Instagram : @peejburhan

im okay now.

aku dulu paling la tak reti nak keluar memana sorang-sorang.
mesti nak berteman je.
paling tak boleh adalah makan sorang.
rasa macam amboih sedih bebenor hidup kau kesepian macam tu.
rela aku tak makan daripada keseorangan macam tu.
no..no..no...
kan aku pernah kata dulu, aku selalu dalam otak akan terfikir if la aku keluar or makan sorang, "kesiannya budak gemuk tu. takda siapa nak kawan ngan dia."
hahahha yes im saiko like that.

but since now dah kawin.
laki gi kerja.
noy lak memang malampau punya busy ngan kawan2 n dating life dia.
memang takda harapan la aku nak ada geng nak ajak teman ke sana sini.
so belajar la if ada nak pergi memana. pergi la sendiri ye. kah kah.
dan now dah berjaya. heheheh.
walaupun still ada la rasa pelik sikit. tapi ok je.
janji kerja jalan kan.
n thanks to technology, walaupun kau sorang. tapi kau boleh online. 
takda la rasa awkward sangat khennnn.



antara aktiviti aku.
pergi amik stock ephyra.
which tak jauh pun daripada rumah aku.
lepas amik akan lepak la makan sorang kat oldtown.
ok je.
sambil tunggu makanan kita layan la apa boleh layan kat hp tu kan.
aku ada upload pic ni.
ada tegur, walaupun aku sorang.
tapi handbag maintain kat peha.
hahahhaha. ok fine. benda tu takleh hilang lagi.
sebab aku paranoid masih kuat. ye la.
kang letak sepah jadi apa taknak la kan.
so makan la sungguh macam mana pun. tapi handbag tali maintain melekat kat badan. ;p


order roti sementara tunggu makanan sampai.
aku kalau ke oldtown suka order chicken n mushroom steam rice dia.
meal ni amik masa 30 minutes untuk masak.
memandangkan tak makan apa lagi the whole day.
time tu dah almost 5pm kan.
lapar gila. so roti tu alas peruit la kira.


fav menu if pergi oldtown.
tapi petang tu makan dia kata takda cili padi potong.
terus kurang best rasa. kalau tak syok makan.
tapi gila kedekut taknak bagi kitew cili padi potong.
tak logik tau takda. grrrr.

nway, elok makan.
hujan lebat mencurah.
terus la lepak sorang.
tunggu hujan reda.


ni later nak keluar lagi amik barang.
nak gi makan gak kot.
teringin ayam penyet.
dah banyak kali ajak Mr.B tapi dia taknak. kejams.
maknanya if nak makan, pepandai la pergi sendiri kan.
tapi kadang syok gak keluar sorang kan.
now aku paham perasaannya.
sebab boleh ikut timing kau, suka kau nak pergi mana ke apa kan.
dulu bila orang kata dia suka keluar sorang mesti akan rasa macam, hoih pelik punya orang.
tapi i'm okay now. takda hal. boleh je.
tapi buat masa ni takda la jejauh pun.
yang area dekat n biasa je la.
plus, macam la laki aku tu bagi aku nak kesana sini sendiri.
takut sangat ada orang kacau bini dia.
setelah bertahun. takkan la tak pepaham lagi yang tak mungkin ada orang nak kacau aku.
hmmmmmm...

2 Comments:

Ietams said... [Reply to Comments]

mmg best jalan sensorang, bebas je buat keputusan sendiri

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja, kalau dah biasa nanti baru tau jalan sorang2 pun best....aunty kalau uncle tak ada.....aunty merayau sorang2 je dah tu anak2 pun tak ada kat rumah jadi nak buat apa lagi....round je kat jusco bukit tinggi.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...