Instagram : @peejburhan

kedengkian apakah ini?

tido awal.
lepas dinner laki den seperti biasa layan internet.
tah apa dia buat. tengok video lawak kat youtube kot.
gelak kemain lagi.

aku lak tengok adam & hawa kat tv.
yang sekian lama aku tak tengok sebab letih tengok ain tu.
tapi semalam rasa nak tengok. so tengok la.
rupanya masih letih nak tengok kot.
sebab end up aku tidur, tv yang tengok aku.
aroung 10ish dah tidur.

tapi ku terjaga sebab agaknya Mr.B tengok aku tertidur.
dia kejut, pastu dia bentangkan comforter buat alas.
rasanya time tu aroung 12ish macam tu.
ok lepas tu aku sambung tidur.
bagus. ngantuk sungguh ni.
usually if tidur awal ni. mesti few hours lepas tu jaga.
takleh tidur sampai la lepas subuh.
tapi kali ni memang ngantuk abis.
terus dalam otak sambil nak tidur tu.
terfikir. oh kalau bangun awal ni. boleh buat breakfast.
ku teringin nak mihun goreng ni.
sambil berangan terus tertidur.

then tetiba tersedar sebab rasa macam kena cuit-cuit.
what the hell. no bukan expose mistik.
ni kena cuit ngan Mr.B. dah la kacau tempat tak sepatutnya pulak tu.
terjaga. pandang tengok dia tidur. eh apa ni.
tidur balik sebab serious ngantuk sangat la.
again kena cuit.
hoi apa ni. kacau ok. terjaga again. dia buat2 tidur.
bila aku jaga. gelak2 gembira. cissss.
aku dah macam. dia ni dah kenapa.
adakah kerana nak aku menunaikan tanggungjawab sebagai isteri. eh.

so bangun. eh lapar.
so makan keropok. dia join sama.
pastu dia nak air. ok buatkan.
damn now aku dah segar.
check hp kejap, pastu aku tengok dia tarik selimut. dia tidur.
jahat gilaaaaaaaaaa weyh.
motip kau kena kacau aku tidur.
pastu kau tidur. keji gila.
kalau ada adegan 18sx berbaloi gak la kejut aku kan.
ni takdok puin. damn.

so yeah.
tak tau nak buat apa.
maka lets online.
baju keroje dia dah gosok pun.
eh talking about gosok baju.
aku ni dah bertahun kot tak gosok baju.
ada pun baju kurung. tak pun baju jalan ada la setahun sekali kot.
ye i'm pemalas like that.
so now kena gosok baju keroje dia.
sumpah aku rasa tak reti.
ok bukan tak reti. rasanya ok je.
time gosok ok je licin.
by the time abis iron aku rasa if perati bebetul nampak macam kedut halus tu.
tau tak. macam dpd jauh ok. tapi sebenarnya if perati kedut.
i is tension.
tapi lantak la. ada aku kisah.
nway, siapa expert iron baju.
sila la bagi tips.

mak mertua aku terel iron baju.
ingat lagi memula kawan ngan Mr.B.
lepak umah parents dia.
mak dia jenis gosok semua baju. baju rumah ke, seluar pendek ke apa semua gosok la.
gila rajin. kagum aku. sebab time tu banyak kot.
yang duduk umah tu ada 6 orang. semua dia gosok.
aku tengok dia angkat je baju dpd ampaian.
dia akan duduk kat lantai.
dia amik baju tu satu-satu.
dia akan sembur pakai air. then gulung2 letak tepi.
buat la semua. sebebat la baju.
pastu dia start gosok. serious perfect je dia gosok.
tapi aku tengok dia pakai iron jenis berat tu. hoi tak sanggup.
cea tak sanggup katanya. padahallll....
aku rasa pernah try gak buat cara tu. still tak berjaya sangat.
adakah memang kena pakai iron berat tu?
tsk.

eh dah la.
nak balas email orang n bagi tracking number post ephyra semalam.
sila dapatkan ephyra dengan harga promo ni ye.
email me at nurhafiza.burhanuddin@gmail.com.
nak post boleh. free postage.
nak COD pun boleh.
pick up kat rumah aku kat setapak.
or pick up kat rumah mama kat setiawangsa.

ok tu je. ta-ta.




1 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

aku hntar iron kat kedai dobijer peej...seminggu hntar dlm 6 helai rm8inggit gitu..malas hokey!!
tp myb bulih try beli yg stand steam iron tu..hrtu tgk ada jual kat grupon or dealmates..mcm senang jer..tgk SA kat shoping2 mall iron pakai tu jer kan..kemas giler!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...