Instagram : @peejburhan

penyakit apakah ini semua.

lately macam tak sihat.
but malas nak fikir sangat.
so tak layan.
but malam semalam terasa kronik pulak.

aku asyik rasa nak muntah je.
tau tak rasa. tapi muntahnya tak.
tapi rasa gila tak sedap.
kau rasa tak selesa sampai ke tekak.

semalam rasa nak muntah n rasa sakit kepala melampau.
elok tengok tv ngan Mr.B, tau tau aku tertido.
awal lak tu. kul 10ish macam tu.
terjaga sejam tu sebab haus.
lepas tu susah balik nak tidur.

so suruh dia urut kepala aku sampai lega.
then tido again.
dah la takleh baring. rasa nak muntah.
bila baring lagi teruk rasa pusing tu.

tidur pun tak selesa.
ada la tiap 2 jam terjaga.
pastu nak tido balik kemain payah.

maybe la angin sebab aku kan suka makan lambat.
tapi semalam aku makan macam biasa. why sama jugak.
paling teruk. now if makan. abis je makan.
rasa semua tu nak terkeluar balik. rasa. tapi idok la keluar pun.

n no. jangan nak kata pregnant ke apa.
tak. sebab few days back aku check negative.
semua la ni dok kata itu ini.
aku pun beli loa HPT tu. dah la mahai.
tengok takda apa.

makan now pun payah.
sebab belum makan dah rasa kembang tekak.
sebab aku rasa nak muntah tu kan.
so kadang Mr.B ajak makan itu ini.
aku taknak. sebab rasa tak selesa.
kang ada aku termuntah situ payah.

ni still rasa tak selesa.
semalam tidur awal. ni bangun awal.
still kepala berdenyut n rasa nak muntah tu ada lagi.
baring n selimut nak sambugng tidur.
melompat bangun n muntah. aaaaaaaaaaahhhhhhhhhh.
penyakit apa kah semua ini?

matiklah siap google kenapa rasa macam ni.
banyak kata pregnant. hotak kau. memang tak la.
tapiiii ada satu tu kata sebab dehydrated.
maybe la kot. aku terima jawapan yang tu.
walaupun sebenarnya aku minum air berbotol mineral sehari.


malasnya nak gi klinik lagi.
makan ubat itu ini.
ok sementara. apakah solution nak bagi hilang rasa ini?

1 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

Sumtimes upt tak leh detect lg klu awal2..cer try cek another 1 or two week...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...