#sayajual

Tabita Desi Damayanti Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM120

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

pencarian kasut cinderella

kelmarin noy tido kat rumah aku.
sebab semalam banyak benda nak buat.
but yang terpaling utama sebab nak carik kasut kerja dia.
serious everytime dia kata nak carik kasut kerja dia.
i is stress.
sebab kau akan penat tak berkesudahan sebab susah nak dapat.
sebab kaki dia kecik. so sepuluh kedai kau pergi. memanjang nanti size habis. damn.

hari tu dah carik kat JJ, klcc n festival city. semua tu size dia habis.
if pergi tu bukan pergi satu kedai je. akan carik n berpusing masuk 3-4 kedai.
then dia ada gi pavi pun takda gak. tsk.
so aku kata try gardens la. mana tau ada kan.
situ ada isetan n robinson. then midvalley pun ada memacam.

so lepas post barang.
terus ke gardens.
nasib jalan tak berapa jam.
kat gardens terus ke isetan. yes seperti di jangka. takda size dia.
dia size 4. pastu sales assistant memanjang cakap, size 4 dah takda.
size 5 ada? nak try.
taknak la. sebab kalau dah boleh pakai size 5 takda la mencari bagai nak gila kan.

pastu sambil jalan aku bebel.
cakap takda ke operation besarkan kaki? hahaha.
yang noy pun kata kenapa la size saya 4. kalau 5 kan dah senang.
tapi satu je kan solution dia.
tak silap mama kata setiap kali beranak kaki akan membesar. cool.
tapi nak tunggu tu tah bila weyh.
olus once dapat anak maybe dia dah tak perlu pun carik kasut kerja. kannn?



setiap kali menunggu dia.
kerja aku ni je la.
cam whore.
apa lagi pun boleh buat.
tengok la tu.
amik pic pun kat cermin kedai kasut. keh keh.

 :: excuse my perut boyak ::

kekecewaan kedai pertama takda.
kita orang terus gi makan.
time tu dah petang pun.
tak makan apa dedua. sarapan mama koko krunch with milk je. ;p
so lets makan.
noy tu lagi melampau sekarang.
tak makan apa sampai dah kurus melampau.
aku n mama bising. sebab kurus keding apa yang lawa nya uolls.
elok dia berisi sikit la.
hari tu berat dia naik sampai 50kg. dia rasa dia gemuk.
now dia diet n exercise apa semua. now dah 44 macam tu. wth.
tu takpa. pakai seluar semua dah tak elok.
abis semua dah besar kan.

me on the other hand.
aku memang tak diet.
tapi kan pemalas makan tu kan.
so bila kau pemalas makan.
kau macam dah setting macam tak makan sangat.
andai kata makan pun. portion mesti sikit.
sebab aku pernah tamak n amik banyak.
halfway dah rasa takleh masuk. rasa nak muntah lagi ada.
tapiiii. aku ni konon portion kecik la apa. herghhh.
tapi iolls takda la tetiba kurus macam noy ke apa.
tetap sama hahahhahaha.

 :: excited rasmi subang baru. <3 ::="::" p="p">
pergi chili's.
rasa tamak nak memacam.
tapi nasib ku sedarkan noy.
ikutkan noy nak lamb shoulder. aku pun rasa nak tu.
tetiba noy nak fajitas pulak.
aku dah macam. gila apa. banyak kot.
pastu dia kata apa kata aku amik lamb. then dia amik fajitas.
makan tukar.
still aku rasa macam banyak tu. tau sangat dia tu bukan habis.
n now aku pun makan selalu seksa nak abiskan.
plus sebenarnya nak lamb tu sebab nak mashed potato dia tu.
teringinnn.
so kita orang order fajitas n side order mashed potato tu.

