Instagram : @peejburhan

Misteri kucing

kan ceceh mengandung.
then aku rasa few weeks back dha tiba masa dia nak beranak.
but until now takda.
aku dah macam pelik.

aku kan tidur rumah mama lama.
aku rasa dia beranak time tu.
sebab lepas tu aku check perut dia kempis je.
carik satu rumah memang takda langsung kittens ke apa.
bunyi takda. apa pun takda.
n takda lak bau bangkai ke apa ke. nada.

yang mama kata dia tak ngandung la.
kita orang memandai aje.
but memang tau la hari tu memang keras n besar perut dia.
n siap boleh rasa kot.
n masa aku balik dpd rumah mama tu.
siap tengok vajayjay dia semacam je.
but still no signs of kittens.

lately tengok dia semacam je manja.
asyik nak berkepit sampai sumpah rimas.
padahal dia bukan jenis manja macam tu.
if manja pun ngan Mr.B je. ngan aku mana ada.
ni tak. ngan aku pun sama. hamagaddddd rimas.
dah la ikut ke sana sini.
ngan package memekak dia tu.

so semalam noy n jonet tido rumah aku.
so noy check2. ok dia lagi pakar kucing. aku bukan tau sangat.
noy kata confirm dia dah beranak. tapi mana anak dia.
sebab tetek dia ada terkeluar n all. perut layut semua.
yang aku dah beria kata memang takda la. aku tau la.
rumah aku bukan besar mana n banyak barang.
so if ada of coz akan jumpa or dengar ke apa kan
ni takda langsung.

yang noy dah kata tah-tah Mr.B tau dia beranak.
anak dia mati. Mr.B tanam ke apa. 
dia taknak bagi tau aku.
memang tak la.
so memang pelik la.

sampai la dah lama tu aku terfikir.
aku tanya noy. kucing makan tak anak dia?
noy kata makan if anak dia mati.
sooooooooo. aku rasa itu la jawapannya.
maybe anak dia tak survive n dia makan?
i dont know.
but mmg all over the house takda tanda darah ke apa ke.
hish. takkan la ni misteri kucing yang boleh masuk mastika.
mengandung. tetiba anak hilang dalam kandungan. grrrrrrrrrrr.

apa-apa la.
takda rezeki.
nanti preggy la lagi yea ceceh.
tp ni tengok dia meroyan semacam.
bising n clingy.

ni pic semalam aku snap.
jonet ni tak suka kucing.
bukan la tak suka. tapi dia akan geli or terkejut2 if kucing tetiba datang.
dia datang kat kucing takpa.
jangan kucing datang kat dia.
yang kelakar. ceceh kemain nak manja ngan jonet je. hahaha.
padan muka.
lepas hazab aku melayan ceceh seharian.



ceceh teman jonet tengok cerita korea.
funny n comel at the same time.
lagak tu macam paham je.
n yes. ceceh memang tak la nak santai ngan kau macam ni.
tapi semalam kemain.

siap kelmarin dia tidur ngan Mr.B.
n semalam dia tidur sebelah aku.
layankan je la kan.
sian dia.



4 Comments:

que mohd said... [Reply to Comments]

Kucing btina jrg nk mkn ank even x hdp ... Selalonye kucing jntn .

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

Aku rs teori dia mkn anak dia tu betol. Mmg la x de darah cos dia julat abes semua.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

betul. sbb dlu carpet my cat beranak, anak2 dia selalu mati. so kitorg mmg selalu nmpk dia mkn anak dia yg mati tu.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

betul. sbb dlu carpet my cat beranak, anak2 dia selalu mati. so kitorg mmg selalu nmpk dia mkn anak dia yg mati tu.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...