#sayajual

Tabita Desi Damayanti Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM120

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

Expose Mistik : Jam Loceng

Hi peeja, nak share satu cita agak mcm mistik jugak lah.
Benda ni jadi dalam tahun 2004.
Masa tu aku belajar dekat satu kolej dekat dengan bandar kuantan.
Xde la dekat bona, dalam 10- 20 minit jugak la nak sampai bandar.

Nak di jadikan cerita masa 1st n 2nd sem aku duduk hostel.
Satu bilik ada dalam 8 org. Semua katil double decker.
Tp di sebab kan bilik besar, so budak2 bilik aku pakat2 turun kan katil letak sebelah sebelah.
So kira pair sebelah menyebelah la.
Dan katil aku sebelah sorang minah ni, dia ni coursemate aku, tapi xsama kelas.
Aku panggil dia diah.
Diah ni org pekan, pahang. So pantang cuti sabtu ahad je dia akan balik rumah dia kat pekan.
Bila diah ni balik pekan, aku akan ajak kawan mcm rapat jugak, teman aku tdo kat bilik aku.
So everytime dia teman aku tdo, dia akan tdo kat katil diah.
Diah ni pun mcm dah tau dah.
Kalau dia balik pekan, akan ada org teman aku tdo n tdo kat katil dia n dia xkisah.

Ade sekali tu study week, so cuti seminggu.
Aku malas la nak balik kl, kalau balik confirm aku xstudy.
So, aku dgn kwn aku yg suka teman aku tdo ni decide xnak balik kl.
Kiteorg lepak je kt hostel, nak study la kengkunon.
Diah ni pulak kan pantang cuti, so masa study week tu, dia balik pekan.
Hostel pun mcm kurang org sebab ramai yg balik rumah masing2.
Tapi kat bilik aku, diah sorang je yg balik rumah. Lain semua stay kat hostel.

Nak dijadikan cerita, diah ni sukaa nau la simpan anak patung yg kecik2 cute mute dlm locker dia.
Locker kiteorg time tu locker jenis besi. Kalau ketuk mmg gedegung2 la bunyik dia.
So petang start cuti study week tu dia pun balik la ke pekan. Diah kunci la locker dia.
Yela, mana tau kang ade panjang tgn nak selongkar ke ape kan.
Locker dia sebelah katil dia.
So ptg tu dlm pukul 5, mmber aku dtg la mgangkut bantal2 baju dia semua lepak bilik aku, sebab dia mls nak ulang alik p bilik dia kat tingkat bawah.

Tetiba dalam pukul 6ptg cmtu, bunyi jam loceng.
Ni bukan bunyik yg biase krrringgg kriingg tu, ni bunyi lagu macam music box, lagu fur elise, (lagu ni selalu ade kat music box).



:: ok aku gigih masukkan youtube ni. baru best sikit effect. in case ada yang tak tau lagu ni ::


Sapa yg tau lagu tu tau la kot camna bunyi dia. Scary ok.
Aku xpenah la dgr bunyik jam loceng mcm tu dlm bilik hostel aku tu.
Kuat, mcm bedengung camtu.
So aku tanya la kat roommates aku semua, sapa punya jam bunyi mcm tu.
Semua kata dorang xde jam loceng.
Carik2 bunyik jam tu, rupenya dalam locker si diah.
Nak bukak locker xboleh. Diah kan dah balik pekan.
So sepanjang cuti seminggu tu mmg jam dlm locker tu akan bunyik dr pukul 6ptg-7ptg, lepas tu repeat pukul 6pg-7pg.
Kuat dan scary bunyi dia, sebab dlm locker besi kan. Bunyi lagu fur elise pulak tu.

Sampai hari ke empat tu, aku text diah, aku ckp 'diah, diah x off alarm jam loceng diah jam tu dok bbunyik2 dlm locker diah sian anak2 patung diah dlm tu. Heheh'
Lepas tu diah boleh reply mcm ni eh 'Eh mana ada, diah xpenah on dia punya alarm, selalu tesepuk jela jam loceng tu dlm locker, xguna pun alarm dia'
Nak tercampak hp aku masa baca msg diah mcm tu.
Bila pikir2 balik, mmg aku xpenah nmpk jam loceng tu diah pegang, selalu pakai alarm dekat phone je.