 :: mashed potato with black pepper gravy. hoiii sedap. tengok pic ni aku sendiri mengidam kembali. tak puas makan sebab kongsi. mih mih mih. dasar pentamak ::


 :: fajitas trio ::

damn. time type ni aku tak makan apa lagi ni.
laparnyaaaaaa.
so stop kejap gi dapur potong buah lai. nyam.
ok lets sambung.

lepas makan.
sambung mencari kasut dia kat midvalley.
pergi carik lewre lagi. still takda size dia.
so berjalan.
tetiba.

noy : omg mango mango..mango. cepat jalan. saya taknak masuk. tapi saya kena carik seluar. takpa kejap lagi. carik kasut dulu.

taknak konon. tapi aku tengok dia makin tersedut masuk dalam kedai.

me : pergi je la. kau masuk. saya duduk depan. jap2 lagi saya masuk.
noy : okkkk.

cehhh. hampeh.
by the time masuk dah 2-3 kat tangan dia.
aku ikut je.
tetiba aku nak tunjuk dia baju yang aku rasa ok.
tetiba hasutan syaiton dpd dia. dia suruh aku lak yang beli.
aku lak kalau label tak tulis XL mmg aku tak teringin nak try.
yang noy kata pergi laaa. saya tengok muat.
aku tengok L. memang tak la. macam tak yakin.
but no harm trying kan.



sekali muat uolls.
hahahahha. aaaaa suka.
tapi tak suka noy sebab tak pasal aku shopping.
padahal aku memang taknak shoppingggg.
perlu berjimat sebab nak beli barang rumah. damn.
tu pun dia nak suruh beli selai lagi.
hoi tak sanggup. melampaui batas sangat kan.
cukup la dua ketul ni je.

then before ke metro midvalley carik kasut dia.
tetiba dia ke bershka pulak.
serious perempuan ni suka lari daripada tujuan asal.
so shopping situ.
baru ke metrojaya. stilllll takda kasut size dia.
rasa nak nangis. penat dah weyh jalan sana sini.
siap time perempuan tu carik size aku berdoa, Ya Allah, tolonggggg la ada size dia.
tsk.

takda lalu kecewa.
so ke gardens balik.
try la kat robinsons pulak.
aku dah tak larat dah.
so aku duduk je. online.
dia mencari. Alhamdulillah ada.
yeayyyy.

kau tau kepayahan itu.
ni kasut terminal. kasut cabin lain tau.
so bayangkan satu kasut payah macam ni.
kau bayangkan dua kasut.
noy pulak jenis yang pakai 2-3 bulan tukar.
tak pitam kau.
aku siap suruh dia buat sujud syukur sebab jumpa kasut ni.

 :: pencarian kasut cinderella berakhir ::


hasil shotonk untuk semalam.
tapi bukan aku punya.
semua tu noy punya. aku ni ibarat pak supir tolong angkat barang.
kong aja sangat perempuan ni.
tapi takpa makan n minum dia belanja. miahahahah.
sian perempuan tu. badan dah kurus, panties n bra semua kena beli baru. hahha.
pastu tanya aku asal aku tak beli.
aku kata yang berkenan takda size aku. benci.
semua bra lawa untuk orang tetek kecik. damn u semua bra lawa.
tapi mungkin la kan. sebab pakejnya tak seberapa. so bra kena la fancy. hahahhaa.

tapi kegembiraan hanya sementara.
later noy balik.
pastu Mr.B pergi gym.
tinggal la iolls kesepian seperti biasa.
so bila kesepian. penghibur hati hanyalah diri sendiri.
merasa la orang kat instagram aku muntah-muntah sebab memanjang masukkan pic diri sendiri. kah kah.


ini namanya duck face mintak lempang.
tapi dah lama tak buat duck face. so sekali sekala buat kita layankan je la yea.

ok tu je.
aku nak sambung makan buah lai.
bye.


2 Comments:

AkUfiZA™ said... [Reply to Comments]

Ye, bagi org kurus, 50kg tu meme mengerikan~

Anonymous said... [Reply to Comments]

gi je london melambak size dia kat sini

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...