Instagram : @peejburhan

thank u. senyum-senyum.

few nights ni tah apa rasa.
ada je time emo.
semalam emo sampai nangis. agak saiko la aku ni kan.

pastu layan perasaan nak type la entry panjang lebar luahan perasaan .
tak jadi.
sebab pc ni aku pakai usb untuk detact wi-fi tu.
aku tak tau la apa masalah.
tapi nanti tengah kau type. tetiba bunyi tingggg...
tau-tau cursor kau dah lari tah kemana.
selagi kau tak click betulkan cursor tu. selagi kau type. dia ting ting ting.
kita tak bertype la. faham tak?
nway, so bila jadi macam tu. automatic, pc ni akan terdisconnect dpd internet. mcm cibs.
so everytime pun kena la connect balik n masukkan password segala. grrrr.
rasa macam nak pakai balik je cable.
masa pakai cable takda macam ni. tapi aku rimah tengok wayar tu melintang sana sini.
so sabar je la.

nway, semalam dah type tu.
aku nak attach pic.
sekali tak boleh la sebab dah disconnect dpd internet.
tu takpa. aku connect la. tapi page nak upload pic tu still gitu.
takleh nak delete or refresh. damn.
paling tak tahan. bila disconnect tu. takda la auto save kan.
aku bukak balik. amik kau dia sempat save pembukaan je. babik.
kosser aku nak menaip all over again. lantak kau situ.

plus aku ni suka fikir merepek sikit.
bila jadi macam tu. aku akan terfikir, "ada hikmah ni. mesti petunjuk ni, Allah tak bagi update benda merepek"
ye aku macam tu. so maka terus tak jadi update. hahahha.
n memang pun.
bangun dpd tido terus rasa macam, hoih nasib tak jadi buat entry tu.
rasa bangang pulak. hehehehe.
thank u God.

amboih panjang mukadimah kan.
sebenarnya nak cerita pasal lain.
kan aku emo merepek kan.
aku online la later untuk tenagkan jiwa.
nampak message ni terus rasa ok. hiohihi.
dapat awal siang tu.
tapi tau la bangun tidur kau check. baca pastu lupa.
mamai pun ye gak.
so baca balik rasa berbunga pulak. keh keh.




amazing how a simple message macam ni pun boleh happy kan hati kan.
bukan la nak poyo ke apa.
cuma nak share je.

alang-alang tu nak cerita sikit.
aku sumpah pelik apesal la orang sana sini dok kata susut la apa.
serious aku rasa biasa takda beza.
n kindda annoyed especially kau bukan nya diet kan. exercise lagi la. jauh sekali.

macam hari tu balik rumah mama,

mama: pija dah kurus la nak.
me : *muka berkerut* *mata pandang atas, tangan di dada*
p.g : *geleng-geleng kepala* hahahhaha.
mama : sikit laaa. takda la kurus. tapi kurus sikitttttt la.
me : tah apa-apa. baik takyah kan.
p.g: hahahaha (p.g ni dpd dulu memang suka gelakkan aku)
mama : betul nak.
me : ok ma. whatever.

n ada la few lagi cakap.
still rasa tak percaya.
sampai la aku tengok pics lama. hoi hoi hoi.
itu memang bebetul besar.
hamagad rasa nak pitam.
tapi serious time tu aku ok je. lawa je.
ye tikam bertubi tubi plisss. tak sedor diri betui.

then pasal kulit. aku rasa la better now.
but dulu aku rasa ok gak takda masalah mana.
then selalu la sembang ngan noy. "kenapa orang kata sekarang lawa la apa. dulu tak lawa ke? sekarang kita dah tua kot".
pastu aku n noy tengok pics lama. ho maiii. memang lain bebenor.

then dpt message atas ni. rasa macam. ye ke kan?
maka aku check la entry yang akak tu cadangkan.
sumpah rasa nak pitam. what the hell.
yang kelakar time tu aku rasa dah lawo dah tu.
siap ingat lagi ice pernah puji kata aku ni pandai je bergaya.
hahahahahahahahahaha. sumpah rasa macam nak pitam berkali-kali.
esp bila tengok balik ghupe aku time itu.

rupanya bila timbang. berat time tu dan sekarang.
beza adalah 15kg. mih mih mih.
tapi no aku tak diet pun.
maybe sebab now tak makan banyak macam dulu.
sebab dah terbiasa.
tapi idok le kurus pun. maybe beza sikitttt je la.
bak kata mama. ;p

sekarang ni Mr.B asyik ajak aku gi gym.
aku je malas. nanti la. hahaha.

me : kalau gi dym (gym) nanti ite tu jadi like dey lo (J.Lo) ke?
him : haaaaa.
me : andoku (manjaku) tu tuke (suka)?
him : tuke.
me : kenapa? ite tu gemok tangat ke? moling tu tak tuke ke?
him : tak ah. ite tu tayang dugak (jugak). dua-dua pun ite tu tayang (sayang). tapi moling tu atik (asyik) takit (sakit) je. gi gym nanti tihat (sihat).
me : ye ah *goyang-goyang kaki*
him : yeeee ahhhhhh.

hahaha. itu je la aku pun kan.
exercise aku hanyalah goyang kaki time gembira je.
hoi tah bila nak exercise bebetul tah.
bukan untuk kurus. tapi untuk cargassss. sekarang ni makin lemah n pemalash lah.

eh ok la.
tetiba malas nak sambung type.
haaaaa boleh? matiklah malas melampau sampai tetiba tak kosser nak sambung type.
ok tu je. bye. 




1 Comments:

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

haha sila cheer up, ok. jgn sedih2. zomg bila bukak balik archive tahun 2008 ko.. rupanya dari tahun tu lagi kta dah baca blog ko.. kirakirakira.. dah 4tahun ok!! knp sekejapnya rasa dah 2012 pulak. ahahah

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...