So mlm2 berikutnya aku ajak kawan aku p tdo bilik mmber lain, takut la, sebab katil aku paling dekat dgn locker diah.
Dan alarm tu terus la berbunyik, sampai la hari diah balik semula ke hostel.
Masa diah balik tu, muka dia dah pucat2 nak bukak locker dia.
Tapi dia bukak jugak.
Xde la ape pun melompat keluar dr locker dia, biasa je susunan semua brg mcm last dia tinggalkan.
Lepas tu dia terus capai jam loceng tu.
And mmg betul, alarm jam tu tak on pun, off ok.
Dia siap tunjuk kat semua org dlm blik tu, mmg button alarm jam loceng tu adelah OFF.
Dia dah nak buang jam tu sebab takut, tp kakak senior bilik aku ckp jgn buang dulu, cuba biar je sampai pukul 6, bunyik x alarm dia.
So diah pun biar dlu jam tu, tepat jam 6ptg mmg xde sebijik bunyik pun keluar dr jam tu.
Masing2 dah pucat, kakak senior bilik aku ni mcm berani2 sikit, dia amek jam tu, dan on kan alarm dia, nak dgr bunyik alarm dia mcm mana, sekali yg keluar cuba bunyik kringgg kringgg, mcm bunyik jam loceng biase tu, bukan la lagu fur elise tu eh.
Mmg meremang2 ketakutan kiteorg time tu.
Mana datang la pulak lagu fur elise tu.
Disebab kan takut bunyik bukan2 lagi dr jam tu, diah buang jam tu dkt tong sampah kat cafe.
Nak buang kat tong sampah luar bilik mcm takut kan.
So, dia buang kat tong sampah cafe. Jauh sikit dr hostel.
And patung2 dlm locker dia tu pun dia buang sekali.

Tu la cita expose mistik aku nak share.
Walaupun xnampak byg hantu nya.
Tapi still menakutkan bagi aku.
Ok la, nanti kalau aku ade teringat, aku share lagi ok.
Thanks peeja.

-dilla haznick-

..........................................

betul walau takda nampak kelibat ke apa.
tapi cerita macam ni dah cukup seram bagi aku.
dah la sambil aku baca sambil dengar lagu fur elise tu. gagaga.
gigih aku carik lagu tu kat youtube letak sini.
aku kecik-kecik dulu ada jugak music box.
suka je la.
tapi memang tak suka bila kau dah lamaaaaaaaaa gila tak bukak benda tu.
tiba-tiba tengah duduk sembang. benda tu berbunyi dalam few seconds.
padahal tengah tertutup tu. not loike.




cerita kawin - blog links.

[sticky post - scroll down for new entry]

sorry aku tak dapat nak update secara proper.
tau la lepas majlis pun. tetap banyak kerja kena buat.
ada some blogger yang attend dah update kat blog dorang.
so aku akan letak link dorang kat sini.
andai kata ada antara korang update. tapi aku tak tau ke apa.
tinggalkan kat komen yea. nanti aku update entry ni.
thank u.

Faressa- nikah

Sepet - reception

Iz yahya - reception

Filla - reception

Ceera - reception

Ai - reception

Schazaza - reception

Faressa - reception

MiszYuyu - reception

Kakchik@ella - reception

Hazey - reception

Akiss -reception

Arda - reception

Iza Mahmud (cousin) - reception (phone camera)

Iza Mahmud (cousin) - nikah & reception part 1

Iza Mahmud (cousin) - reception part 2

NorMala @ KakakSatu - reception

Salwa Redzuan - reception

Ariya (cousin) - nikah n reception

good food. in luv

minggu yang sangat stressful.
but later update pasal tu.
sekarang nak tenangkan hati.
lupakan kejap masalah.
so mari update cerita lain.

pic dah lama dalam camera.
dah lupa pun dah. bila transfer baru perasan.
so tepek je la kan.

rasanya time ni seminggu after kawin kot.
sebab henna kat tangan dah hilang. ;p
pun tak ingat macam mana sesat ke area sana.
rasanya ada urusan.
since kelaparan. so ke publika solaris dutamas.
tak tau sebenarnya nak makan mana.
main park n jalan je.
memula ingat nak carik kedai makan apa tah.
tengah jalan nampak ben's so terus pergi.

