Instagram : @peejburhan

Nak kekkkkkkkk!

tak bagusnya instagram ni.
sebab sumpah tak keruan.
sana sini orang update pic makanan.
tertelan2 air liur tau.
ok aku pun selalu upload pic makanan.
tapi sendiri buat takpa. bila orang lain buat tak sanggup tu kan.

aku ni lama tak keluar.
ok ada la keluar. tapi selalu dekat2 je.
no more jalan2 cari makan seperti zaman dulu.
sebab nonoy so eksyen rasa nak sepak.

so aku teringin nak kek.
ada dekat 2 weeks dah kot.
tapi tak gak dapat makan. cissss.
kelmarin aku lepak umah mama.
noy tetap takda. cibai minah tu. memanjang takda. 
so kacau dia kat whatsapp tanya dia kat mana.
apahal payah sangat nak jumpa.
dia kata dia kat gardens baru lepak karaoke.
hamboi sekarang karaoke dah tak ingat kitew. 
lantak la. tapi aku cakap aku nak kekkkkkkkkkkkk.
dia macam malas layan. dia kata dia dah abis pun karaoke.
dah nak balik. ok nice.

then ku tunggu-tunggu takda jugak sampai.
so kacau la.
rupanya dia sambung lepak tempat lain. jahat punya orang.



ahahah. agak saiko kan.
tapi sumpah rasa nak kek sangat.
tau-tau dia call.
angkat. dengar dia dok bebel2 cakap apa ngan boyfriend dia, "i tak tau la. dia nak cake, cake apa? agaknya yang ada cake n ice cream tu kot".
hahahha. pastu baru cakap ngan aku.
tanya aku nak kek apa. aku kata apa2.
tapi ingat tadi dia kat gardens so dia belikan la.
ni dah tengah malam mana kau nak cari kek kan.
so no cake for me. nangis.

semalam after dinner nak beli rokok.
alang-alang pergi petronas sebab nak isi minyak sekali.
teringat kat taman melati ada secret recepi. miahahhaha.
so kasi divert, n lets beli kek dulu.

orang teringin yang terhidang kek bersusun depan mata.
mata berpinar tengok cake, sambil telan-telan air liur.
hasilnya...................


pentamak order sekali 3 ok.
oh sebelum spekulasi kata aku ni mengidam ke apa.
no! ini bukan mengidam ada isi la apa ke.
tapi ini mengidams orang gemuks namanya.
pentamak sangat kan. kah kah kah.

 :: brownies walnut. sebab ada nampak few days back siapa tah upload. siap makan ngan ice cream. ok set. nanti buat ::

 :: chocolate indulgence ::

:: blueberry cheese ::

hahaha. tak tahan kan tengok.
siap meleleh blueberry tu. kah kah.
tapi walaupun pentamak. idok le aku makan sekali gus.
gila apa kau.
kita simpan dalam fridge weyh.
nanti nak makan amik je. sejuppppp. nyammm.

haaaa. now i know kenapa aku tidur awal semalam.
sebab aku makan chocolate indulgence tu la.
memang makan semalam rasa stone ok.
macam kan makan ganja cake pulak.
nak pitam nak abiskan.
lepas tu memang aku high pun lalu terus tertidur.
tapi tidur senyum la.
sebab dapat cake. kih kih kih.

p/s: maybe kena belajar buat kek, lepas ni teringin terus bake kan. cea.

1 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Kemain sedap kek kek tu....takuit nak makan sebab badan macam di pam pam sekarang.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...