph lauren, burberry, coach, segal kasut2 mahal, nike, adidas, bla bla bla.
banyak gila la. dia 3 tingkat tak silap n panjang gila.
kita orang tak round semua pun.
sebab sumpah penat round disneyland pun tak abis lagi.

sampai sana terus tanya concierge dia mana locker.
kat sana ada locker untuk simpan bag.
best la locker dia. ada memacam size. luggage besar pun boleh sumbat.
lupa pulak nak snap pic.
tapi so canggih n gempak me loike. heheh.
tapi limited gila. ada dua locker je. letak pulak kat area parking basement.
so if takda orang agak scary n paranoid la.
tau la aku n noy ni kan memang trauma perompak tak habis.
so takut je.

masa memula turun dua-dua tingkat penuh locker tu.
siap ada orang tunggu kat B2 tu.
lama tunggu macam takda harapan.
so kita orang kata takpa la. tarik je la bag.
walaupun tau mesti menyusahkan nak shopping.
elok naik atas. nampak couple ni turun. terus aku n noy kejar dia.
tanya dia nak keluar ke. dia kata yes.
yeay dapat locker.
dah la time tu ada orang tetiba nak sailang amik. kong jaq.


simpan je terus menggila.
antara yang pergi quiksilver.
aaaa suka. ye kami kan suka pantai. so memang suka beli benda2 pantai.
murah gila tak masuk akal.
murah daripada selalu beli kat bali.
time tu kita orang beli 3 surfer pants, 2 baju tak silap. total dalam RM300+ je.
sedangkan kat KL. satu surfer pants adalah RM245 ok. va va va.



noy la banyak shopping.
aku pulak kalau kaki dah rasa nak tercabut tu.
memang bad mood segala apa.
tak kosser weyh. so layan dia je la.
pastu balik KL terkejut. boleh tak aku ke sana. aku beli satu je baju.
tu pun noy paksa time tu.
lain takda. aku beli pun fridge magnet. cover hp.
n baju seluar bagai untuk Mr.B.
sendiri barang takda.
tu takpa. pastu bawak balik beratus duit HKD.



kayo betul orang situ.
macam masa kat ralph lauren tu.
kita orang beli 1-2 baju je.
memang ramai macam pasar malam ok.
tapi orang lain sekali letak atas kaunter dekat 20 helai. hoi kaya kau.
pastu ada ke kedai kasut. segala jenama mahal la. yang kat KL paling murah 2000 semua tu.
kat sana jadi 700 macam tu. still. mau cirit setahun if beli. kosser.
tapi aku tengok relax je dorang beli sampai 3-4 pasang. gila.
then burberry punya kedai ni dok la longgok je macam guess macam tu.
purse la. dah longgok. macam murah.
tapi belek. still duit kita 1000+. gulp
yang aku dok tenangkan noy.
dia memacam nak beli.
aku kata bawak bersabar. kau kata kau nak simpan untuk itu ini.
so better jangan beli.
nasib kuasa angel ku kuat. ewah.

:: berhenti makan n minum. aktiviti paling ku suka. tenang rasa kaki ku ::




then masuk dalam balik sambung shopping.
around 6ish kita orang gerak ke airport.
flight pukul 9pm.
tapi kali ni dapat taxi macam harem sikit.
sampai airport cecepat halau kita orang.
sebab total HKD27 macam tu.
kita orang nak pakai duit syiling so lembab la.
marah2 lak. cibai lu.


banyak basikal.
oh area ni banyak kondo tinggi2 tu.
n ramai gila stewardess.
ye la dekat ngan airport kan.




ada tempat nak melancong gak sini.
naik cable car tu. tak silap tengok macam patung budha ke apa.
tapi malas la nak pergi kan.
baik shopping. so tak pergi la. sepanjang jalan tu amik pic sudah.

