Instagram : @peejburhan

2013!

2013 is just around the corner.
next week dah masuk tahun baru.
rasa kejap je masa berlalu.

2012 ada macam pahit manis.
manis sebab tahun 2012 aku masuk ke alam perkahwinan.
jodoh, tak sangka putus cinta.
tapi bertaut kembali n ke jinjang pelamain. ;p
few nights back tengok pics kat fb.
pics yang orang tag. pastu seronok baca komen sana sini.
masuk pics kawin. heheh teringat memacam kenangan.
rasa macam baru kawin semalam pulak.
padahal dah agak basi dah pun. hahhaa.

pahit pun ada.
masih tak tau kesudahan macam mana.
harap by 2013 ni adalah keputusan.
kalau takda. pepandai la kan.
aku pun malas fikir. sebab 2013 tahun baru. malas nak semakkan otak kan.

setiap kali nak tahun baru mesti nak feeling ada azam apa bagai kan.
walaupun aku ni memang daripada dulu tak suka azam baru la apa bagai.
sebab aku memang tak pernah nak menjadi pun segala azam tu nanti.
tapi semua orang nak azam. aku pun gedik nak.

kemain nak azam tahun 2013 kan.
padahal tahun 2012 punya fail.
time tu tak silap aku azam nak reply komen orang.
n rajin komen blog orang.
righttttt. halfway je rajinnya tu.
pastu tak kuasa kan.

serious ada rasa nak tutup kotak komen pun ada.
supaya takda la aku ni ada rasa bersalah if pemalas balas komen kan.
tapi memikirkan nanti kang emails lak masuk bertimbun. lagi semak kan.
plus buat rasa rimas ada komen since ada nuffnang X ni.
sebab aku rasa system komen jadi menggila.
aku pun tak sure n keliru sangat.
plus satu lagi. aku nowadays kan suka online pakai hp je.
baca komen pun dpd situ.
baca komen. nak tekan publish. aku tertekan DELETE ok.
mahapkan lah diriku yang serba jejari tembam ini.
lain nak tekan. lain yang tekan. tsk.
so siapa rasa dia komen, tapi macam, eh mana komen aku.
kiwok peej ni tak publish.
tidak niat di hati ini taknak publish. tapi aku accidently tertekan DELETE. pfffftttt.
dasar jejari tombam.

oh azam baru untuk tahun 2013.
aku nak gigih kembali berblogging.
sekarang tahap kemalasan takleh nak blah.
akan ku cuba untuk rajinkan diri amik pics bebanyak.
pastu kalau boleh semua nak update.
macam memula blogging dulu. ;p

sekarang ni sebab malas melampau.
lama-lama jadi kebiasaan.
so last jadi lupa terus.
banyak kali orang tanya kat twitter ke apa semua.
lama tak nampak cerita jonet kat blog.
lama tak dengar cerita ice n huda kat blog.
padahal ada je aku jumpa. tapi bila lepak sungguh la lupa nak snap pic ke apa semua.
ada gak tanya lama tak nampak noy kat blog.
ok tu kes lain. sebab aku sendiri sekarang lama tak nampak dia. kah kah kah.
that bitch!
so kita akan cuba gigih yea.

oh lagi satu now ajak aku work out starting next year.
aaaaaaaaaaa....yang ni tak tau lagi.
macam nak. macam malas. we will see.
kalau rasa-rasa baca blog ni.
ghupe tuan blog sama je takda perubahan.
maknanya mari slash awal-awal yea tang ni.
tapi ni bukan azam aku.
ni azam noy. kah kah kah.
so azam dia. so siapa kisah kalau tak tercapai pun kheennnn.

eh dah la tu.
takyah nak feeling melampau sangat.
kita try rajinkan part blog ni dulu kan.

ok peeps.
2013, here we come.

1 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja jangan berhenti berblogging tau...nanti sunyi hidup aunty, aunty tak kisah pun kalau peeja tak balas komen aunty sebab aunty baca untuk hiburkan hati sendiri bukan nak sentap2.

Kalau Noy pergi gym untuk sihat baguslah tapi jangan nak kurus, dia kan dah kurus nanti tak cantik tau kalau terlalu kurus.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...