Instagram : @peejburhan

spending time with mi sissy

sabtu pergi rumah mama.
sebab nak celebrate belated bithday mama.
tu cerita lain entry.
Mr.B taknak ikut sebab malam tu dia ada gym.
semangat kan.
haiyoh talking about dia ngan gym ni.
rasa nak pitam aku.
kejap-kejap nanti aku terperasan je daripada hujung mata aku.
dia kat toilet. depan cermin basuh muka ke apa. nanti nampak dia press press badan dia.
kasi keluar muscle. hamagadddddddddd.
pastu duduk tengok tv pun sama. aku dah roll eyes je. pastu dia gelak termalu.
nanti kejap nampak lagi.

me : sayang. stop it.
him : heheheh. ada nampak sikit kan.
me : tak!
him : serious sayang. u tengok i kan. nampak tak macam i pergi gym.
me : takkk. u baru pergi berapa kali je kot. perut tu ye nampak.
him : tak nampak takpa la. i tanya je.

e eh sentaps pulak. hahahhaa.

him : ni i jaga makan la ni. turunkan perut. tapi memang tak nampak ke tangan i ni.
me : biasa je.

padahal ada la nampak sikit. tapi kosser aku nak melayan.
tu takpa. ni dah few days dia dah taknak makan malam.
vhatttttt? iolls selalu lapar malam. sad la.
bersungguhnya dia. tapi dia tak makan. adakah bermakna aku pun kena ikut diet.
sebab takkan nak makan sorang.
takpa. lepas ni masak. tengok dia makan ke tak.
kalau dia tak makan pun. aku makan sorang pun ok aje. heheheh.

anyway bukan nak cerita pasal tu.
tetiba cerita pasal Mr.B pulak.
so lepas abis bday dinner mama tu.
Mr.B call.
aku tanya la nak aku balik ke?
dia kata dia balik lambat. pukul berapa pagi nanti. so suruh aku duduk je rumah mama.
nanti aku sorang.
then tanya lagi. nanti time dia nak balik nak ke aku balik.
dia kata nanti aku drive lewat sangat pulak.
so dia suruh tido je rumah mama.
va va va. sukaaaaaaaaaaaa.
dah lama tak spend masa ngan noy.
ada la jumpa. tapi tak dapat tidur sama gossip apa semua.

so dapat tidur sama tu syiok.
memacam cerita.
segala benda la.
paling best mengimbas kenangan lama.
tengok pic lama apa semua.
pastu mengeluh kenapa takleh muda macam dulu.
now dah tua weyhhhh.

tengok pic lama lagi la.
ada time aku gemuk macam nak meletup dah.
kalau takda graviti confirm aku yang terbang paling tinggi macam hot air baloon tu.
pastu ada pic pulak macam kurus sedikit.
terus rasa depress now badan serupa almari kembali. kah kah kah.

pastu cerita kenangan lama n kekasih2 lama.
pastu pasal aku syok kat orang itu ini.

noy : pija dulu taste kau semua lain kan. nak putih n macam mix je.
me : hahaha. a ah dulu saya suka macam tu. lepas tu dah tak.
noy : tu la tetiba ngan abang ben. paling la tak masuk.
me : ben saya kenal time zaman hip hop kottt. time u 'in' habis kot. macam black siap tindik bagai. hahahaha.
noy : a ah la kan. hahaha.

tu la. jauh betul perginya.
dulu taste taknak kalah. dasar tak cermin diri. kah kah.

tapi best la teringat zaman dulu kan.
semua relax je. takyah pening kepala ke apa.
best je. tau nak have fun je.
well sekarang pun boleh je if nak.
tapi rasa tu tak sama.
if bersuka ria pun buat sakit jiwa.
semua kat situ muda belia terkinja-kinja. rasa nak sepak je bagi tersungkur.
wah over. padahal satu masa dulu aku pun sama macam tu.
pastu if pergi pun terasa kau paling tua kat situ.
pastu ada la 10 kali menguap. pastu tengok jam lapan kali.
pastu terkejut hoi apesal baru pukul 1am ni. lambat lagi nak balik.
dah tua bebenor.

tadi nampak noy share video hip hop kat kawan dia, kat fb.
aku tengok. terus tersenyum je.
memang terasa muda dengar. boleh bayangkan semua scene zaman itu.
now sambung layan lagu-lagu lama zaman kegemilangan ahkak kat youtube. kah kah kah.
awat ahkak tak tidur lagi? ahkak ada kerja sikit nak buat.
laki ahkak dah tidur tu.
siap kerja, ahkak gosok baju laki lepas tu baru beradu.
eeeeeeeeee. ahkak ahkak je life ahkak sekarang.
*kesat air mata*




2 Comments:

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

kta rs mmg trend la bdk2 lelaki skrg ni sibuk dok nk jaga badan. cth terdekat adik kta la kan.. beli dumbell semua tu. badannya kurus tinggi je, tp rajin nk work out. husband pun sm la mcm mr.B ko.. diet. tp kalau balik sini dia mkn la haha. ada sorg kwn tu pun dia obses work out jugak. agaknya sm dgn ladies yg jaga kecantikan sekarang ni kan.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Aaaah seronok nya dapat berborak dengan adik beradik dan bercerita zaman kegemilangan memasing, serius nak nangis aunty bila peeja buat entry ni. Sekarang adik beradik pun duduk dah jauh2, nak berborak kena lah tunggu bila memasing buat kenduri ke, birthday ke atau apa2 acara je lah, kesian kan.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...