sampai airport sambung shopping.
takda apa. aku beli fridge magnet hongkong pulak.
noy beli tah apa benda.
oh n dia beli perfume channel. pun murah kemana dpd malaysia.
dah la dia ni currency lembs.
aku pulak kan ada app tu.
so tekan2 je tau.
pastu dok tanya aku murah ke tak tu.
hoi aku dah la penat ni.
mana aku tau channel kat KL berapa.
dia yang biasa beli.
tapi yang pasti memang murah la. murah rm100 dpd KL.
so suka la dia.




kita orang kat terminal 2.
terminal 2 takda benda best sangat. best kat terminal 1.
masalahnya tak tau bersambung. shit.
if tau datang awal sikit.
ingat memang totally different macam lcct n klia tu.

around 7ish amik boarding pass.
pastu teruja sebab dapat proper boarding pass.
tau la airasia ni mana pernah ada boarding pass.
selalu pakai kertas rupa resit je.


tu takpa.
di cepatkan la flight. jadi kul 8.55pm.
dia kata kena masuk 20 mins awal.
so kita orang pergi smoke dulu.
then lepak starbucks.

lepak until kul 8.10pm.
pastu aku tanya noy, "yang 20 minit tu baru boleh masuk ke? or 20 minit tu dah boleh masuk kapal terbang.
dia kata boarding. whatt??? so kena la kita masuk.
pastu memasing kelam kabut.
sebab kul 8.35pm dah kena naik kapal terbang patutnya.
ni apa tak buat lagi.
dah la teringat immigration hongkong yang line panjang lebar tu.
apa lagi. berlari weyh kita orang.
memang scary la.
sampai tempat scan bag ramai.
kat immigration ramai.
lepas je berlari aku n noy.
ye aku yang dah tak lari bertahun ni lari sakan weyh.
nak terkeluar jantung.

pastu kau tak sampai2 gak.
sekali kena naik train pulak.
so naik train. sampai station dia kata ni ke arah terminal 1.
berpeluh weyh. tak cuak kau. time tu dah berapa minit berlalu.
ada dah 20 mins berlalu kot.
sekali rupanya train dia memang macam kita tu.
kau nak ke arah lain. station depan kau tukar train. gituh.
terasa lama la.
sampai je lari lagi.

dapat lak gate 69 paling hujung la.
start dpd 50+ gate tu.
dia ada la travelator tu. tapi half ada. nanti takda. nanti ada balik.
noy dah pecut. bahabi. by the time kat gate 60 aku dah tak mampu.
antara jarak gate ada la 100 meter kot. ke lebih. huarghhhhhh.
rasanya time tu dah 8.40pm kot. amik kau dpd gerak kat starbucks tu. setengah jam tak sampai lagi.
punya la besar airport dia. ni terminal 2 je. bukan terminal 1 pun.

pastu aku naik travellator tu nak ke gate 69.
nampak noy patah balik. naik sebelah aku ke arah belakang balik.
aku dah rasa nak nangis. ni kenapa pulak.
noy kata tukar gate 62.
nangis weyh. nangis.
so patah balik la. pitam.
rasanya kul 8.40+ baru dapat naik kapal terbang.
memang seram la.
bayangkan tertinggal flight. mampuih.
so sesiapa pergi sana.
make sure flight kau lagi sejam. kau masuk dah la.
kalau tak memang pitam.
tak pun dapat je boarding pass terus masuk.
jangan getik nak ke sana sini.

rindu la nak holiday lagi.
aku rindu nak pergi pantai.
tapi ni monsoon semua tak leh pergi.
noy buat kelakar patut oct ni nak ajak aku gi thai or bali lagi.
hoi takda duit dah. ingat aku kaya macam dia.
plus if pergi bali. aku nak bawak duit banyak.
sebab nak shopping untuk rumah. :D. barang sana kan lawo.
so aku kata next year maybe boleh.
tengok macam mana.
yang pasti next year nak pulau2 lagi. kat malaysia la.
Mr.B suka n rindu gak dia kata. ewah kemain. padahal takut air.
tapi noy kata dia dah taknak. dia kata asyik gi pantai. kulit dia payah nak cerah balik.
loco.




