#sayajual

Tabita Desi Damayanti Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM120

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

kucing siapa ni?

aku jumpa bahan bukti. 
aku jumpa darah ada serba sedikit kena kat cadar bilik depan.
so mesti kasih punya tu.
tapi takpa la takda rezeki dapat kittens.

nway, last 2 weeks kasih kembali gersang.
haiyoh rasa nak pitam dengar dia meow gersang dia tu.
yang kekucing jantan dah 2-3 hari lepak depan rumah ku.
kasih kat belah dalam tepi pintu.
bf dia tunggu belah luar pintu.
aku dah stock kesian je tengok.
Mr.B lak pesan jangan kasi lepas.
sebab time tu memang pantang bukak pintu berdesup je dia lari keluar.
Mr.B takut kucing kesayangan dia hilang nanti orang curi.
aku lak mesti la takut. tapi fikir Insyallah takda apa kot.
takkan la orang nak curi.

so ada satu hari tu aku kesian sangat. aku lepaskan.
amik kau. tak menyempat. depan pintu gak dorang projek.
bergegar grill rumah. hahhaa.
few hours jugak la aku lepaskan.
so sempat la dorang dating n repeat berapa game kot. haha.
then later tu aku nak keluar. kaseh tengah lepak kat depan umah bawah kereta.
so amik dia. siap cakap esok nanti jumpa lagi yea.
cakap kat dia n boyfriend dia.
tapi what to do, ahkak busy. so akak terpaksa mungkir janji.
dapat kat Mr.B jangan harap la dia nak lepaskan.
time aku lepaskan tu pun. aku bagi tau.
amik kau berapa kali tanya ceceh mana. hoih penat melayan.
macam mana laki ku suka call aku banyak kali, aku rasa kalau ceceh ada handphone mesti ceceh pun tension sepuluh kali call.

ben ni jenis risau berlebihan sikit.
if noy tidur rumah aku, n dia balik lewat sikit.
aku jenis tak kisah. alah dah besar. pandai la dia jaga diri.
tapi Mr.B? no no no.
dia dah tidur. terjaga sebab pergi toilet.
jengok tengok noy takda. mula la dia tanya2 aku.
suruh call noy, kata bila nak balik bla bla.
pastu selagi tak balik. selagi tu dia akan tanya.

ada sekali tu lagi la.
aku kata noy akan tidur sini.
aku kata nanti dia tidur la tu kat sofa.
sekali dah pagi. aku rasa dalam kul 9am macam tu.
dia kejut aku kata noy tak balik2.
aku risau gak. tapi ngantuk kot.
n fikir agaknya tak jadi la kot tidur sini. balik rumah mama kot.
then kul 11am dia terjaga n cakap lagi. hoiii.
sampai la kul 12ish aku terjaga. tengok memang noy takda. jenguk depan.
helllooooo ada je kereta noy kat depan.
n noy tidur kat bilik.
hoi laki aku ni. risau. tapi dia bukan check.
setakat tengok kat sofa takda. terus dia kata takda.
pastu kacau2 aku.

eh apesal cerita lain lak ni.
aku nak cerita kucing.
nway, noy kegersangan ceceh dah takda.
so dia kembali sombong n taknak layan if panggil pun.
tapi semalam gedik.
aku lipat baju. dia masuk bakul n later tidur situ.
so comel rasa nak picit.

 :: ceceh yang dah rupa raccoon kakak tengok ::

:: lulu the fat ass kitty ::

lulu la paling kesayangan.
sebab paling manja.
sesiapa pun la, panggil je nama dia. mesti dia datang.
dengan syarat orang tu jenis tak petir la.
lulu if ada bebudak or manusia bersuara petir datang rumah.
awal2 dia akan lari n menyorok kat bilik noy.
takut dia. tapi if kau manusia normal. panggil je nama dia.
tidur pun dia akan bangun n datang.
dia suka orang belai dia.
tak pun dia datang n duduk macam pic atas tu.
dia nak kau popok bontot dia. kemain suka dia. terkelip2 muka.
ala2 kau penat n leka. mula la dia sondol mintak layan dia.
hey sayang. rasa nak bawak balik umah aku.
tapi of coz takkan la semua orang nak bagi.
sweetheart ni.

aku teringin nak tambah kucing kat rumah aku.
takda la banyak. dapat lagi 1-2 ok la.
yang manja plisss.
ceceh tu manja ngan Mr.B je. ngan aku kemain eksyen.
tapi ngan ceceh yang penjeles tu. jangan harap la.
few days ago.
aku balik rumah. tengok ada stray cat. kitten la.
Mr.B bukak gate. tengok kucing tu ikut je.
then masuk rumah. berdesup kucing tu masuk.
Mr.B kata nak bela. aku kata jangan. nanti ceceh buat perangai.
so Mr.B letak keluar balik. belum sempat tutup pintu berdesup masuk again.
yang ceceh kat tepi tu dah kemain jeling2. marah apa bagai.
letak la kat luar. bising gila kucing tu.
bagi makan pun bising lagi. aku rasa sejuk kot luar.
yang ceceh jadi guard je tepi kita orang.

then Mr.B keluar hantar adik dia n kawan adik dia gi lcct.
bercuti ke indon kot. entah.
gedik gila nak hantar sampai lcct. pergi kl sentral sudah.
nway, so masa Mr.B takda elok kucing tu senyap.
Mr.B balik je dia bising balik depan pintu.

tapi malam tu memang ceceh terus tidur ngan Mr.B la.
siap kongsi selimut bagai.
takut kot abang dia berpaling kasih kat kucing lain. hihihi.
so aku rasa solution nak ada kucing tambahan.
just tunggu if ceceh preggy n beranak.
so if anak dia sendiri mesti dia ok kan?
so lets bertahan je la.
sambil tu tumpang manja with lulu n yoki je.
sekian kisah kekucings ku.


3 Comments:

~zuera~ said... [Reply to Comments]

entri comel.senyum ja baca kisah kucing.ai loike!

Kniedaz said... [Reply to Comments]

Comelnya kucing tu....

nja jannah said... [Reply to Comments]

nway, noy kegersangan ceceh dah takda.

terbalik kn name ni?hehee...jd pelik bile bace ayat ni... :p

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...