#sayajual

Tabita Desi Damayanti Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM120

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

Expose Mistik : spirit of the coin

 
hai kak peej. 
I sebenarnya dah lama dah berhasrat nak kongsi cerita ni, tapi tak ada masa.
cerita ni berlaku masa tahun 2010. 
I masa tu tengah belajar dekat matrik somewhere at Kedah.
matrik tu ada empat blok asrama perempuan. 
satu blok dikosongkan which is betul-betul belakang blok I stay.
two weeks before final, I dengan kawan-kawan I buat macam farewell party dekat wakaf in between blok I duduk and blok kosong tu.
masa tu malam jumaat. biasa lar perempuan bising-bising, baling kek semua. 
and then suddenly one of my friends cakap dekat I
"sheyfa jom main spirit of the coin dekat blok kosong tu" she was like hardly persuaded me to play spirit of the coin with her in the empty block.
block tu memang puaka sikit. dah macam2 cerita dengar. 
tapi I tolak lar dia punya ajakan tu. memang tak lar. gila nak main benda tu. 
segila-gila I, I takkan main benda macam tu.
 
ok, on the friday night next week, macam biasa, I baru lepas mandi, sembahyang maghrib, baca yassin. and I rasa ngantok sangat. I took a nap while waiting for Isya.
suddenly, badan i rasa kejang seperti kena tindih (fyi I mmg senang kena tindih). 
memang tak dapat gerak langsung. 
nak menjerit pun tak boleh. 
satu badan bulu meremang. 
I sorang jer dalam bilik tu. roommate tak ada. 
lebih kurang 7minit kena tindih, then out of blue my friend masuk bilik I, time tu baru I boleh gerak and she said "babe, u kata nak main" tiba-tiba. 
I dah pelik. I asked her "main apa?". 
she replied "u ajak I main spirit of the coin kan kat blok kosong tu" . 
I tanya dia lagi "when did I say that???" I was very puzzled. 
she said  "tadi kan I baru jer jumpa u dekat wakaf depan blok tu, takkan u lupa kot". 
then I cakap lar I baru bangun tidur. tadi I tidur jer dalam bilik. tak keluar langsung.
and dia dah start gelabah. "eyh u jangan tipu, I betul-betul nampak u kat sana tadi, exactly like u and what u are wearing now, ur wet hair, serious, exactly like u sheyfah"
then I cakap lar kt dia "babe, masa u masuk bilik I pun u nampak I baru bangun tidur kan". 
she was start crying after I saying that. "habis tu siapa yang I nampak tu" she said and cried. 
dia cakap dia nampak manusia sebijik macam I, baju yang I pakai time tu, rambut basah, sebab I baru lepas mandi, duduk dalam gelap dekat wakaf betul-betul depan blok tu. 

member I tu blok dia duduk sebelah empty block tu. 
blok I plak depan Blok tu. 
thus, if dia nak pergi blok I, dia kena lalu depan blok tu dulu. 
so, masa dia on the way nak pergi blok I, dia nampak I tengah duduk kat wakaf dalam gelap sambil tunduk bawah and ajak dia main spirit of the coin sama-sama kat dalam blok kosong tu. 
member I cakap kat benda tu dia nak pergi letak barang dulu, nanti datang balik. 
Then masa dia dtg balik, benda tu dah tak ada. 
sebab tu dia cari I kat bilik. 
nasib baik time tu dia bawak banyak barang, kalau tak mmg dia dah lepak lar ngan "I" dekat situ. 
lepas tu dia memang menangis, I pun gelabah bagi dia baca ayat manzil banyak-banyak. 
tapi kiteorang gila jugak, bila dah ok semua, tengah malam tu tengok cerita hantu. 
memang tak ada kerja.
Ni memang pengalaman tak akan lupa lar antara I dengan dia.
 
*sorry if this story a little bit confusing. I memang fail mengarang.
 
-sheyfah- 

1 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

no offence ya,cite dah best tp nak spekang english terabur daa..adoyai,turned off rasa nak lyn seram..peace!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...