Instagram : @peejburhan

ze weekend




again random photo from instagram.
mana yang ada je yea. tak semua.
aku until now tak cucuk lagi iphone ni kat pc.
so masih suci jugak la.
aku malas sebab ramai kata susah nak sync apa segala bagai kan.
sebelum aku pening lalat. better xyah kan. keh keh.
so ring tone hp aku mmg cannot go punya. semua standard. ;p


nandos delivery.
order last friday. dap dap dap.
minimum order RM26. so aku tambah satu lagi sideline.
lepas tu rasa nak pengsan perut ketat.

sabtu ajak Mr.B teman pergi klcc.
nak carik sandal or kasut untuk nak gi HK ni.
memula pergi post barang dulu.
then singgah makan. nak terus ke KLCC.
mrr2 jam tak masuk akan. so aku potong masuk DUKE keluar setiawanga.
nak ikut jelatek n AHLEh terus la konon.
takda makna. lepas je traffic light before sampai LRT setiawangsa tu kereta jam.
what the hell.
so sebelum terjebak. cepat-cepat pusing masuk simpang before LRT tu.
Mr.B kata lepak rumah mama je la. malam-malam baru pergi again.



beli goreng pisang n apam balik.
ke rumah mama.
makan. sembang la apa semua.
tau-tau aku n Mr.B terbongkang.
klcc la sangat. memang tak pergi la akhirnya.
end up spend masa sembang-sembang je.
around 2am macam tu baru gerak balik.
singgah makan oldtown. keh keh.
tu yang bertambah lemak sana sini.
aku ni siang tak makan. nanti malam baru makan.
inilah kehidupan burung hantu. ;p


ahad dah plan ngan noy nak gi klcc.
so ke rumah jumpa dia.
tetiba Mr.B taknak ikut pulak.
sebab dia tersangkut tengok DVD ngan fam aku.
so pergi berdua je.


pergi pun dah lewat.
n malam ada jemputan raya.
so memang beli apa nak je. terus gerak.
aku memang nak havaianas. sebab selesa nak mampuih.
tapi xleh la naik naik segala rides ke roller coaster pakai selipar. mau tercabut.
so mengharap ada yang jenis ada tali ke apa. gituh.
aku mmg ada sandal ke apa. tapi nak menapak satu disneyland tu ada yang menangis di tepian sebab sakit kaki kan.
so bila dapat ni adalah super suka. keh keh keh.

:: oranjeee :: 

balik.
duduk kejap.
then bergerak ke rumah ernie. family fren.
hari tu dia raya rumah kita orang.
dia kata dia ada buat soto la apa gitu la.
terus noy kata nakkkkkkkkkkkk.
so dia kata ok. nanti dia masak. n kita orang datang satu family.
tak pernah sampai lagi pun rumah dia.
so ok sangat la tu kan. heheh suka.


pastu kita orang sampai rumah dia.
mak dia kata jemput masuk. tuan rumah takda.
boleh?
rupanya dia pergi JJ sebab beli mangkuk untuk dessert ke apa.
over sangat kan. tak sukaaaa. hahahhaa.

:: suka ada cermin besar antik tu. ok bila pikir macam scary pun ada. but besarrr. best nak vain ke apa. heheheh ::


antara menu.
soto yang sedap ok.
bergedil tu suami dia buat. so cute n sedap.
keseluruhan punya sedap.
matiklah tambah dua kali.
lepas tu sampai sekarang teringat.
dessert pun sedap.
tapi hari tu makan sampai perut ketat takleh masuk dah.
sekarang menyesal je.
lepas tu semua kata lepas ni rumah aku pulak.
gagaggaa. pitam. scary pun ye.
n terbayang mesti penat tu. heheh.
sebab if buat memang semua buat sorang tu.
sebab Mr.B bab masak ke apa mana reti.
buat air pun tak reti ok. xpe nanti ku pikirkan.
bila bersedia aku buat la nanti.
tengok la birthday Mr.B dec nanti ke kan.

semalam takda apa.
pergi rumah parents Mr.B.
duduk sejam dua sembang.
then dia ajak gerak.
ke rumah mama. again dia layan cerita apa tah ngan P.G.
aku ingat nak lepak gossip ngan noy.
dia tido.
so melangok je la.


laki sapa yang tak malu ni tah.
aku baru nak vain sengsorang.
dia kat belakang kot tengah tengok tv,
yang aku perasan dia dok jenguk2.
sebab agaknya bila aku gerak2 nak vain tu. dia tak nampak tv.
maklumlah kata besar macam almari khennn. hahaha.
tau-tau dia sibuk nak amik pic gak.
siap kedepan. eeeeee sibuk je.
sabar je la.

itu je. nak fikirkan nak masak apa hari ni la.
serious blur tak tau nak makan apa.
hmmmmm...


3 Comments:

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

haha teringat gi open house rumah pakcik.. ada mi hun sup. makan sampai 5 round benda yg sama je. sebab sedap sangat. memang tak de shame lgsung dtg makan kat rumah org.. hahaha (yg penting kenyang. malu-->lapar) :P

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Masih tak habis2 lagi open house walaupun raya dah habis kan. Aunty malas nak buat open house tak ada anak2 nak tolong semua dah balik uni, so kalau sesiapa nak datang call aje aunty masak lah apa2 yang patut.

Liana Ezzana said... [Reply to Comments]

Just like us :) Rumah parents dekat-dekat. So weekend tu sekejap sana sekejap sini..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...