Instagram : @peejburhan

Shit u sinister

Aku ni penggemar cerita seram.
Eh sebelum sambung nak bagi tau.
Aku bukan lupa pasal segment expose mistik. Tapi xde siapa hantar email.
If ada hantar aku akan post. So siapa ada cerita seram boleh la share n email yea.

Nway. Mcm ku cakap.
Aku suka cerita seram.
Tapi lately ketakutan melampau.
So dah lama la tak tengok movie2 seram ni.
Especially now dah pindah n selalu sorang je. Xnak aku ketakutan nanti.
So mari hindari. Gituh.

Bertahan la tak tengok movie seram.
Email expose mistik pun aku baca siang time tengah ramai ke apa.
So that later nanti lupa. ;)
Syabas.

So baru2 ni ada keluar cerita sinister kan.
X silap sinister ni yg buat cerita org yg buat cerita insidious.
Insidious bagi aku sangat menakutkan n trauma.
Hari tu ada ulang jt astro. Aku x tgk. Tak sanggup woih.
Tapi sana sini orang dok tweet.
Kau bayang baca tweet pun aku boleh ingat music lagu yg menakutkan tetiba ada budak menari tu.
Then muzik apa tah time bapak dia masuk dunia lain tu.
Muka minah2 tu.
Aku x tgk cerita tu tp baca tweet org pun semalam aku ketakutan. Gaggagag.

Sinister keluar. Rasa nak tengok tu ada.
Dah la sana sini kata best.
Tapi nak tengok wayang takda geng.
Last2 lupa nak tengok.
Sekali balik umah mama n papa.
Tengok papa beli dvd tu.
Ok lets pinjam.

Memula ayol kata seram gila.
Then semalam masa amik mama lak kata seram.
Yang mama suka nak cerita.
Aku pantang orang cerita. Tak suka.
Tak thrill la kan.
Mr.B sibuk suruh mama cerita.
Dia memang not into movies. Tau nak shortcut n tau ending terus. Wth.

Sebab aku marah2 so mama tak jadi la cerita.
Mr.B kata nak tengok sama2.
Apa2 la. Dia bukan suka cerita hantu. Tapi if nak tengok sama then bagus la.

Tapi sampai kul bape pagi tak tengok lagi.
Dia main game. So aku tengok la.
Elok start dia join.
Tapi aku rimas dia ada. Bukan nak tengok.
Tanya je banyak.
So dia gi potobg kuku la apa.
Later join balik.
Aku dah start seram sana sini.
Bagus gak dia teman.
Tapiiii kejap je pun. Pastu dia tidur. Tah apa2 tah.
Menggelupur n ketakutan la aku sorang2.

Kejap baring.
Kejap duduk.
Kejap smoke.
Kejap tweet.
Kejap tgk ig.
Tak sanggup nak mengadap weyh.

Ok siapa taknak spoiler jangan teruskan baca ye.

Cerita dia pasal this one guy penulis buku.
Dia tulis buku pernah hit dulu2.
Buku true story kisah pembunuhan la apa.
So now nak buat buku baru.
Dia tau ada satu rumah ni, 4 beranak kena bunuh gantung kat pokok belakang umah tu.
Sorang dpd anak mangsa tu hilang.
So dia nak kaji la n buat buku.

Hari pindah tu dia nak simpan barang kat loteng. Jumpa kotak ada filem video.
Dia tengok la. Ada video pembunuhan tu.
Bukan tu je. Tapi ada banyak la video pembunuh dalam tu.
So dia kaji. Rupanya berkait.
Kat situ la bermula segala expose mistik.
Yang agak mencibaikan.

Ok cut story short.
Semangat tengok seram la apa.
Pastu ending haram jadu.
Aku rasa agak potong.
Benci bila tengok movie berpuhak kat orang jahat.

Ao anyway. Bila ending macam tu tetiba rasa macam, ahhhh tak best ah cerita ni.
Tapi aku rasa orang buat cerita ni memang mcm tu la.
Masa cerita insidious tu pun ending geram.

Pastu aku macam. Bodoh la cerita ni.
Tak seram ah. Time tengok je seram. Pastu takda rasa apa dah.
So gi toilet buat itu ini.
Then ke depan balik.
Tengok pintu toilet tak tutup.
Eh nak tutup.
Dpd hall ke toilet tak jauh. Dekat je.
Tapi kanan ada bilik pc
Kiri ruang makan all the way bawak ke dapur.
Tetiba iolls is seram damn in.
Terbayang hehantus cerita tu.
Kalau nampak adalah seram la kan.
Mintak dijauhkan pliss.

Ho man tadi minum kopi.
Mata tak ngantuk. Me not loike.
Untuk cover ketakutan maka gigih type entry ni dpd iphone hokey.
Kalau typo maaf di pinta.
Ye takut sampai taknak online kat pc.
Melekat kat laki sambil type ni.

Ok dah.
Aku nak online or main game kat i phone sampai tertido.
Fuhhhh...fuuuhhhhh.

1 Comments:

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

insidious pun xtgk2 lg.. tp rs mcm nk tgk sbb kwn ckp seram, kne tgk. sinister ni haritu mcm nk tgk kt panggung tp xde kwn la pulak. kejadah g tgk crite seram sorg2 kt wyg (prnh buat, tp perasaan xbest sbb xde org kt sblh hahaha). last2 kne dload je la agaknya ni. hihi

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...