dah lama nak try yang kat klcc.
tapi tak sure dia ada smoking area ke tak.
kalau takda, adalah tidak syiok.
so usually if ke klcc makan kat dome je.
sebab chilis pun dah takda smoking area. tah apa-apa tah.

so bila kat publika punya ada yang open air.
teruja lalu terus mau makan situ. :)




:: pakai top stanza styliska lagi. kah kah. kebetulan pulak kan. macam tak tukar baju. hahhaa. tp rasanya time ni sebab kan baju2 aku dah hantar rumah aku. so kat rumah mama papa ada la 3-4 helai je baju aku. so tukar2 pakai yang sama je. lantak ::

homai.
terlalu banyak makanan best untuk di makan.
tak tau nak pilih mana ok.
tamak betul rasa.


:: noy punya wedges. sedap. sebab aku tumpang bedal jugak. dasarrr ::

:: aku amik duck confit spaghettini. sebab teringin nak makan duck. biasa je rasa dia. pada aku macam masin sikit pun ada. tak abis makan pun. lebih kasi pack. ::

:: noy punya pavlove. yang jugak aku kacau. hamagaddddddd sedap nak mampuih ok. dah few days ni dok ngidam. nak pergi area sana malas pulak. tapi serious ini adalah terlampau sedap. selama ni makan kat delicious punya. biasa je. yang ni tidak ok. ini orgasma berganda namanya ::

if korang makan kat ben's.
sila la order ini. harus ok.
bila tah nak pergi lagi ni.

ok tu je. takleh lama.
nak kena keluar pergi post.
post ephyra.
siapa nak beli sila beli by today sebab today last day promotion price RM198.
lepas ni akan back to normal price yea wich is RM228.

untuk tabita. sorry ada delay.
sebab tunggu custom clearance *nangis*.
doakan semua settle cepat. boleh aku post ke korang.
oh ada kemungkinan ni last kot aku buat tabita.
settlekan semua orders yang dah berbayar ni.
lepas ni tak sanggup lagi. bikin stress melampau la.
baik aku jual ephyra je. tenang n gembira je. :D

wedding gift. suka. suka. sukaaaaa.

Alhamdulillah banyak jugak la wedding gift dapat the other day.
campur semua ada dekat 50 la.
ada yang from the wedding itself. ada yang courier. ada pulak kemudian dapat.
sebab tak dapat datang time wedding. so datang later n bawak hadiah. :)
yang later tu mostly kawan-kawan papa n mama la. sweetttt.

bila watermark pics tadi.
rasanya ada gambar yang tertinggal la.
sebab ada few benda yang aku perasan ada. tapi kat pics ni takda pulak.
jangan salahkan aku. salahkan noy.
tugas dia amik pic. heheh.
tapi takleh gak. sebab sambil amik pic. dia tulis sekali.
siapa bagi hadiah n hadiah apa.
ramai jugak yang anonymous.
maknanya bagi hadiah tapi takda card. gitu la.
oh tulis tu dalam buku papa.
aku malas nak amik. so ni tepek pic je la yea.
takyah tulis daripada siapa.
if aku ingat aku mention sekali dpd siapa.
if lupa jangan berkecil hati yea. ;p

patut malam wedding dorang dah suruh bukak.
tapi penat kot kan.
then tunga ke esok.
tak boleh sebab time tu Mr.B takda.
dia kan tidur rumah parents dia. sebab rumah aku penuh.
so takkan nak bukak tanpa dia. tak baik.
plus time tu aku still tak hilang pun penat.
so nanti-nanti la kan.

isnin tu ramai dah balik.
aku tak bukak sebab time tu aku pergi rumah in laws.
bawak cake kawin, n makanan, goodies, pahar n macam-macam la.
so balik settle semua baru la session bukak hadiah.
time tu tinggal family pak sapi aku je. n pak pian.
pak sofi stay back sebab esoknya dia nak ke nilai 3.
pak pian memang stay lama. papa mintak dia stay lama tolong kemas-kemas after majlis kan.
takpa. pak pian single. takyah risau. dia pun meniaga kedai sendiri.
so suka hati la.
sebulan jugak kat sini. last week baru balik.
tu pun balik sebab orang kampung dah bising sebulan dia cuti.
dorang kata if dia tak bukak kedai. dorang nak bakar kedai dia. haha. funny.

so sesama sendiri je kita.
lepas makan KFC zeity belanja.
session bukak hadiah.
lewat dah pun.
sebab Mr.B tu sibuk berkemas dapur.
cuci periuk semua. susun tapai dalam fridge la apa.
mama siap dah tidur. tapi kejut dia.
sebab dia nak tengok.
tapi halfway dia mintak diri nak sambung tidur. cehhh.