Expose Mistik : tumpang singgah


Hi peej,

I ni sorg english teacher.
so bila free suka bukak blog u baca2 sebelum tido esp. Expose mistik.
Well,i nk cerita pengalaman sendiri berinteraksi dgn makhluk halus.

This happened around 2008 before i get married on the same year in december.
My mama was sick. Dia ada diabetes n kidney failure dan terpaksa dialisis 3x seminggu.
So being the only daughter i pun berkorban sanggup tak kerja demi nursing her.
So,macam biasa, lepas aje amek mama dialisis around 5pm++, i akan bawak dia ke resthouse ni untuk dia having tea dgn geng2 dia.

So,sembang punya sembang..sedar2 dah nak magrib so cepat2 balik.
Dah sampai rumah, i pun letakkan mama atas katil dia kt living room, bagi dia minum n tukarkan baju dia. 
My little brother masuk bilik dia wat hal sendiri. 
Adik lelaki i yg sorg lagi plus my father belum blk keja lg.
Dalam 745pm i pun amek wudhu nk solat.
Tengah nk pakai telekung tu, dengar mcm mama jerit2 kt hall.
Dalam hati apa hal la pulak nk marah2 ni. 
I pun keluar la tanya kot dia nk makan ke.
Suddenly mama kata dia nak keluar. 
i balas balik, keluar mana, magrib dh ni, kejap lg ayah balik boleh la keluar ronda2.
Then dia jerit aku nak keluaarrrr!!

I dah cuak terus jerit panggil adik i dlm bilik.
Dalam pada tu, mama try to bangun nk lari.
Bayangkan mama yg kakinya fragile dan kecut sbb kencing manis nk lari ke pintu umah.
I pun tahan la. i baring kan mama n tekan bahu dia dua2 belah.
Tengah tekan tu, tiba2 mama gelak mengilai kat i.
I dah agak dah ni bukan mama. i pun tanya.."sapa hang?"
Mama gelak dan jawab "aku nak kawan dgn dia(mama) ni..aku nak ajak dia pi tempat aku".
"mana tempat hang?" i tanya balik.
"tu kat pokok tu".

Hampess punya setan.
Masa tu i dah takda takut tapi sakit ati sebab dia kacau mama.
my brother dah gigil2 tepi pintu bilik.
Terus i panggil dia suruh pegi dapur amek bawang putih.
Dengar aje bawang putih, menda tu terus kata ampun, aku keluar.
I pun tenyeh bawang putih tu kat ibu jari kaki kiri mama.
Meraung2 benda tu cakap sakit sambil janji nak keluar.
Pastu senyap.
I suruh mama mengucap.
mama tengok muka i.. senyap pastu dia bantai gelak.
Kuang ajaq!!

I azan kuat2 pastu baca ayat kursi.
Meraung2 mama kata sakit, suruh berhenti.
Then i tgk mama mcm lembik, i suruh dia mengucap.
Barulah dia mengucap dgn betul, means benda tu dah keluar.
Adik i n ayah pun sampai kelam kabut then bawak mama pegi berubat dgn satu ustad ni.

Esoknya mama dah pulih, i tanya mama ingat tak apa yg jadi.
Dia kata dia rasa mengantuk yg amat pastu dia rasa terawang2.
Nampak i marah2 kat dia tapi taktau kenapa.
Yang kesiannya kat bahu n celah ketiak mama lebam sebab i tekan tak bagi dia bangun n lari ke pintu.
Tenaga dia masa tu mcm ada 2 lelaki dewasa.
Oh lupa, masa i bergelut dgn benda tu, kawan mama dtg dgn anak lelakinya sebab i call mintak tolong.
Bayangkan anak dia yg lelaki tu tak tertanggung nk tahan mama dr lari ke pintu.

