Instagram : @peejburhan

Expose Mistik: pengalaman pertama & terakhir


Hye,,kak peej...slalu bace cite expose mistik ni walaupun diri sendiri xkurang hebat nye penakut....asal lepas bace expose mistik ni je nk pegi toilet pun smpai kene berteman...bhahaha...mmg pompuan penakot xbole bla....hahahah.....sy ad satu cite y agak scary buat pompuan penakut nk mams cm saye nih....

Cite ni berlaku mase sy pregnant 8 bulan n anak y pertama (kawin mude)...sy ni ddk uma mertua sbb FIL sy dah divorce ngn MIL...hasben ank llk sulong n kesayangan FIL....
Bih kurang 4 bln pas sy kawin ni FIL meninggal (mengejut) n mase tuh sy msh blm prgnant....Kebetulan mase wat kenduri arwah 3 malam berturut tu tetibe je sy jd alah xbole bau org masak n muntah xbenti2....makcik belah hasben ad tegor2 ckp myb sy prgnnt tp xsure coz sblm tu sy mmg normal n xde tanda ap2 y sy prgnnt....

Nak sedapkan ati pas settle kenduri arwah semua sy n hasben pun g cek n mmg btl sy prgnnt dlm ad 2 minggu....hasben sedih coz arwah da xde sblm ank kitorang lahir...ank kesayangan la katakan....pas tu kitorang pun teruskan ari2 cam biase...pas arwah FIL meninggal y tinggal kt uma tu cme 4org...hasben,saye,ngn 2 lg adik laki....

sampai la tibe 1 arini (khamis) kebetulan aritu sy ngn hasben cuti sbb g cek up....pas cek up kitorang pun balik uma melepak baring2 tido2 depan tv sbb kt uma tinggal kitorang bedua je bb adik lg 2 org tu balik uma MIL cuti skola...dah petang tu sy bgn tido tetibe tgk hasben nangis...tanye die np nangis hasben ckp die rindu sgt kt arwah FIL.....sy pun jd sedih tgk die cmtu n ckp xpela esok ari jumaat kite pegi kubur arwah....mlm tu lepas mkn sume kitorang tgk tv lg bb malas nk kuar...tetibe kwn hasben dtg ajak lepak2 kt luar...bygkan uma kg pastu ad gazebo...plak tu gazebo bwh pokok durian n jln nk msk uma ad 1 pokok nangka beso sgt...uma pulak atas bukit...klu mlm mmg serammm.....

Dlm kol 9 bih kurang hasben lepak kt gazebo ngn kengkawan tinggalkan sy sensorang dlm uma...n sy mmg penakot dr kecik kalau xde org sy mmg xkan bgn pegi mne2...ddk je kt 1 tempat....n mlm tu pas hasben ddk luar sy tros msk bilik nk tido pdhal bru kol 9 kot n msh awl lg,,,,

Mse tido tetibe sy rase cm katil bergegor pdhl katil jenis divan n mmg xkan bole gegor la kan....dah bergegor telinga berdengung smpai sy rse cm nk pening2 tu sy try bukak mate n depan mate betol2 nmpak muke arwah FIL....die baring betol2 sblh tmpat y hasben slalu tido...n berbungkus cme nmpak muke je....punye la terkejot tros tutup mate balik tapi nk jerit xkuar suare cecepat sy bace ayat kursi smpai tersasul2 tah ap2....mase pejam mate kumat kamit tu ingatkan da ilang tetibe gegor lg kali ke 2.....perghhh,,,,teros berderau darah naik ke muka....xnk bukak mate tp xbole sbb pening sangat....so bukak mate ad lg benda alah tu kt tmpat y sme....takooottttttttt sgt......pejam mate kumat kamit bace ayat kursi smpai telinga dah xberdengung n try bukak mate n dah xnmpak ap2 tp peluh kuar 1 badan padahal xpanas takot punya pasal....

Time tu dah xingat ap tros bgn amek Quran selak ap2 y patot bb cri yassin xjumpa sy tros bace smpai nk lap peluh peluh pn xberani....time tu dah kol 12....nk kuar n jerit panggil hasben takot nmpk bnda lain n lain pulak y sahut....so dok jelah dlm bilik menggigil ketakotan sensorang.....mase tu sy ad terpikir smpai nk tepon ambulan ckp nk terberanak sbb takot sgt...tpon hasnben xbawak pulak bb depan uma je kan....smpai la bih kurang 1 jam lpas tu dengor bunyi tv....n xlame hasben masok bilik tanye nape bace Quran ngn ddk atas katil selubung selimut bagai....sy xberani nk gtau tros ajak tdo n esok bru cite....

Tetibe hasben nangis lg bb die ckp die y rindu nk jmpa arwah tp np sy plak y jumpa....eiii,,,,mengade je...kite da tkot2 die bole sedih menggila....
N sebulan lepas tu sy pun deliver baby girl n baby kuar sebijik cm muka arwah FIL....subhanallah....lg bercucuran airmate......

Hahahah,,,,tu jela citenye....
Yang pertama n terakhir....xsanggup rasenye nk lalui pengalaman y cmni lepas2 nih....


-fiona-
............................................................................................................

sesiapa nak hantar cerita expose mistik boleh email me at

nurhafiza.buhanuddin@gmail.com
subject : expose mistik ..(tajuk)...

n make sure kau betul-betul ok nak share cerita.
jangan nanti suruh aku turunkan ke apa.
ok. over n out.

thanks.

1 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

xfaham la ada sesetengah ayat perenggan pertama..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...