Instagram : @peejburhan

seminggu raya.

ok fine. aku update.
sebab dah ramai sangat yang aku jumpa.
pastu nanti marah-marah and jeling-jeling aku sebab aku tak update.
siap kat instagram pun ada yang tanya apesal tak update semua.

aku pun tak tau la penyakit kemalasan apakah ini yang melanda.
tapi serious tak kosser sangat.
n yes. until now camera aku tak sentuh.
maybe dapat camera baru, baru semangat kembali kot. mih mih mih.
now amik pic pun cukup syarat nak instagram n mobile upload je pun.
if rajin kita amik pics dpd situ je n update.
macam entry ini dah entry sebelum ini, dan juga entry-entry akan datang. :p

ok orang dah selamat nak abis raya pun.
aku amik pic n cerita seminggu raya aku la yea. lantak.

kan aku ada cerita masa beli phone tu phone tu menggila.
after few days. aku tau apa masalah dia.
ok let say aku charge battery sampai 100%
ok aku boleh guna hp tu tanpa masalah.
tapi battery dia memanjang 100% je tak bergerak.
tau-tau dah malam nanti. terus hp terpadam.
on balik. battery 0% gitu.
so sementara aku charge. let say almost 3 hour untuk full kan 100% tu.
aku takleh guna ke apa.
memanjang terpadam. ada la every few second kan.
tak sakit hati kau.
so terpaksa la aku tunggu orang abis public holiday baru boleh pergi balik kedai.
tapi orang kata. sebenarnya monday raya kedua orang dah bukak.
tapi takpa la. still raya. so pergi rabu tu je.

dah la sampai tu.
aku cerita masalah.
dia kata u ada tak overcharge ke apa.
kena sound. agak2 la. aku baru beli hp tu berapa hari lepas je. n kedai kau.
so dorang kata bagi 1/2 hour. nanti dorang call.
so sebenarnya sebab OS. now dah ok. :D
selamat. sebab cerita kat few orang.
dorang kata ada yang kena tahan sebulan la. seminggu la apa.
nasib aku punya tak macam tu. kalau tak pitam iolls.

so sementara pergi shopping n minum.
baru lepak dah dapat call dah siap. sukaaaa.




haha. masa tido rumah mama.
tak bawak baju banyak. so aku dok ulang baju sama. takpa. still wongiiii. ;p
then malam tu dinner kat sushi king.
since penuh tak dapat duduk dekat tepi benda pusing2 tu.
so kena order from menu.
after few minutes dapat la order goreng2 ke apa semua ni.
selalu tu lambat.
tapi yang goreng ni order 2 je. kejap dah licin.
then tunggu kemain lama tak dapat.
aku dah pelik. nak kata ramai. orang dah kurang.
so dah dekat 20 minit ke lebih.
aku tanya la apesal sushi tak dapat lagi. dah lama tunggu ni.
dia kata apa yang tak dapat lagi?
aku cakap la semua. pastu dia buat muka terpanjat maimon.
pergi tanya. kita orang tengok. boleh tak kertas order kita orang tu.
dia dah selamat cucuk kat besi tu. maksudnya tempat order yang dah settle konon.
grrrrrrrrrrrrr. dah la kelaparann.


jumaat raya ke 6 tu huda n ice datang bawak emir fahad.
then jonet pun datang.
aku kat rumah aku.
aku suruh dorang pergi je rumah parents aku. kata noy ada sana.
sebab noy kata flight dia delay. malam baru gerak.
rupanya dia delay sejam je. cehhh. aku lak tak tanya.
sebab aku xleh gi awal. aku nak singgah JJ beli hadiah kawin. ada wedding esoknya.
so dorang pergi je rumah parents aku dulu.
tapi semua pun dah macam anak angkat mak aku.
kenal dpd kami semua kecik2.
so ok je. takda masalah. :D

:: lil emir fahad yang tak banyak ragam n tido je dia tu ::

lepak n gossip apa patut.
jonet ajak makan. dia nak belanja. pelik-pelik je minah ni.
tapi on aje.
jonet ajak di makan la bodega.
tapi ice kata malas nak masuk mall.
so tukar venue.
kita orang ke wadi hadramawt kat jalan ampang.
since ada baby. so duduk dalam ye.
nak merokok sila keluar. wah considerate nya weolls. heheheh.




saturday ada wedding.
wedding erin, kakak elia jejari runcing.
try search blog erin dah takda. dah tutup ke? ke aku yang tak jumpa.
but anyway. gerak after lunch sebab jonet ada rumah aku.
Mr.B pulak after lunch tu boleh dia kata nak gi gunting rambut.
later dia jumpa aku kat rumah mama.
gerak from rumah mama. sebab wedding kat mindef je. dekat ikut DTHO tu.
ok takpa. aku pun nak gosok baju apa bagai.
aku budget by 3pm ok la pergi.
orang dah tak ramai.
busy amik pic ngan tetamu ke apa.
tapiiiiii. boleh tak almost 4pm dia tak sampai2.
dah la hp dia takda batt. sakit hati. sakit hati.


sampai terus bergegas pergi.
rupanya dia kata sebab kedai gunting tu ramai orang.
eeeeekkk. dah tau ramai patah la balik kan. later boleh pergi. sabar je la laki iolls ni.
sampai memang dah tak ramai.
tengok pengantin busy pose kat pelamin.
takpa. kita gi makan dulu.
tapi Mr.B je makan.
aku tak makan sebab kenyang. ;p
takpa. janji dapat pass hadiah n jumpa pengantin kan.
settle makan. tunggu kejap. dapat la jumpa pengantin n amik pic.


menyesal pulak pakai kasut menggunung macam tu.
macam aku raksasa amik pic ngan dua beradik ni.
dorang ni punya la kecik molek.
aku sampai suruh elia berdiri kat tangga sebab taknak aku gergasi sangat.
walaupun. matiklah salahkan kasut khennnn. padahal memang gergasi puin. tsk.




:: aktiviti wanita di waktu senggang. vain takpa kenal erti penyesalan. heheh ::

nanti iolls update lagi.
kita curik pic2 yang ada yea.
siapa yang dah tengok most of the pics. nasib la ye.
ala tapi ok what. sini aku cerita details sikit kan.
kalau kat instagram n fb asal boleh je. kadang caption pun malas letak kan.

ok sekian untuk pagi ini.
jumpa lagi nanti. Insyallah.

6 Comments:

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

even aku dh tgk gambar tu takpe aku scroll je nk baca entry je. :)

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Oooo syawal dah kawin ek, tahniah lah kat dia. Wadi Hadrawawt tu tempat kesukaan aunty anak beranak.

afiah_yaa said... [Reply to Comments]

salam kenal...lalu singgah sini...nti jgn lupa folow molow sy plak erk....:)

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

bukan 'jumpa lagi nanti'.. tapi 'jumpa lg ptg ni'. ptg ni ada update baruuu. ahahahaa *suka-suki je pembaca ni kan* :P

duniafana said... [Reply to Comments]

sedap nyaaaa

aMyErInAiMiE said... [Reply to Comments]

akak. sy tukar link. yg lama mmg dh tutup. hee~ sok baru nk update sal kawin. tq for coming n for the hadiah!!sangat pelengkap hidup! hee~
joinsharefun.blogspot.com

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...