JLo, Dance again world tour 2012.

Semangat ku rasa malam tu jugak nak update.
tapi dah masukkan pic semua. rasa macam eh malasnya nak resize ke apa bagai.
terus tak jadi.
and seperti biasa malas lagi banyak daripada rajin. 
so today baru kita update ye. :)

apa-apa pun memula thanks to Nuffnang and Celcom for the tickets.
and of coz bila dapat 2 tiket harus nak pergi ngan noy. 
walaupun yang teman aku amik tiket adalah Mr.B.
pergi ngan noy sebab dia lagi fun.
plus memahami pasal JLo. kalau Mr.B bukan dia layan lagu JLo pun.
kang aku semangat dia takda perasaan. no no no.

as usual konon nak gerak awal.
tapi bersiap lama n lembab kita orang ni.
7pm macam tu baru gerak daripada rumah.
walaupun kat tiket kata concert start pukul 8pm.
noy selalu gi segala concert ni. dia kata artis akan keluar 9ish -10ish macam tu.
ok mari relax.
sekali amik kau. jam tak masuk akal.
stuck sampai kul 9pm ok.
kalau gi Melaka dah selamat dapat makan ikan bakar, sotong goreng tepung n sotong sambal ke.
matiklah bab makan iolls is kuat berangan.

:: menggila mengadap jalan yang jam ::

yang aku bebel2. sebab stress jam.
noy marah sbb dia yang drive. aku bikin lagi kecoh. hahahha.
baiklah. tapi ye la. dah la jam.
pastu noy bukak lagu r&b.
aku ni suka lagu rancak. baru semangat berkobar. 



traffic slow daripada jalan area bus station putra tu. sampaiiii la ke stadium merdeka tu. kau bayangkan.
sedih betul.
setiap kali jam bergerak rasa macam...aaaaaa. nanti JLo start.
adakah kita akan berkonsert dalam kereta je.
paling geram dah sampai junction stadium merdeka. boleh polis tutup jalan.
kena ikut jalan hang tuah. belakang stadium.
orang park tepi jalan banyak gila.
aku rasa stadium merdeka macam tak sesuai buat concert. sebab takda parking woih.
if buat kat bukit jalil mesti best n selesa je.


nway, orang park tepi ramai.
tapi kita orang memang tak la nak menapak jejauh.
so masuk gak sampai dalam.
dah dekat stadium ramai penjaga parking.
so masuk je. construction site.
matiklah menjunam n tanah liat bagai. tapi RM20 ok.
nasib terdesak sebab time tu dah kul 9.15pm n dah dengar JLo nyanyi. uwaaaaaaaa.
cecepat masuk. dah lepas 2 lagu.





nasib dapat tiket kat covered area.
so takda la kena hujan n basah.
yang lain semua basah hujan. semua pun pakai raincoat.

memula kita orang duduk kat area tangga.
bila lagu best harus la kau bangun n nak menari.
pastu ada makcik ni tepuk2 aku suruh duduk. dia tak nampak.
hello. ni konsert JLo makcik. motip kau nak duduk tengok?
nak duduk baik kau duduk depan pc layan kat youtube je.
pastu aku bagi tau noy, noy ni jenis berani.
dia pandang makcik tu, dia suruh makcik tu bangun n menari. kah kah.
tapi stress la. tempat tu memang penuh makcik n pakcik.
n semua duduk macam nak tengok wayang. what the hell.
aunty n uncles pun ada.
pelik awat datang tapi gituh. maybe teman anak. entah.




later me n noy pergi toilet, then gi smoke.
lepas tu tak turun n duduk dah.
lepak berdiri je.
n area tu best sikit. sebab semua pun jenis bangun n menari. yeay.
baru la terasa enjoy n happy.
kita orang ni malas berjalan.
sebenarnya nak dekat lagi boleh ke kanan lagi.
tapi kita orang lepak kiri je. dekat ngan exit. senang nak keluar. keh keh.

::nampak tetangan itu. ye orang depan kami yang menari sakan ::

:: JLo's dancers yang dipenuhi abam-abam botak. kih kih. <3 ::="::">

:: cahaya keimanan yang memancor :: 




:: me n my lobster. ::





tapi serious rasa tak puas.
macam kejap je rasa.
if aku la beli tiket sampai RM600+. mau terkilan.
rasa tak puas. padahal orang tu dah sejam lebih kat atas tu.
lagi mau cerita lebih.
pastu concert dia macam abis tetiba. dia dah kata thank u malaysia bagai.
tengok orang semua dah start berpusu keluar. kemain rushing.
kira keluar awal tak sangkut jam la.
yang aku rasa tak logik sebab kata dance again tour.
dia tak nyanyi lagi lagu dance again. takkan dah habis pulak.
sekali betul. lepas tu memang dia keluar balik nyanyi lagu tu.
haaa kau terus yang keluar semua tu stop n ada yang patah balik. kih kih kih.



:: haaaa macam ni baru la habis. dah keluar confetti :: 

:: noy yang terlebih feeling JLo malam tu. haha hover ::
kat luar elok beli air n nak minum.
tetiba acu sergah daripada belakang.
boleh lak dalam reramai tu dia nampak kita orang.
so harus photo session kejap. matiklah orang ramai nak jalan tak boleh sebab sibuk nak bergambar situ. ;p



reason to wear this dress.
noy beli dress ni dpd kuwait. ye few months back. dia beli dua dress for me.
masa tengok tu aku terkejut. ok memang la lawa.
tapi aku ni mana pakai dress. tak reti aku.
plus rasa tebiat sangat kalau keluar n nak pakai dress.
so hari tu la baru rasa nak pakai. kah kah.
benci masa pakai. aku turun bawah.
yang ayol tengok aku tetiba, " e eh"
papa, "haaaa, pakai macam tu. kau taknak pakai seluar ke dalam tu"
vhatttttt????
oh anyway ignore the selipar.
aku malas nak pakai kasut ke apa.
nasib pun pakai selipar je.
tempat parking kereta tu menjunam bukit tanah liat.
nak tergelincir je rasa even pakai selipar.

but anyway, apa-apa pun we had so much fun.
bestnya dapat pergi concert artis pujaan ku. <3 p="p">



0 Comments:

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...