Instagram : @peejburhan

aktiviti laki bini.

this was last sunday tak silap.
matiklah nak bertemu sunday satu lagi baru reti nak update kan.
sorry ite tu demim la.
ni dah ok sikit la. no more rasa seram sejuk tu.
tapi hidung still tersumbat la.
n rasa kelat tu ada.
rasa macam nak mandi.
tapi Mr.B tak bagi. dia kata nanti demam balik.
ye jugak kan. tapi takpa dia takda nanti gi kerja aku mandi.

ok sambung.
last weekend Mr.B ajak gi makan minang.
aku tanya dia nak makan apa.
aku bagi la 2-3 pilihan. yang best2 la bagi aku.
tapi tetap la dia nak minang.
ok mari.
so ke taman melawati.
elok sampai, kedai dia tak bukak la pulak. pffftttt.
so makan kat medan selera taman melawati tu.
suka gak makan situ. makanan not bad n murah. :)

tapi Mr.B mesti nak makan nasi campur.
tapi aku taknak. last time aku pernah makan kedai tu.
tasteless aku rasa. macam hoiii rupa ada. rasa takdak.
Mr.B jenis tak memilih sangat. janji nasi, lauk2. dia kenyang sudah.
aku lak kalau tak sedap memang pangkah la kan.
so dia makan nasi campur.
aku order mihun sup special.
ada kedai sebelah dia.




hoi hoi hoi.
sumpah sedap ok. sukaaaa.
sebab memacam isi ada. campur2. ada daging, perut, paru, tauhu.
makan lak ngan kicap cili tu. menangis.
serious teringat2 ni. nanti nak pergi lagi.
kelmarin post barang tu ingat nak gi makan.
ye la demam2 tu dapat sup panas sedaps.
tapi tutup lak.
tengok la esok ke pergi.
if ada nak makan, n kasi bungkuih untuk fam ku.

then abis makan.
bungkuskan nasi ayam for PIL.
ke sana straight.




cam whore adalah fav kami. hahha.
kemain masukkan kat instagram n fb.
orang dok tanya pergi mana.
haha tak kemana pun. pergi rumah inlaw ngan later ke rumah fam aku.
hahaha buhsan kan.
tapi saje gedik lebih hari tu. melarams la sikit.

takda buat apa pun selain bergossip ngan ibu mertuaku.
n bergossip ngan mama.
sambil mengadap debab yang rupa macam ketandusan kasih sayang ni.


kelmarin adik ipar datang rumah tu.
kata mak mertua aku cedera.
katanya dia pegang kuali panas penuh kari ke apa.
then tetiba lantai ada something ke apa.
terpelecuk then tumpah kari panas ke tangan dia.
abis tangan penuh gelembung tu.
adoiiiiii. aku yang dengar ni je pun dah rasa ngeri.
belum tengok. tak sanggup.

ni semalam ku keseorangan lama kat rumah.
sebab Mr.B balik rumah parents dia.
dia kata takda siapa ada abah je.
tengok abah terlentang kat lantai.
katanya takleh bergerak la apa.
abah memang sebelum ni stroke.
so Mr.B kata kena balik n teruk la.
Wallahualam. aku tak tengok lagi.
Mr.B ni ada perangai suka drama lebih.
tak tau la.

weekend ni if larat aku gi visit.
weekend ni pun ramai ajak jumpa n ke sana sini.
tengok kondisi kesihatan iolls.
kalau tak sihat tu. memang melepek kat rumah je la pun.


1 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja, hari tu aunty masak kuah mee rebus bila dah siap aunty pun angkat sebab nak bersih kan dapur sekali tangan kiri terlepas pemegang periuk tu habis tumpah kuah mee rebus kat atas kaki aunty....menangis aunty sambil menjerit jerit panggil uncle....punya lah rasa panas tak tahu nak cakap apa,terus uncle bawak gi klinik. Jadi aunty boleh rasa lah apa yang mak ben rasa....sakiiit tau.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...