Instagram : @peejburhan

macam-macam raso.

lama tak share pic makan.
eh ye ke?
ke itu je la pun yang aku asyik share.
but anyways. pic ni je aku semangat nak share.
pics lain malas nak share. tu tengok kat instagram or fb ye yea.

nway, bukti kerajinan tak berapa nak rajin tu.

 mihun goreng sebab teringin.
siap beli taugeh. sebab terasa nak mihun ada taugeh. melampaus sangat kan.
memacam la teringin. kalau mengidam berisi takpa.
ini isi lelemak perut semata.

oh ada yang komen tengok warna macam tak menarik.
hey hey hey. dont judge mihun by its warna ok.
tahukah anda mihun takda color la lagi best sebab dia pakai cili padi.
cili cili padi. cili cili padi.
dan hari tu 1/2 paket mihun tapi aku pakai 19 biji. gilaaaaa.
aku ada masukkan sikit sos tiram. masa masukkan tu boleh lak terkeluar banyak.
aku dah macam, alaaaaa...manis la mihun aku ni. grrrrr.
but it turn out ok.
terus rasa things happen for a reason.
sebab mihun ni pedas meletop ok.
nasib sos tiram tu tertuang banyak. so dia ada cover sikit.
kalau tak agaknya takleh makan kot sebab pedas sangat. ;p

bawah ni pulak time tu aku pergi rumah papa n mama.
takda apa nak makan lak. mama tak masak. sobs.
nak kuar ikut noy makan ngan bf dia. tapi time tu tak sure tabita sampai kul berapa.
orang nak hantar barang. so takleh la ikut dia.
dah emo sebab lapar tapi keseorangan.

oh aku memula petang tu nak gi umah mama.
Mr.B taknak ikut. dia kata malam ada gym.
aku ok je la. elok dah gerak. tetiba dok terlambai2 dpd porch.
bukak tingkap tanya kenapa? dia kata dia nak ikut aku.
dia rasa kesunyian pulak kat rumah. eee mengada betul.
aku dah sound awal2. nak ikut, ikut je. jangan nanti sibuk nak balik la apa.
dia kata ok.

tapi guess what. tetiba dia kata nak balik. suruh aku hantar balik la.
suruh aku hantar tah kemana la. sebab kawan dia nak pick up.
kawan dia tak tau area umah mama. hoiii bengang.
sentap kuasa lapan bagi aku pening.
nasib last dia kata cancel, tak jadi gi gym. baguih.

tapi aku ajak makan dok la kata dia tak lapar.
dia kenyang la. if pergi pun dia teman je. -____-
pastu aku ajak, dia sibuk tengok tv.
papa tanya la nak makan mana?
aku kata tak tau lagi. tengok la.
sekali papa cerita lak pasal nasi minang.
malam pun ada la apa.

kau tau. sepuluh kali Mr.B dok terteleng2 kepala bagi isyarat kat aku ajak gerak.
sebab dia nak kejarkan nasi minang tu. amboihhhhh.
so porgi la ke sana.
pergi kat area pasar datuk keramat.
opposite lrt putra.
kemain laju turun tak tunggu aku. tau-tau dah order satay minang bagai.
dia ni tak boleh makan minang.
mula la perangai nak cakap minang je.
dia takda la reti sangat cakap, tau sesikit je. tapi dia punya over tu.
rasa nak pitam.

 tengok la betapa terujanya dapat makan tu.
hamagad makan ni rasa macam terkejut sebab murah gila.
aku rasa la murah. tengok la penuh je lauk amik, Mr.B pun amik banyak.
tapi nasi n lauk tu cost us RM5 je ok. each. bukan la 2 pinggan RM5.
banyak n kenyang gila.
rasa macam penipuan lak murah gitu.
ye la usually makan fast food, tak pun restaurant ke apa.
amik kau bil tak cecah rm50 tak sah.
lain kali terasa makan sini lagi.
tapi bagi aku siang lagi best la. lagi banyak choice lauk.
malam dah kurang. tapi takpa. puas hati jugak. :)


:: si comot rasa nak penampar muka sendiri::

semalam dinner ngan papa n mama.
Mr.B takda sebab kerja.
so ku membawa diri. cea ayat nak sedih je. padahal tak pun.
memula plan nak domino's
tertelan2 air liur nak mengorder tu.
tapi tetiba orang tu kata takleh order dah sebab kawasan umah kita orang banyak order.
so tak cukup rider la apa. arghhh.
takpa some other time.

so decide ke krisik.
best gak. lama tak makan siakap 3 rasa.
ada sekali tu aku teringin. tapi since dah pindah.
aku akan makan kat area umah aku la.
malas nak drive all the way ke krisik pulak kan.
so order la. adalah sedih sebab tak seperti yang biasa makan.
siakap 3 rasa dia ikan goreng, letak macam sambal atas ikan.
then tabur2 nenas. vhatttttt??
sob sob. tak sedap lak tu.

then ada nak order kat area umah aku ni.
ikan pun takdak ok.
agaknya area ni banyak student. memang tak laku la ikan bagai ni.
even if aku n Mr.B order siap lauk2 apa bagai. student kemain terjenguk2 tengok.
macam kan pelik bebenar.
tapi ye la penuh table.
sebab dorang semua akan order menu ala-carte je.

so semalam dapat kat krisik rasa heavennya.
siap berlaga2 sudu kasi cedok kuah dia. mmmm.. dappp.



oit sedap.
sendiri update. sendiri rasa lapar.
tak makan apa lagi ni.
nak pi minum ephyra then kita fikirkan nak makan apa.
ada yang makan nestum oat je ni.
dah kul 3 pun.
kang buat kerja tau dah petang
dah nak keluar lagi. khennn.

ok tu je.
bye.



0 Comments:

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...