Rupa2nya benda tu duduk kat pokok teja yg dah mcm pintu gerbang kt pintu masuk pagar rumah.
Tak lama lepas tu, ayah terus tebang pokok tu.
Tapi masa nk tebang tu pun mcm2 jadi.
Lepas azan baru boleh tebang. 
Bilik i depan sekali mengadap pokok tu, so patutla ada mcm2 bunyi kt luar.
Bunyi org berjalan la, paip air terbukak sendiri time 2am, org ketuk tingkap la.
Nasib i ni kuat semangat, siap boleh bukak tingkap tgh malam buta n jerit woi janganla kacau aku nk tido. letih ni.
sampai sudah menda tu tak kacau. Alhamdulillah.
Banyak lg cerita pasal rumah i ni.nanti free,i hantar lagi.bye :-)

...........................................................................................................................

scary baca ni. teringat kita orang pernah kena benda sama. tak sure pernah cerita ke tidak.
tapi baca ni dapat membayangkan la.

oh sesiapa yang nak share cerita expose mistik korang.
boleh email ke ...

email : nurhafiza.burhanuddin@.gmail.com
subject : Expose Mistik ; ...(tajuk)....

Insyallah if ingat aku akan share cerita every jumaat malam. :)


semut getting on my nerves

masalah semut kat rumah ni memang annoying.
banyak gila!!
tak senang kau nak letak air or makanan sesuka hati.
memang kejap je la kena urung nanti. grrrr.
noy kat coffee table pun muncul.
if buat air memang terus kena minum. kalau tak memang tak dapat minum la lepas tu.
benci aku.

nak bancuh air. dah basuh cawan semua.
letak cawan sementara nak buat air.
tetiba dah sekor dua panjat kat cawan. herghhhh.
sakitnya hati ini.

tu takpa lagi. ku bersabar.
tadi aku masak nasik.
nak makan ngan lauk sambal MIL bg the other day.
aku ada simpan dalam fridge. sodap tu.
so amik 2 pot beras.
basuh la.

paip wet kitchen getah rosak kot. air meleleh tu.
lepas tu laki aku pulas macam taknak bagi sesapa bukak.
hulk pun tak mampu bukak woih.
aku pakai kain ke apa pun takleh bukak. hish sabar je la.
so guna la paip kat dry kitchen tu.
kat area situ yang sesemut ramai.

so aku basuh la beras tu.
everytime pun banyak semut kecik n besar.
memula ingat kutu beras ke apa.
but its not. plus Alhamdulillah beras aku pakai tu bukan jenis ada kutu2 ni.
perati bebetul its semut.
banyak ok.
ada la dekat 7 kali aku bilas still ada semut.
aku dah macam. whatttt??? semut ni hidup dalam paip ke apa.
adakah air yang keluar ni penuh semut.
tapi bukan semut kena air lemas ke?
aku dah macam sakit jiwa.
so paranoid punya pasal. tukar paip belakang.
still takleh bukak. laki aku ni pulas ketat sangat awat nya.

then aku pergi la tempat beras tu.
meja tu penuh semut buat perbarisan.
masuk dalam tempat beras semua.
whattttttttttt?? grrrrrr. motip semut nak lepak kat beras.
beras bukan manis puinnnnn.
pastu dia keluar berbaris ke dinding n naik ke siling.
geram punya pasal.
aku sembur yang serai wangi kat dinding tu semua.
hari tak panas pulak.
esok kena jemur beras pulak. kasi keluar semut.
aaaaaaaaaa. stress nya.
ada je la itu ini.

ok semut memang sangat annoying.
harap soon akan hilang n masalah di atasi.
tapi ku tetap bersyukur dah berbulan duduk sini. kelibat encik li tak kelihatan.
harap berkekalan.
n cicak pun dah takda sebab kan dulu Mr.B berkonfrantasi ngan cicak supaya tak kacau lagi.
pun takda.
so semut ni je la.

