Instagram : @peejburhan

resepi.

since bergym ni Mr.B tiba-tiba taknak makan malam pulak.
maybe sebab tu aku pun angin ni kot.
dia tak makan. aku pun sama tak makan.
tapi masalahnya siang time kerja dia makan macam-macam.
aku siang bukan makan apa sangat.
so sad. sebab iolls selalu je makan malam n kelaparan.

then someone kat twitter kata try masak.
sebab suami dia pun suka nak diet la apa.
tapi isteri masak mesti dia makan.
haaa nice.
terus esoknya aku masak sardin.
fav dia. dia kalau tolak sardin tu memang miracle la.

memang betul. terus dia lupa diet dia. heheh.
siap tengah malam ulang makan lagi. licin.
siap ada lebih. esoknya dia makan indo mee ngan sardin. eh sabar je la laki aku ni.

:: nasi putih, sambal tumis sardin, kentang goreng n telur dadar ::

ada dekat instagram tanya macam mana aku buat ni.
senang je pun. nak bagi tau pun segan.
dah la aku paling la tak reti nak bagi tau sukatan.
boleh tak bagi tau je tapi korang paham2 sendiri.

sambal sardin.

bawang besar 2 biji.
bawang putih 3 ulas
cili kering segenggam setengah. aku suka pedas.
blend semua ni.
if nak letak belacan pun boleh. tapi aku malas. nanti allergic.

tumis sampai pecah minyak.
then masukkan sardin tu satu tin.
masukkan air asam jawa.
asam jawa tu amik sikit je. ala2 besar penumbuk baby. haha boleh tak arahan macam ni. haha. ;p
letak dalam mangkuk kecik. besar macam bekas plastik taufu faa tu.
air half dah.
then air tu masukkan dalam sardin tadi.
masuk garam.

ada orang suka potong2 bawang letak. me not loike. so macam tu dah.
then aku goreng kentang. if masukkan pun sodap.
tapi hari tu iolls is malas. so kentang asing.
ada pulak telur dadar. fuhhh sodap.

itu aje pun. senang.



ini kelmarin masak.
nasi lemok. 
haha teringin nasi lemak.
pergi memacam tempat semua potong.
sebab sambal manis. ku keciwa.
so buat sendiri je.

so niceee. n again licin Mr.B makan. 
tu kasih menyibuk.
orang nak makan dia sibuk nak teman.

eh ok la.
rasa nak muntah itu datang lagi.
tah apa-apa tah.
ye la. aku rasa angin.
hai dah tua-tua ni tetiba ada angin la apa bagai.
nyampah.


2 Comments:

DuNia KeBaHaGiaaNKu....... said... [Reply to Comments]

hahaha....sama hubby nana.....kononnyer pas wat medical checkup nak control makan....skali nana masak xjadi nak control.perut membuncit cantik punya,......hahahaha kuasa masakan seorang isteri....

Jojet said... [Reply to Comments]

peej, nk resepi nasi lemak...aku x reti nk tanak nasik tu..haha sgt nk manja2..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...