Instagram : @peejburhan

RisikanFF

last weekend di habiskan bersama rakan karib dari zaman bbgs.
rasanya dorang ni je yang masih selalu bercontact n jumpa.
gotta keep credit to pedd la.
sebab dia ni rajin betul keep in touch semua.
harap aku ni hampeh. nasib masih disayangi.

pedd is getting married soon.
so aku antara bridesmaids dia.
bridesmaid kau. walaupun dah tak berapa nak feeling 'aku masih dara', tp tetaplah jadi bridesmaids. kah kah.
but anyway, aku ok je.
tapi perangai harem. punya la pedd msg, email ke, bukan aku balas. yes im pemalas like that.
tapi takpa. dia pun paham. tp on the actual day aku ada je.

so last sunday adalah risikan n tunang day for pedd.
patut risik je. but last minute both parents kata buat la dulang jugak.
so tu yang jadi tunang tetiba. gituh.
patut aku kena datang awal. majlis petang.
tapi katanya dah kawin, harus la aku uruskan laki dulu baru boleh gerak sana sini.
Mr.B pun ada program dia. so tak ajak la dia.
plus takut dia boring lak nanti.
aku nak bersuka ria ngan kawan kan.
so settlekan dia. dia ngan urusan dia. aku pun ke rumah pedd.

last aku pergi was 8 years back ok.
aku tau la rumah dia.
tapi tetiba cuak sebab gate semua tutup. 
ingat salah rumah. tapi yakin tu la rumahnya.
tekan bell n masuk.
siap dorang tak kenal aku. bila sebut nama baru dia kenal.
sebab dah lama sangat tak datang. kejam betul.

sampai tengok pedd tengah make up.
fa n syima dah sampai.
bermula la episode tah apa-apa cerita keluar.
pastu pedd dah gelak melampau.
sian nak make up pun susah.
pastu dia kata kenapa la dia ajak kita orang ni.
tau takpa. aku terfikir jugak. patut takyah ok.
nasib time aku kawin takda dorang ni semua dalam bilik.
kalau tak tah apa cerita n lawak la keluar.

:: risikan bridesmaids ::

:: picture n gossip session. lagi 2 tu pedd's cousins. :: 



so gedik.
aku pakai baju hitam n white. so cover iphone pun tukar warna ala-ala. mih mih mih.
so pweetty kan. aku beli kat kedai kat airport hongkong. duit kita RM40 macam tu.
oh satu lagi suka pasal iphone. cover dia semua comel melampau.
belakang tu farrina percubaan nak photo bomb. nasib tak sempat. ;p


:: pun sibuk nak jugak paksa amik pic ngan dorang ::

:: pedd datang dia pun nak jugak. siap panjat atas kerusi. T___T. syabas ::


 :: ready untuk menunggu rombongan meminang ::

 :: me with pedd si perisik kerisik ::


simple n small majlis with close friends n family.
the food was good. sumpah roti jala dia kari sedap n pedas.
teringat2 iolls.


 :: farhana n farhan. darah manis. haha aku benci gila dulu orang dok sebut darah manis bagai. tapi memang ye la kot kan ::




:: nak balik. aku sibuk cari kunci kereta n rokok. dorang sibuk nak amik pic. hishhh. ::



:: amik from faressa's ig. hair n make up by faressa. lawa kan. me loike. checkout her BLOG or FB page ::


this is me vain lepas settle make up.
kata lately malas kan.
ngan kening horror semua.
so sehari sebelum terus kasi bersih.
nak tunggu pergi threading tah bila.
so buat sendiri je.
pastu make up. dah la time make up tu boleh lak eyeshadow aku semua takda. tertinggal kat bilik noy.
nasib dalam bag make up aku ada dua ketul eye shadow noy paksa aku amik. yang mac kecik tu.
ada brown n black. jadiii.
highlight kat mata pun takda.
tapi ngan hasil tak cukup kelengkapan pun adalah berpuas hati.
paling best kat pipi kanan tu sebenarnya ada seketul jerawat ngeri. nasib dpt cover. heheh.

sebenarnyakan ada cerita di sebalik pic ni.
tapi takut nak cerita.
so simpan sendiri je. gagagaga.
tah apa2 kan. baik takyah bagi tau.
now membuatkan semua tertanya. ;p

ok tu je.
congratulation to pedd n farhan.


0 Comments:

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...