Instagram : @peejburhan

eksperimentasi.

eksperimentasi la sangat.
padahal macam pemalas sangat kan.
tapi ok la. pemalash sambil  eksperimen namanya tu.

apa yang malas?
apa yang eksperimen?
tabita dan ephyra. keh keh.
seperti yang di ketahui. aku since kawin dah stop pakai full set skincare tu.
satu sebab malas la. satu sebab aku takda toner. noy curi toner aku.
nak pecahkan new set sayang, baik aku jual. kah kah.
so aku just pakai facial wash je.

aku rasa ok je. takda masalah.
takda pun muka naik jerawat ke apa ke.
so ok je la kan.
tapi aku perasan muka macam kusam sikit la. tak gebu like dulu. gituh.
tu takpa lagi. aku rasa ok je.

sampai la one day ni. ada repeat customer.
dia datang pick up.
aku macam kagum tengok muka dia. haha boleh?
dah la lawo. pastu muka licin n berkilat sangat.
padahal aku yang jual kan. aku la patut orang belek muka.
tp ni aku lak terkebil2 tengok kulit dia. lawo.

then aku lepak ngan kawan aku.
dia pun pakai tabita.
pastu tengok kulit dia super lawa.
terasa down. eh muka kitew tak lawa puinnn.
tapi dia kata la time aku kawin kulit aku lawa gila kot.
tu yang dia rasa nak pakai tu.
oh ye ke? rasa biasa je.
then merajinkan diri belek pics kat facebook.
ok fine time tu kulit aku pun macam kulit dorang now.

so terus. bukak je new pack. make sure lepas ni pakai balik macam biasa.
but biasa la. dah sekian lama tak pakai.
kadang2 lupa gak. ;p
harap lepas ni kembali ke asal.
heheh.
then aku terbaca blog sepet ke green apple. tak sure la.
pasal ada orang tanya, if nanti muka ok, tak terus pakai ke apa ok ke.
tapi soalan dorang mengenai collogen kot. tak sure la. lupa lak.
ke skincare. pun acik lupa.
nways, jawapan dia ialah kulit muka kita ni everyday ada sel mati.
so kalau kau tak buat apa-apa memang la akan nampak muka kusam ke whatsoever.
oh gituuu. patut la acik terasa bezanya.

ok tu hal tabita.
ni ephyra lak. pun lama tak amik.
sampai la bebaru ni aku like page ephyra kat fb.
then tengok la pics la apa semua. testi orang.
lalu berasa jealous n kagum.
hoi lawa n berbeza bila tengok testi orang.
kena rajin minum la everyday n berbulan kan. memang nampak hasil.
ada sorang tu aku pernah jumpa. masa memula dulu amik ephyra.
now tengok pic terbaru dia. memang beza.
terus rasa macam eh takleh jadi ni.

apa lagi. bukak pack baru n start minum.
nak cantimnyi jugak. heheh.
harap lepas ni boleh feeling cantimnyi. hahhaa.
yang pasti minum balik ephyra ni rasa bertenaga kembali.
kalau tak tido, then bangun tak sampai sejam rasa penat n bosan n nak tido balik.
n ye memang tido balik.
ni so far ok la. no more nap time.

ada bagus jugak ada perasaan jealous ni kan.
kalau tak memang takda semangat la nak feeling cantik ke apa.
tapi ni jealous tengok oit apesal kulit korang lawa sangat ni?
terus rasa. ok mari rajin kembali pakai skincare n minum collagen.
keh keh keh.

eh ok la. nak buat keroje.
ye daripada tadi aku tak buat.
sebab kasih tidur kat kotak2 barang aku.
nak alihkan kesian. tapi takleh jadi. kang tak alihkan dia.
sampai bila takleh buat kerja.





0 Comments:

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...