Instagram : @peejburhan

diet n malas adalah dua benda berbeza.

hoi mood malas masak adalah melampau batas.
selalu akan makan luar or order delivery je.
serious every other day akan order nandos.
sampai bebudak rider nandos dah kenal aku kot. hahaha. lantak.
siap bila call tu. machine tu jawab n cakap 'bonjiaaa', teruja weyh.
dah la sodap.

but usually siang aku tak makan pun.
if lapar sangat aku makan roti perisa2 tu. tengok la apa yang ada.
tak pun aku makan buah.
tak pun aku makan koko krunch.
kalau rajin pun aku goreng la burger ke, nugget ke.
n kalau ada stock la barang dalam fridge.
selalunya tak makan langsung la.
minum je pun.

pastu nanti Mr.B balik kerja pergi la makan mana-mana.
tapi kadang Mr.B siap belikan makanan.
haha so sweet.
tu je la makan.
aku ni tidur selalu after subuh.
so if lapar tengah pagi. makan lagi la buah.
tak pun rajin sikit kita buat maggi.
if malas. kirim je kat Mr.B belikan mihun ke apa.
sebab dia pergi gym tu lepas tu lepak minum.
ye kita tumpang order.

sebab tu bila balik rumah mama rasa heavennyaaa.
esp bukak tudung saji tengok lauk sedap. hohoh.
rindu weyh home cook meal.
memang ada rasa nak masak.
contoh today dah siap keluarkan daging.
memang rasa nak masak.

tetiba tadi Mr.B call. dia kata balik kerja dia belikan aku nasi paprik.
aku kata takyah sebab aku nak masak.
dia kata takyah. aku kata nak jugak.
dia kata kalau macam tu masak sikit untuk aku makan je.
so now tell me. adakah best kau pepenat masak kau sorang je makan.
laki ku memang tak makan dah. usually malam memang tak makan.
sebab later dia nak ke gym kan. so taknak la makan n kenyang ke apa.
gituh.
omg. tu takpa. obses ok dia.
tak abis2 belek badan sendiri. tensi aku.
pastu lepak ngan fam aku. topik sembang ngan ayol n noy tak abis pasal gym.
sabar je la.
ayol layan la. sebab dulu ayol jenis gigih main besi jugak. sekarang je pemalas.
noy lak sekarang obses jugak.
sepuluh kali ajak aku join futsal.
ni baru ni dia join kick boxing pulak. eeeeeee kosser.
rasa nak exercise tu ada. tapi malasnyaaaaa.

tapi sana sini kata susut sikit.
aku dah macam. masalahnya exercise kuak lentang pun aku tak buat.
tak logik tau susut2.
setelah berbulan. hari tu timbang la.
va-va-va. turun 4kg+. hehhheheh.
ceh 4kg je pun. padahal lemak berkati-kati.
tapi as usual. teruja sebab nombor pangkal tu berubah. keh keh.

tapi tu je la pun.
pastu nanti aku makan macam biasa. naik la balik.
pastu pemalas nak exercise.
rasanya sekarang ni kalau turun pun sebab aku pemalas nak makan.
over kan nak makan pun pemalas. kronik gila.
tapi letihnya. bila tak makan or aku makan menu ringan, semua dok kata aku diet.
memang tak la diet.
seperti tajuk entry ni, diet n malas adalah dua benda berbeza.

btw, tadi makan koko krunch with milk.
jam pun dah kul 4. memang tak la aku masak.
daging tu simpan dalam fridge.
malam-malam karang lapar kita masak.
cukup makan buat masa ni. later kirim apa-apa kat Mr.B. keh keh keh.

0 Comments:

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...