Instagram : @peejburhan

bz ke bebuat busy?

ingat lagi masa kecik or remaja.
aku suka gelakkan mama.
sebab mama ni semua benda pun nak nangis.
sebak ke apa la.
tengok drama sebak, cerita sembang pun tetiba sebak.
macam tah apa-apa tah.

but nowwwwwwwwwwww. aku tahun depan 30.
aaaaaaaaaaaaa. tetiba sakit jiwa tengok nombor tu.
hamagadddd dah 30.
patutlah mostly kat email, fb, twitter, instagram ke apa... semua sibuk dok panggil kak peej or sis ke apa lah.
aku sampai dah terbiasa sangat.
sampai semua convo kadang2 chat aku akan bahasakan diri akak n panggil orang tu adik.
kakakakakkakaa.
kelakar memula. sebab aku n noy pun tak berakak adik. now kena.
sampai pernah kena tegur, peej kita sebaya. kenapa u akak adik ngan i.
hahahhaa. alamak. dah terbiasa menjadi ahkak ahkak la.

ok sambung. now that im 30.
aku pun cepat sebak. what the hell weyh.
tengok cerita nak emo.
pastu hari tu tetiba rasa rindu sangat kat family rasa sebak nak nangis.
rasa nak balik jumpa mama n lain2.
tapi Mr.B penat malam tu. dia kata esok je. sobs. kitew sedih la.
hahhaa. emo bengong sangat ok.
padahal aku baru je balik 2 hari sebelum tu.
hahhahaa.

why la weyh macam ni.
tu takpa. kadang-kadang tengok tv sorang pun. Mr.B dalam bilik main game.
aku sebak sebab rasa lonely n tak di sayangi. bodoh gilaaaa.
benci pulak aku ngan hati yang nak sebak tak tentu hala ni.

memang semua orang macam ni ke eyh?
ke aku ye tetiba penyakit pelik macam ni.

aku busy sikit 2-3 hari ni.
takda la busy apa.
busy business kecil-kecilan ni la.
ni pun takda masa ni.
nak pergi post office then balik rumah mama teman noy pergi klinik.
dia menyangkit demam ngan aku. kah kah.
tapi tetiba rasa rindu nak update.
so mengadap la blog kejap. ;p

untuk yang email kata nak pick up sendiri ephyra n tabita.
tu nanti aku reply.
sebab 2-3 hari ni iolls busy ke sana ke mari yea.
susah nak set timing nanti.
aku takda masa nak update email tabita tu.
tapi nak bagi tau sini la.
yang aku ada ready stock tabita n ephyra yea.
so if nak email. buat payment.
in 1-2 days time aku post.

ok tu je. ta-ta



6 Comments:

sofiana1704 said... [Reply to Comments]

Kalau sy bla preggy jadi emo cmtu..skit2 berair je mata,padahal bnda tk de ape pn..

Rapunzeel Cikilolo said... [Reply to Comments]

more keibuan la, good for u :)

Shinnaz Ahmad Rasid said... [Reply to Comments]

kita rasa sebb awak dah kawin kottt..perasaan tu mmg mendalam sikit..heheheh..sbb kita pun sama..sob..sob..kita rindu mak kita jugak walaupun dekattt!

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja memang semakin umur kita meningkat kita semakin sensitif, sebab tu lah kita jadi kememe tak tentu pasal.

Raina Tabita said... [Reply to Comments]

aku kalau awal pregnant mmg emo. masa first pregnancy, aku kat kl, call laki aku melalak nak balikkk nak balikkk.

padahal balik ja la pi beli tiket balik. tapi dak nakkkk gak melolong cam orang gila. kahkah. pastu bila balik manja2 gila dengan laki. ketiak dia pun aku rasa dah bau macam perfume salvatore ferragamo

cek2 rupanya dua line. hehehehe.

*komen ni saja nak menambah stress hang oi. kahkah*

Suliana Sulaiman said... [Reply to Comments]

peej..bila jejak umo 30 tak rasa sangat..sbb dlm hati kita still rasa baru 22..hehehe tp org kata bila dh jejak 35 baru la rasa feel 30 tu..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...