eh tapi encik ti aku rasa ada atas siling.
sumpah takut sebab macam banyak je.
sebab kadang macam pergaduhan bising2 berdecit decit.
kadang2 Mr.B dah tidur aku menggelupur terkejut sebab bunyi berlari atas siling.
dah la kuat. macam bunyi orang pulak yang berlari atas tu.
eh tetiba seram. memintak memang cik ti la.
dan bukan 'sesuatu'. *gulp*



nasi lemok.

ok fine hari ni kena pergi klinik.
sebab ku rasa macam dah ok.
tetiba semalam n hari ni sama aje.
muntah n cir bir lagi. cibs betul la.
tapi takpa. makan ok.
ok takda la makan macam biasa.
tapi takda la makanan takleh masuk ke apa.

nway, kelmarin memang tak makan apa siang.
sebab tak tau nak makan apa.
terasa nak order tapi semua rasa tak lalu.
nak masak pun tak tau nak makan apa yang ok.
so end up nak alas perut. aku makan roti kelapa seketul yang Mr.B belikan.
ok la tu kan.

sekali balik kerja Mr.B bawak balik nasi lemak.
memula rasa macam cannot go.
sebab ye la. kau dah la tak tentu rasa. pastu terfikir sambal.
minyak ke apa. uwaaaaaaa. 
tapi Mr.B kata ni mak masak. mak bekalkan untuk aku.
aku malas percaya dia ni. bukan betul kan.
kata mak bekalkan. tapi apesal bungkus macam beli je.
dia kata mak dah start meniaga nasi lemak.
hmmmm. masih tak percaya.

Mr.B kan dah lama nak suruh mak dia meniaga balik nasi lemak.
dia kata mak punya sedap la apa.
dulu meniaga laku sangat la apa. bla bla bla.
selama bertahun kawan. memang tak pernah rasa nasi lemak mak.
masakan lain pernah la. memang sedap melampau pun.
cuma lately dia dah tak kuasa masak kot.
so dah lama tak rasa masakan mak.

so aku bukak la nasi lemak tu.
sebab dalam tak lalu tu. perut lapar kot. gila kau seharian makan seketul roti kelapa je.
bila bukak adalah terujaaaa.
sebab rupa sambal tu sebijik macam masakan ku sendiri.
wah motip? nak puji masakan sendiri lettew. hahaha.

aku ni memang fussy bab makan.
aku pantang nasi lemak sambal manis. potong ok.
macam mali's tu beribu orang suka. aku kalau makan siap kembang tekak.
sebab manisssss sangat aku rasa.
n kau boleh tau kot sambal manis ni kan.
nampak maroon n berkilat. erkkkkk.


so makan la.
hamagadddddddddd. sedap terlampau aku rasa.
suapan pertama dah pejam2 mata dah.
rasa macam makan nasi lemak masak sendiri.
nasi best. sambal memang sebijik la citarasa aku.
pedas n takda manis langsung. yeay.
tapi sebab aku pun tak berapa sihat. aku makan tak abis. suruh Mr.B abiskan.
pastu sepanjang malam aku dok la cakap lapan puluh kali kat Mr.B, "delicious".
seronok dia terus sepuluh kali call mak cakap, "pija kata delicious". heheh.

hari pertama tak berapa ramai beli. ye lah 1st day kan. takda orang tau lagi.
tapi Alhamdulillah semalam habis semua jual.
n malam semalam pun Mr.B bawak balikkan aku lagi. mih mih mih.
dap dap dap.

aku plan nak pergi n amik pic ke.
tapi tak pergi lagi. Insyallah la nanti pergi.
Mr.B kata mak meniaga kat sentul. depan apartment menara orkid tu.
yang dekat ngan masjid sentul tu. eh sentul macam banyak je masjid.
siapa tau area tu tau la kan.
aku nak cerita lebih2 pun tak tau. aku tak pergi lagi.
siapa nak try n berjaya jumpa bagus la.
tak berjaya. sila cuba lagi lain kali. heheh.