:: over tak papa. siap bentang saprah untuk bukak hadiah. excuse rumah yang sepah macam kena bom. baru abis kenduri uoll ::


:: haha over tak siap kena sanding tepi banner. over sangat papa n noy ni. idea dorang la tu. layankan aje ::





rasa nak tumbuk muka sendiri. aku tak sure apesal aku buat macam tu. bodoh sangat tau.
oh ok ingat. sebab tetiba dorang suruh snap pic ngan setiap hadiah. aku dah macam. perlu ke?
so tu yang muka gitu.
ni hadiah daripada uncle aku pak eeber n aunty z.
so semua request suruh bukak hadiah tok sidang dulu. :)

:: from my in laws. sukaaa. sebab ingat nampak benda ni kat rumah jonet dulu. rasa macam wah so lawa n gempak. sekali dapat. harus la suka. takyah sesusah beli sendiri. ;p  ::

:: from blog reader - elyana. comel sangat. ada ngan cawan dia pun set. lupa nak snap pic la tu ::

:: dpd pak eeber. patut pic ni atas pic yang muka aku mintak penumbuk tu. tapi tah kenapa bila upload dia turun ke bawah. malas aku nak betulkan ::


:: from blogger viruspadu. pun sukaaa. senang takyah beli. heheh. ::

:: tak tau dpd siapa. tapi dapat kain ela, brooch, n purse kecik utk duit syiling. pelik tapi benar. 1st time kan dapat hadiah macam ni. best jugak. edited: ok fine this is not for me. rupanya ni utk mama. lilred belikan kat vietnam for her.  ::

:: oh ni la set mug dpd teapot yang elyana bagi tu. ada pic rupanya. dia balut asing. tu yang bukak tak serentak. terpisah. heheh ::

:: the audience. pak pian tukang bacakan balik siapa bagi supaya noy boleh tulis ::

:: tukang tulis n tukang amik pic. if dia ingat ::






:: tak sure dpd siapa. tapi cantik kan color dia. aku bukak slow gila. so aku suruh Mr.B tolong. kalau tak dia duduk relax je. suruh aku buat semua. hello banyak kot. edited: this is from mimie khalid ::

:: tea set lagi. daripada siapa yea? ok aku rasa baik aku amik buku tu la. jap. ok dah amik buku. yang ni takda nama. so tak tau dpd siapa. edited. ok ni sebenarnya adalah dpd iz yahya. dia bg tau td. :D  ::

:: from lord zara ::


:: from sza sza siap ada art deco tu. if time tu dia dah tau nama Mr.B mesti lagi comel.::

:: standing lamp ikea tu takda nama jugak. painting ni pulak dpd kawan mama, Narimah ::

:: frame khat n place mat ni pun tak tau dpd siapa. takda nama jugak ::

:: from ceera ::

:: dpd lin joe. kawan mrsm. almost the same macam ceera punya. beza sikit je. takpa. pic kawin nanti banyak boleh masukkan. :) ::

:: if i'm not mistaken. this is from Nad Singapore. sebab tengok datang ngan courier :) tapi carik nama kat balutan tak nampak. alamat pun tak nampak. tapi rasanya mmg Nad bagi. mordern khat. sangat sukaaaaa. ::

:: from kawan KAC crew noy. wai yee n fun yee. nice. takyah beli vacuum. save duit iolls ::

:: from peter n kawan-kawan kerja malam Mr.B. perfume. sedap pulak bau yang Mr.B punya tu. pagi dia pergi kerja spray. then dia keluar. bila aku masuk bilik nak ambik barang ke apa. bau tinggal. wangi sangat. terus rasa rindu. wah over tak. hahhaa ::

