Instagram : @peejburhan

Mommy's Birthday Dinner.

last week birthday mama.
so noy kata nak bawak dinner.
ok je. nak pergi one whole family.
tapi tak whole pun. heheh.
sebab Mr.B taknak ikut sebab semangat gym.
P.G pulak mana ada kat rumah. jalan je dia.
so takda la untuk ikut.
so pergi ngan papa, mama, noy n ayol.
ayol of coz sentiasa akan single sebab isteri dia prefer dok ngan mak daripada duduk ngan suami.
so yeah, kita orang je la pun.

so around 8ish gerak.
mula-mula noy plan nak alexis.
aku kata great eastern buhsan. bangsar lak parking susah.
aku ajak pavillion tapi noy kata malas jauh la bla bla.
so aku kata klcc sudah. ada je ben's.
so ke sana.

sampai kat concorse tu.
dengar orang panggil peej peej.
tapi buat tak tau sebab maybe imaginasi.
dengar sekali lagi. kuat pulak tu.
ok terus toleh.
rupanya one of the promoter tegur.
dia kata dia customer ephyra. pernah datang pick up kat rumah. ingat tak.
aku kata tak ingat. sebab yang datang ramai.
sembang kejap. then gerak. sebab aku tengok semua tinggalkan aku.
ok not like aku akan sesat kat klcc tu. tapi taknak sorang2. ;p

tu takpa. lepas tu dorang dok tanya siapa tu.
aku kata la customer. n reader blog kot.
aku kata tak ingat. 
dorang kata aku jahat. jaga la sikit hati orang.
hello memang tak ingat nak buat macam mana.
takkan aku nak menipu kata tau. padahal tak tau kan.
aku akan ingat if orang tu beli banyak n banyakkk kali. so aku ingat la nama dia.
sama macam if yang pick up. selalu datang aku akan ingat.
tak pun masa pick up tu perangai orang tu macam extra ceria ke apa.
macam tanya banyak soalan. sembang lama sikit ke. so aku ingat.
aku memang jenis if orang amik takda la nak sembang mesra ke apa.
tapiiii if orang tu yang start sembang. aku layan je.
gitu.




sampai bens dia kata waiting time 20 to 40 minutes.
hoi lama.
tapi tengok ada je seat kosong.
bukan apa. kita orang boleh tunggu. tapi mama tu mana boleh diri lama.
nasib tak gerak kemana.
sebab after 5 minutes sebenarnya ada je seat. cehhh.


sampai je kasi order.
aku tak rasa nak makan main course.
plus aku tau noy tu kalau makan bukan habis pun.
so aku order appetizer banyak2.
semua aku ngidam aku order. haha orang lama tak keluar.
aku ngidams chilis sebenarnya.
tapi sini pun boleh. janji makanan sama.

 :: mama yang ceria bila orang bawak jalan ::



 :: appetizers..spiced wedges, buffalo wings n nacho libre. nyammmm. sekejapan habis semua makan ::



main course.
semua makan. lupa snap papa punya je.
sebab tak sempat apa papa dah ngap.
tak lawa nak amik dah makan. so takyah snap.
dorang makan aku dah tak tau nak buat apa.
sebab aku tak order kan.
so order dessert.
nak pavlova tapi abis.
so order chocolate cake with vanilla ice cream. nyammm
pun teringin sebab asyik nampak orang tepek pic kat instagram.

 :: family photo ::

time bayar aku bg sikit kat noy.
aku tanya dia nak berapa.
dia tanya balik aku nak bagi berapa.
eh di tanya. harus la aku taknak bagi half.
belanja 1/3 sudah. haha.

pics kat instagram banyak sikit la.
kat blog ni mana yang ada aku upload kat fb je.
aku sekarang cukup malas nak amik pakai camera. ;p
tapi camera bawak.
tah-tah takda battery pun aku tak tau.
main angkut je.

ok tu je.
rajin iolls update lagi.
tetiba ngantuk balik ni. haha dasarrrr.

p/s : more pictures n version mama HERE

2 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Sayu je aunty tengok Ayol, sangat kasihan dengan diri nya. Nasib baik ada adik beradik yang perihatin. Harap Ayol tabah menghadapi dugaan. Suka tengok dia walaupun di landa dugaan yang berat senyum je muka dia.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

best kan keluar mkn dgn family. ramai2 makn sama2. meriah gitu.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...