tengok pic ni macam lapar la pulak.
tapi still tekak tak best. apa pun tak boleh ni.
i dunno what to eat la. everyday pun payah nak fikir.
takpa la. nanti pergi rumah mama makan.
mama masak sedap pulak lalu kat tekak ni. e eh tetiba kan. hehehehe.

talking about mama.
rindu pulak kat dia.
kejap-kejap bukak fb dia. tengok ada tak dia updata apa-apa.
takda pulak. last was monday. orang komen pun dia tak reply.
bila macam tu. terus terfikir mama ni busy ke. ke tak sihat.
risau iolls. sebab ye la nak communicate macam mana lagi pun kan.
fb je la. mama bukan boleh cakap phone.
i miss u mother.
Insyallah kejap lagi jumpa yea.
luv.



getting better...kot

last friday paling la kronik je rasa.
sebab dah la muntah. tak lalu makan.
siang aku makan sausage 3 ketul. tu pun paksa diri.
sebabnya start petang tetiba kena cirit birit. cibs betul.
tah-tah food poisoning.
tapi entah la. Mr.B ok je. padahal aku makan menu yang sama macam dia.
takda lain.
so takut aku nanti dehydrate ke apa. kena paksa makan.
then semua tak lalu makan. dah pukul 12ish am baru teringin nak McD
teringin nak ice cream.
so ice cream aku makan habis.
bubur ayam tu lalu makan suku je. tsk.
pastu takleh tidur. 10 kali masuk toilet. uwaaaaaaa.


so takleh tidur. sempat vain. hahah.
dah la Mr,B sekarang tidur kemain lasak. tensii aku.
sebijik lasak macam noy.
ingat dah kawin selamat la. sama jeeee.
kejap tangan dia tumbuk belakang aku. kelepap kat muka aku.
pastu nanti tetiba datang tidur kat bantal aku.
sampai sempit2. padahal belah dia luas. grrrrrrrrr.
aku dok online kat phone. dia tepis sampai terpelanting hp.
hishhhh.
sampai ada sekali tu aku lari tidur kat sofa tak sanggup lasak sangat.
sebelum ni takda pulak. kau tidur ke kau nak bersilat kan. haha

tu takpa. rasa nak muntah tu.
memacam suggestion ada.
aku pesan asam boi je daripada Mr.B.
memang makan benda ni terus potong rasa loya tu kan. baguih.
tapi masam bebenor.



funny.
nama dia buah asam rindu.
pastu translation tetiba miss plum.
apakah.
lawak. apa yang asam rindu nya?

sabtu tu Mr.B pergi melaka.
sebab anak buah dia nak nikah.
aku of coz tak pergi. dah kata rasa nak muntah.
pastu ngan cirit birit nya. gila apa.
dah la semua pergi. aku je tak.
macam anti social pulak.
tapi lantak la. aku rela di sangka anti social daripada pergi majlis orang termuntah or tercirit kan.
kau gila apa. jauh tu berapa jam.
so dia pergi la ngan family dia semua.

around 11am dia gerak.
aku plan nak ke rumah mama.
tapi hujan lebatttt melampau.
susah nanti nak bukak gate. tutup gate bagai. so tunggu je la.
lalu tertidur. syok tidur hujan2 ni.
tau2 nak dekat kul 3 baru terjaga. haha.
tu pun sebab Mr.B call. dia dah selamat sampai melaka pun.

so terus ke rumah mama.
aku datang terus mama masak iniiii. yeay.

