Instagram : @peejburhan

big bad wolf...awuuuuuuuuuuu...

dah tau big bad wolf ni dah lama.
selalu tengok orang update.
daripada zaman 1-2 tahun sudah.
tak silap last time kat serdang ke apa. ke tah bila punya tu.

tiap kali tengok orang kata orang pergi. i is menangis dalam hati.
sebab aku sukanyaaa baca buku.
tapi tu la. tau la harga novel seketul kadang mau rm70. gulp.
so sekali sekala sudah.
tapi kat big bad wolf ni murah kan.

tahun ni pun sama.
buat kat mines.
nak pergi tapi tak tau tempat n tak tau nak gi ngan sapa.
kang pergi ngan Mr.B ada gaduh sebab sesat.
tak pun dia boring menunggu aku memilih buku ke apa nanti.
so matikan je la niat tu.
pastu fikir. takpa la. nanti tahun depan dia buat lagi, kita pergi la ye.

then sabtu petang aku tengok cousin aku izza upload pic dia kat bid bad wolf tu.
pastu aku komen la kata aku nak pergi, tapi tak tau tempat n takda teman.
sekali dia reply, kata nak ke dia temankan malam karang. boleh je.
wah biar betul. baiknya hati dia.
padahal dia kat situ lagi kot.
oh benda ni bukan 24hours.
so kau nak gi kul berapa pun boleh.

so set semua.
dia kata dia baru habis n nak gerak la apa semua.
dia kata around 9pm jumpa dia.
so mintak kebenaran kat laki ku. wah mithali sangat kan.
dia kata ok so on la program.

try gak ajak noy.
perempuan tu memang tak suka la kan.
so sendiri la ku bergerak.
memula jumpa izza kat kedai makan kat bandar utama. area umah dia.
makan n sembang semua.
gerak arpund 10ish.

nasib izza dah pergi earlier.
so dia dah tau jalan. takda sesat ke apa. yeay.
since pergi pun dah lewat. so kereta pun time tu tak banyak.
so takda la jam ke apa.
izza kata dia pergi siang tu 2 jam dalam kereta sebab jam n sesat semua.


oit besarnya tempat.
n banyaknya buku.
serious rasa taktau nak tuju mana.
paling best sebelum masuk tu.
daripada luar dah boleh bau buku. heheh.

pergi sana ada target nak buku apa.
tapi sebab banyak sangat. sama ada tak jumpa or memang takda buku2 yang aku nak.
so kita beli je apa pun.
pergi pun dah nak abis. so agaknya dah habis pun kan.
tengah sedap membeli boleh lak terjumpa nysya.
lama betul tak jumpa dia.
so jumpa tu dapat la gossip jap.
pastu sambung tengok buku.
sedar2 bila jumpa balik izza.
time tu dah 1ish am.
fuh. tak sedar masa berlalu cepat.
izza pergi ngan aku ni pun dia beli lagi buku.
ye la murah sangat melampau kan.
buku yang aku amik semua harga RM8 je ok. la la la.


:: tapi until now tak start baca apa lagi. ;p  ::


nasib sempat pusing. ikut dia nak candid je.
kijam sungguh.
oh tu takpa. malam tu balik.
sempat whatsapp ngan izza.
ada sorang tu matiklah nak follow instagram dia.
e eh sibuk je. kata tak sukew kitew. apesal nak follow cousin kitew kan.
tak malu betul.
pastu dok gelak ngan izza sebab izza kata dia tak approve pun la.
tapi bayangkan if la izza approve request orang tu.
sekali 1st pic orang tu nampak adalah pic aku.
hahhaa. mati tersedak la kau.

nways, boleh tak berjam aku dok kendong kotak ngan buku2 tu.
malam tu gila kau sakit pinggang.
menangkap.
lain kali pergi confirm kena bawak troley la.
tapi beli idok la banyak pun.
poyo sangat if nak bawak troley kan.

eh tu je la.
aku menuggu nandos delivery ni.
tak makan lagi.
siang tadi ratah koko krunch sikit so that boleh makan ubat.
today tidooooo je.
tapi elok la tido tadi berpeluh sakan.
so ni feeling slightly better. :)


2 Comments:

AkUFiZA™ said... [Reply to Comments]

Oh jealous~

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Aunty pergi 3x sebab geram, buku buku semua terlalu murah...buku2 masak daripada chef2 terkenal baru rm 20-35 je dah lah hard cover semua.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...