:: casserole from Kak Nor . pun sangat suka. ::


:: edited : dah tau. effortless chopping ni adalah hadiah dpd lilred. pun suka. boleh mak feeling chop bahan buat ikan 3 rasa. hahah ::

:: mana yang takda caption maknanya semua takda nama. tak tau siapa bagi. glass wear pun tak tau siapa bagi. yang body gel, body shop pulak dpd kawan mrsm, lyna aris. noy siap paw aku satu. pedennnkiii ::


:: from ai. nice. ini semua berguna ni ::

:: from zeity, ayol n sofea. tea set ::

:: from kawan crew noy jugak. bff dia, Ivy n wai ming ::

:: from elia & erin. haha abaikan latar belakang tu yea. papa dah terlentuk tidur. sian penat majlis kawin ::

:: 3 tier cupcake stand dpd ib ::

:: buku resepi from zara zainudin::

hamagadddddddddddddd.
punya la Mr.B suka hadiah ni.
mengkagumi abis. dia pulak tu yang bukak.

Mr.B : bagusnyaaaa. i suka. ini la hadiah yang sebenarnya yang perlu bagi untuk wedding. 
me : bagus la.
Mr.B : yang lain tak penting. ni paling berguna. siapa yang bagi ni ja? bagus la dia ni. pandai dia.
me : kawan blogger. amboi over u suka. ok u amik buku tu. lain semua i amik.
Mr.B : amik la. i tak kisah. i suka ni. boleh belajar masak macam-macam.
me : ok. memang bagus. sayang belajar masak yea. untuk isteri tercinta.
Mr.B : boleh. takda masalah.

over sangat kan. 
tapi aku pun suka. heheh.
tengok la tu pic dia. over sangat siap buat tanda bagus.
T___T

:: from hazey. king size cadar. love. ingat dpt banyak. dpt satu je. mattress sangat berguna jugak kan ::

:: pink blander yang aku syak adalah pemberian iz yahya. sebab dia kata gift dia n card terpisah. mama pulak kata mama tau mana satu pembalut dia. comel ada bunga ke apa. gitu la. tapi time bukak ni mama dah tido! aku rasa ye la tu kot. adakah benar?  satu lagi tea set tu pulak dpd cousin aku, kak eyna. edited: ok bukan iz bagi. iz bagi lain. so tak tau la ni siapa bagi. haha kesian penghadiah blender pink. pepenat belikan. iz yang dapat nama. hampun ::

:: mug set from filla. pun suka. few days before kawin keluar jalan. noy sibuk suruh aku beli mugs. aku kata tunggu la kawin. tengok orang bagi hadiah apa. if takda baru beli. sekali memang dapat. haaa kau. 8 terus. dah la mug besar. fav tu. sebab aku mana reti minum air sikit2 ni ::

:: from zulida. tak sure siapa. kawan mama n papa kot. ke reader aku. tapi tak familiar pulak nama ni ::

:: siap bagi paper untuk 29hb tu. comel je. kira aku akan tau apa berlaku sekeliling aku time aku kawin tu. tapi depan tu pic jejai n fasha. nyampahs. me not loike ::



:: from ice n huda ::

my top is from Stanza Styliska
siapa plus size n suka shopping online boleh visit facebook page atas ni.


:: noy takda kerja. papa tidur. dia sempat snap ni. dia kata sebab bentuk kaki dorang sama. haha tapi memang sama kan. kelakar pulak ::

:: tengok fb pics kawin yang orang tag ::


:: tengok tv. second pic ayol besarkan lubang hidung. gilo ::



ni pulak hari lain.
pergi jenguk rumah.
hadiah fridge from officemate Mr.B.
tak pulak pics yang dah bukak. later letak.

ok sekian entry hadiah kawin. :)
mostly dalam kotak lagi.
sebab takda tempat nak simpan if bukak semua.
yang dah guna just sudip2 dpa viruspadu tu.
n fram semua dah gantung.
standing lamp dah pasang.
jam duduk tu dah guna.
kira baru 10% je kot guna. nanti dah officially pindah n dah ada segala almari ke rak ke apa.
baru ku guna keseluruhan.
suka suka suka