 :: asam rebus batang keladi ::

mmm. dapppp. slurppppp.
kelakar je. yang mama ngan teori kata aku pregnant.
yang aku kata angin tak pun salah makan.
dia n noy sama je. kata dalam perut aku ada baby berenang. e eh tetiba.
lemak berlebihan banyak la.

pastu tengah makan tu.

mama : dalam peti sejuk ada mama buat acar.
me : pija tak suka acar.
mama : eee rugi. sedap.
me : pija suka acar ikan masin tu je. yang tu sedap.
mama : ye? nanti mama buat.
me : mama reti ke? yeay.
mama : reti. nanti mama buat yea.
noy : mak kau tu semangat. dia ingat kau mengandung. semua dia nak buatkan.
me : hahah best gak tu. padahal tak. takpa. biarkan.

tapi pergi sana ok sikit la rasa loya tu kurang.
oh aku konon nak singgah klinik.
tapi tetiba malas n berasa kedekut.
sebab dalam few weeks ni je dah berapa kali gi klinik.
kosser aku dah.
selagi boleh bertahan. kita tahannn. ;p

ceria sebab sihat sikit. so kita vain. kah kah.
walaupun muka comot tak hengat.
tapi ada orang komen kata muka masih kelihatan pucat?
ye ke. rasa dah cukup manis tu.
wahahha. matiklah feeling manis pulak.


papa yang comel.
tetiba terbukak channel ni.
pastu papa semangat tengok adam hawa.
siap gelak n marah2 la apa. emosi sangat.
start aku la tengok everytime datang sini.
so dorang lain terpaksa tengok.
now tak pasal tersangkut pulak.
yang kelakar sebab papa la tengok. papa mana layan drama semua ni.
dia tu tengok sports je selalu.
mama tak tengok sebab takda subtitle kan channel HD. dia takleh dengar. so susah la.
oh jangan tak tau. sekarang Mr.B pun sibuk weyh tengok cerita ni.
asal ada je dia sibuk sama.
tapi masih perangai kutuk sana sini.
yang aku geram sebab dia bising.

me : apa yang u tak puas hati sangat ni.
him : ye la. macam ke lawa je nak eksyen macam ni. cukup baik lelaki tu nak kau.
me : biarlah. memang kononya dalam novel. hawa ni tak lawa. sederhana je. tapi adam tu kacak semua la. sebab tu la dia pelakon.
him : ahhh still tah apa-apa la.
me : abis tu u nak apa?
him : patut dorang amik u berlakon. lagi sesuai.
me : +_____o

semalam tidur rumah mama.
sebab by the time Mr.B sampai rumah dah lewat.
malas aku nak drive balik.
dia pun dah letih.
sebab abis kenduri kat melaka.
blk KL pergi rumah sedar sebab cousin dia meninggal.
so lewat balik.
so tidur rumah mama.
tapi dia call la around 12ish tu.

him : i on the way balik moling.
me : ye la.
him : moling tu tak balik ke?
me : if u nak i balik drive malam-malam ni i balik la.
him : eh jangan la. bahaya.
me : tu la.
him : moling tu berehat la. sebab moling tu pandong (mengandung)
me : mana ada laaaa.
him : hah tak ada? (tetiba suara garang) *saiko laki aku ni*
me : takda la. tetiba la u ni.
him : tak ke moling? ite tu rasa pandong. sebab ite tu rasa loya-loya je rasa nak puntah (muntah) moling.
*tetiba kan dia ni. eeee rasa nak sepak*
me : mengada gila. u tu rasa nak muntah sebab u demam.
him : ye ke? ingat sebab moling tu pandong. hihihi.
me : hishhh.
him : ye la. tido sana la. berehat sana tau. esok jumpa.
me : ye ah.

pitam tak?
tensi iolls.
yang mama begini.
yang nonoy begini.
yang si laki pun begini.

:: me is not preggy. but this kenit is preggy. :p ::

:: this is more like me. perut tu ada isi. isi lemak ::

ok itu aje.
ni masih menunggu suami.
dia pergi tahlil. then minum ngan cousins dia.
sampai hati biarkan isteri yang mengandungkan lelemak ni kesepian tau.