Instagram : @peejburhan

Expose Mistik - kat hostel

salam..first of all nak cakap citer ni macam serabut sket kot nak
paham..sori malas nak lukis keadaan bilik sume..hehe.sori..
harap blh phm cte sy ye...n maybe cte ni pjg gle..

cite time sy form 1 or form 2 (xsure sgt sbb bilik sama) kat asrama sy la.
ptg tu dh start cuti sem tapi sy xblik sbb nak tunggu bus malam tu.
so sy pnjm komik kwn sbb xtau nak watpe then baring ats ktil.
sy brg kt tepi la..tetbe je sy terasa mcm de 'something' lgkh bdn sy.
sy xbergerak lgsg wktu tu n bile sy pndg kt tilam de ksn kne tkan (mcm
de benda pjk tpi xnmpk bnde tu)
sy terkejut,trus melompat turun ktil pegi bilik kwn..
lepas dh cool down,sy blik bilik semle tpi xde pape jd pastu.

de 1 mlm tu sy tido awl sket.hjg kaki sy meja stdy.dpn meja stdy tgkp bilik.
then sy t'jge tgh malam sbb pe ingt la.
bile sy bukak mate,sy nmpk mcm de 1 lembaga org (wrna hitam) dlm
keadaan mencangkung kat ats meja tpi tgh nak lompat ats sy.
cepat2 sy bce ayt kursi tpi smpi terslah2 bce smbl ttp mate..
pas tu sy bkk mate,bnde tu dh xde..xtau la sy mamai or pe tapi mmg sy
nmpk jelas la bnde tu..

mse hjg2 thun form 2 plak, mse tu kecoh de acik cleaner india ni
bergduh dgn student.
sbb sbnr xberapa pasti tpi mostly sbb ktorg xkemas smph or toilet sndri kot.
lbh krg gitu la.
then acik ni mcm berdendam dgn ktorg sume..
bdk yg die gdh tu blok lg 1 tpi blok asrama pmpn ni bersmbung kat tgh
n de 2 tgkt je..
1 hari tu bdk2 yg dekat blok lg 1 tgkt ats jmpe bangkai anak kucing
ptus kaki n leher kena kelar
pastu bangkai tu t'gantung kat dlam toilet diorg.
so diorg pn cpat2 amek n tanam bangkai tu.
then selang sehari lepas tu, de org jmpe bgkai lg sekor keadaan lbh
krg sme tp kt blok ktorg plak.
kli ni ktorg wat report kt warden sbb tkut sgt.
then selang brp hr pastu plak,hari khmis ptg tu sy dh de rse xsedap
hati kat bilik
tpi malas nk cte kt bdak2 ni..so syp je la.time maghrib tu sy mmg rse
meremang kt dlm bilik xtentu psl
so sy pn bce la yassin mlm tu.lgpun mlam jumaat kan..
then tgh hr jumaat tu (ke esokkan harinye la) class kan habis awl
so ktorg lepak dlam bilik jap before pegi kuliah jumaat.
then kwn sy nk tukar bju sekolah n syiling die jth msuk bwh ktil
roomate ktorg sebelah katil die.
die pun tunduk la nak amek duit die.
sekali die nmpk de bangkai anak kucing mcm yg before ni bwh ktil kwn tu.
trus die menjerit2 pggl ktorg..then bile sy pn dh nmpk bangkai tu,trus
ktorg sume keluar bilik n wat report kt ketua blok.
then pggl ustazah dtg..ustazah pn tgk drh tu mmg dh krg means dh lme
jgk la bnde tu de dlm bilik ktorg.
so cuci bilik sume mmg sume tkut sgt2 nk tido dlm bilik tu tpi
terpakse jgk la kan.
so malam tu ramai2 bce yassin n sy renjis air yassin kat keliling
bilik,tgkp n pntu sume..
al kisahnye sebenarnye lepas warden2 wat siasatan sume,anak2 kucing tu
diorg sume adik b'adik de 4 ekor.
so msuk mak die jd 5 la kn.
then dpt tau yg acik cleaner tdi tu pnye angkara.
kononnye die nak sihir kan kami2 sume la sbb skt ht sgt2.
kn kucing td 5 ekor kan.kalo ktorg wat gmbr blok dr atas n smbg titik2
tmpt kucing2 tu di jmpai mati(cewah ayt),
akn jd 1 bntuk dlm agama diorg..xingt name die.... ok tp xtau la kalo
bdk2 ni wat teori sndri ke pe kn..
tp mmg logik pn la..sbb tuk slmtkn anak yg ke 4 n ibu kucing tu,warden
ktorg sorok kucing ni kat dlm koperasi dlm 2 hri camtu.
pas diorg soal siasat acik cleaner td,die kne tukar ke tmpt laen sbb
acik tu pn dh ngaku mmg die de niat nak sihirkn ktorg.

scary weh..sbb sorg due gdh dgn die,xpsl nak sihir sume org..=_=
ok lah..tu je wat mse ni.
byk lg kisah family sy tp tgk la nnt2 k kalo smpt..
thanks 4 reading kak peej n everyone..:)

-Ms J-

3 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

salsm susah nakbaca shortfom text language ni. potong stim ahh.

Anonymous said... [Reply to Comments]

Tu la pasal. Merangkak-rangkak aku baca. Lain kali boleh taip elok-elok tak si penulis cerita yang dah tak seram ni.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Nak kata paham macam tak paham cerita ni......

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...