Instagram : @peejburhan

aktiviti lelaki.

last sunday balik je rumah.
tak lama lepas tu kawan Mr.B datang lepak.
dia ajak makan, dia tak makan lagi.
ok la suka hati.
tapi laki ku mesti la nak ajak sekali kan.
ok layankan.

so makan kat kedai area rumah aku je.
pastu lepak sembang la apa.
around 1ish am Mr.B dah ajak balik.
tapi kawan dia kata lepak la dulu.
ok layankan.
aku kata dorang lepak la.
aku balik. sebab time tu battery hp aku pun dah sipi2. hehe.
plus tak jauh pun. jalan kaki je sampai.
tapi Mr.B tak bagi.
mula la dia buat madah pujangga apa bagai.
takkan dia lepaskan kan aku berjalan n balik rumah sendirian la apa.
poyo semua ni.
padahal selalu je aku sorang pun.

:: asal amik pic je nak buat2 muka. nyampah kan ::


ni kawan dia.
cojack. kawan daripada zaman kecik.
tapi baru ni baru ku kenal. selama ni tak kenal.
rupanya sebab now dah single. biasa la kan.
selalu bila dah single baru la orang boleh free sikit. kah kah.
nwah Mr.B sibuk tengok pic dia kat hp.
pastu dia kutuk2, "kau ni kenapa jack? muka kau dalam gambar semua sama je. eeeee. menyampah pulak aku tengok."
so aku mintak la tengok. takda apa pun. pic normal la sengih amik pic kan.

me : ok la tu. dia senyum la tu. memang la amik gambar senyum. daripada u tu buat2 muka.
Mr.B : kena la. tau cojack, lepas ni amik gambar kau kena pose sikit.

eeee tah apa2.
cojack ni aku tengok character dia macam ayol.
jenis cakap lembut.
banyak senyum n sengih je.
jenis tak reti menipu sangat.
bagus la. so kalau Mr.B keluar ngan dia. aku adalah tak kisah. wahhhh.



since malam tu dah makan kat rumah mama, sambal sotong brown tu.
hoiii sedap. itu adalah lauk fav. makan lauk tu seperiuk pun no hal. ratah je.
tapi hari tu tak makan banyak la. ingat orang lain.
so masa lepak tu. aku order mushroom soup n garlic bread je.
lately bebudak kedai tu asyik la bakar garlic bread hampir hangus.
nasib aku malas bising.
telan aje. kadang ok lak.


Mr.B. beef burger special with fries.
best nya kedai abang ni sebab burger dia ada kuah black pepper. i like.
selalu aku akan order burger cincang.
burger cincang tu letak daging burger yang di cincang, pecah telur, then letak fries.
letak kuah black pepper. then ada la sos n mayonise.
aku selalu request taknak sos n mayo tu.
aku tak tau kenapa aku geli makan benda bercampur2 sangat. haha boleh tak?
sodap i like.

elok lepak sembang.
abang owner ni datang n Mr.B tegur.
Mr.B ni kalau sembang takleh stop.
yang abang tu pun sama.
tambah lak lately tak nampak abang tu dah lama.
sebab dia ada worker dah.
so jumpa dorang sembang sakan.

yang aku rasa nak pitam kat situ.
selamba je dorang sembang pasal berurut lelaki la.
lepas urut boleh ketuk pintu or lantai pakai tu la.
God helppppp!
yang Mr.B dah bersemangat nak pergi. siap tiap kali bercerita dia order kopi jantan.
tah berapa gelas tah dia order malam tu.
grrrrrrrrrrrrrr....nama kopi je dah menakutkan.

abang : sorry ye abang cerita ni. takyah malu. korang pun dah rumah tangga. ni untuk kesejahteraan masing2.
me : heheheh.
abang : kalau is nak bawak orang rumah berurut pun abang ada contact. ikhtiar tak salah. kita kawin ni nak ada waris. abang dulu kawin 4 tahun kawin takda anak. bawak orang rumah berurut. Alhamdulillah lepas tu haaaa tengok. berderet anak abang.
Mr.B : haaa ja. pergi la. i urut. u pun urut *sengih mintak sepak*

semangat kan.
tu abang ni n Mr.B.
kat umah aku noy pun dok la tanya.
bila kau nak urut. bla bla bla. gagagaga.
so scary.

banyak la dia sembang.
end up around 4am macam tu baru gerak.
tu pun memang battery hp aku habis.
sangap la kan.
so aku kata nak balik.
baru la reti balik mr.B.
kalau tak sakan je sembang.

tapi ok la.
takda la sangap je kat rumah kan.
atleast lepak la n sembang sana sini.
kalau tak boleh tertekan weyh asyik mengadap muka sama je kan.






2 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Ahahaha, kelako betul lah Ben ni, alah jangan risau sangat pasal anak, aunty tu dah kawin 5 bulan baru mengandung...tapi kalau nak ikhtiar tak salah peeja, pergi lah cuba.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

wahah sama la kalau order burger malaysia ni tak nak sos, tak nak mayo. kalau blackpepper sauce tak pe. memang daku tidak makan burger dgn sos :P hehe.

ee org2 lelaki ni open je ckp psl topik2 mcm tu kan haha. yg kelakar tang ko cerita boleh ketuk pintu segala tu.. apakah?!! :DDD *pengsan sekali*

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...