#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM110

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM250 (SM) -RM260 (SS)

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

-RM183 (SM) -RM186 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

sedikit cerita.

ada some yang dah tau.
ada yang tak tau apa.
maksud aku kisah family ku la.
ikut hati aku memang nak je blog about it.
tapi aku ni kadang tak dapat mengawal perasaan.
type ikut suka. kang ada pulak mengeruhkan suasana kan.
so better not kan.

tapi siapa memang ikut blog mama.
maybe dah tau la serba sedikit jalan cerita.
ni ada kat entry baru mama dia ada cerita sikit lagi.
so pergi baca bagi yang tak tau. CLICK HERE.

hmmmm entah la.
ikut hati aku memang nak pangkah je.
sebab aku ni jenis takda kesabaran sikit.
bagi aku nak ok kita on.
taknak boleh blah. move on.
tunggu pun buat sakit jiwa je kan.

aku ni hati memang tisu sikit.
if selalu tengok or selagi ada talian ni. aku akan sayang sangat.
n nanti sedih la apa.
buat hati kita sakit je kan.
so better kalau dah takda apa. terus tak amik tau.
lantak la nak apa pun kan.

rindu memang rindu.
kecewa memang kecewa.
tapi nak buat macam mana.
dah kau kena deal ngan orang yang super ego n hati busuk Nauzubillah kan.
so yeah. Redha je la.

tapi kesian kat Ayol la. sebab dia jenis tak banyak cakap.
so kadang nampak la dia termenung la apa.
darah tinggi naik melampau sampai berdarah hidung n mulut.
marah aku ngan dia sebab dia tu macam tu je.
kalau aku la. sorry weyh. baik la enjoy.

mama pun sama.
tak abis2 nanti bukak topik sama.

me : dah-dah la tu. tak yah bukak lagi cerita ni boleh tak. anggap je dah takda boleh.
mama : ye lah nak.
me : takyah nak fikri bikin stress boleh?
mama : mama ni ibu. mesti la mama stress sebab anak mama kena macam tu. mama susah hati tengok dia.
me : hmppphhhhh.











ni je kenangan last sesama untuk kita orang semua.
happy times. dapat spend masa sesama tanpa gangguan sesapa.
now memang dah anggap gone je la.
takda jumpa ke apa.
sebab takleh nak jumpa pun.
sebab matiklah siap keluarkan perintah mahkamah restraining order weyh.
suka hati la.
mahkamah kat dunia ni ikut la kepala memasing.
tapi mahkamah yang lagi satu tu. memang takleh lari la kan.

serious sometimes aku tertanya-tanya.
pelik betul hati sesetengah orang.
kau takda perasaan rindu n sayang ke.
aku baru pergi hongkong berapa hari dah tak keruan rindu laki.
tak pun tetiba laki tertinggal hp kat rumah, tak dapat call rasa rindunya.
tak pun aku rasa nak tido rumah mama ke.
laki aku tidur umah. mesti rasa lostnya. rasa macam eh rindunya.
walaupun if jumpa kadang bergaduh sana sini. tu adat la kan.
tapi serious weyh. pelik.

n tak sayang ke marriage kau.
kau rasa benda memain ke.
dunia memang pelik. orang yang kemain puji melambung n sayang laki.
laki dia ada affair sana sini.
tapi orang yang laki dia baik taknak appreciate pulak.
serious aku tensi ngan ayol tu sebab dia jenis homely type.
memang takda la nak tengok dia huha sana sini.

tapi yang pasti. dah berapa orang dok hint sana sini berkenan kat ayol
hoi laki ni saham tinggi.
gitu pun orang nak.
tu yang aku pun excited tak sabar nak menambah ahli keluarga baru.
bukan sebab aku preggy. tapi sesiapa dalam adik beradik aku kawin la.
meriah sikit kan. ni bebalik muka memasing je kan. heheh.
now ada tambahan pun Mr.B je la. khennn.
Ben n Peej junior tak nampak bayang pun lagi.
so if ada ahkak ipar or adik ipar baru ok jugak kan. kah kah kah.

eh ok la. nak balut ephyra.
tabita malam karang baru dapat.
siapa nak sila email.




6 Comments:

ina khairina said... [Reply to Comments]

ermmm...apa yg peej n family tgh lalui ni,dah pun saya n family lalui 3thn lps....ada saya inbox mama cite pasal ni...
dulu masa baru2 berpisah dgn ank buah mmg rasa pedih sgt hati ni,rasa rindu membuak2...tp skrg dah 3thn berlalu,x penah jumpa...kalu jumpa pun mybe budak tu dah x kenal kami lg..
kdg2 mcm x percaya dlm dunia ni ada juga manusia yg kejam,yg xde hati perut...hanya Allah saja yg dpt membalas segala perbuatan mereka

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Sebenar nya aunty dah tahu semua cerita masa aunty peegi melawat mama.....serius rasa sedih sangat masa tu...Ayol duduk je dendiam tengok muka dia yang memang innocent tu rasa macam nak pelangkong je orang disana, langsung tak ada hati perut nanti lah ko satu hari Allah balas perbuatan ko.

Anonymous said... [Reply to Comments]

court order? serious..

eh abg awk ok la..baik. klu mak nani puji ok......heheheh ramai yg sanggup...

AkUfiZA™ said... [Reply to Comments]

Been there, done that.
But, vice versa.
Tp, Allah sentiase bersame dgn org-org yg teraniaya.
Banyakkan bersabar ye.

mummy aryuee said... [Reply to Comments]

Baca dari awal okay je.. Bila ada gambar2 ayol ngan anak.. Alahai.. Mengalir air mata.. Anak tu perempuan.. Xpk ker? Lama2 dia akan cari bapaknye jugak..

nqr said... [Reply to Comments]

ahhahahaa. yg hint nak jd akak ipar tu salag sorangnya aku kannnnn? ehhehe

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...