Instagram : @peejburhan

Hari Raya 2012

akhirnyaaaaaa...
baru ada masa dan kerajinan nak mengadap blog.
selama ni either busy or if mengadap pctak buat apa melainkan check game kat fb je. kah kah.
tu pun kejap sangat.
ada hari tak check langsung.
email pun check sekali sekala.
tu pun if teringat pasal tabita n ephyra.

sebab aku kan tukar iphone.
push notification dia kureng la.
aku relax la tengok email semua sepi
bila bukak baru refresh amik kau. rupanya berderet email. gulp.

plus aku rasa pakai iphone buatkan aku macam malas gila nak bukak pc dah.
sebab semua boleh check kat situ.
plus ada game lagi. keh keh.
tp kat phone pun aku selalu instagram, check fb sikit2, main game.
tu je. twitter pun sekali sekala je iolls jengok.

so ni dah online ni.
lets update cerita raya yang dah basi ni.
update lite-lite je la yea.
masih malas nak guna pic from camera.
so amik yang download from fb je la yea.



:: from bella. nampak kat instagram dia membuat 'almond lindan' cookies. cakap next year aku nak. sekali dia contact terus dia hantar dua ni. one for me. n one for mama. sweet sangat kan. malam2 dia n hairi datang hantar :)  ::

:: hari raya eve. as usual kat luar masak rendang daging, limpa n hati. n masak sambal daging ::

:: tahun ni papa beli ketupat ni. dia request nak ketupat. so mama ajar la kita orang macam mana nak ketatkan ketupat n isi ke apa semua. tak sanggup la iolls ::


raya tahun ni zeity n zara raya kat KL.
yeay. happy sebab one happy family at home. (siapa ingat game card tu?)
ni dorang tengah potong bahan untuk buat lontong esok pagi.
kelas memotong dekat ruang tamu.


:: kecik-kecik dah sibuk main bunga api. under supervision of coz ::


malam tu aku tidur rumah aku.
sebab bapak mertua tidur umah aku.
so pepagi ke rumah parents Mr.B dulu.
ada perents dia je dulu.
dia nak tunggu adik beradik dia.
tunggu kemain lama. tapi takda siapa.
call pun tak berangkat. so aku ajak balik rumah aku.
lapar nok dah kul 1ish pm.
rumah dia takda masak apa.
sebab raya eve tu mak dia kerja.

oh excited.
sebab ikutkan aku memang takda baju raya.
sebab tak tempah n nak beli asyik tertangguh.
last takda. plan nak pakai je baju apa pun.
sekali faressa kata dia n tessa nak bagi aku free baju from NINAS.
aku kata taknak. dorang kata nak bagi jugak.
sebab aku banyak tolong.
yang aku tolong sebab dorang banyak tolong masa wedding.
so dia msg ke apa taknak balas. i dont wanttttt.
tau-tau dia pergi rumah parents aku n hantar baju.
bagi baju n hadiah kawin aku siap.
tak terbalas la.

so pergi rumah mama tu tengok baju.
wah warna brown.
kebetulan Mr.B ada baju warna brown.
apa lagi sedondon la uolls.
tak pernah di buat.
tetiba rasa nak lempang diri sendiri. hhahahhahaa.

:: 1st raya as Mr. & Mrs. B ::

mula-mula suspen gak pakai baju tu.
sebab silk kan. aku ni tau la. ratu peluh.
ada kang kuyup.
amazingly. kain dia sejuk. so aku berpeluh sakan sampai basah ke apa.
serious.
padahal aku bertukang kat dapur bagai.



:: with lil pop ::

:: nasi impit, daging sambal n lontong. FTW ::

:: lepas makan. ni hasilnya ::

dia ni takleh pakai lengkap baju melayu semua.
nanti mula la dia menari zapin ke apa bagai.
rimas aku.
ada ke dalam lift menari zapin.
pastu aku menari sama. agak2 la.
pastu datang rumah aku.
bila takda orang pandang. balik dinding ke, pintu ke.
aku je nampak. dia menari.
pastu aku cakap kat family aku. lepas ni dia nak buat persembahan raya.
semua muka pelik. dia dah termalu-malu.
pastu semua excited nak tengok.
sampai sudah tak buat.
pastu dia tidur.
papa asyik dok perli, "ni ke persembahan dia?"
hehehehe.

:: mama with zara sofea ::





family photo.
suka. selalu tak lengkap.
kali ni full. :)
tapi lawak.
ni pic from noy.
so dia edit n masukkan dalam fb.

p.g : gelap ah pic noy letak ni.
me : tu la kan. terlalu nak edit la apa. jadi gelap.

dok la bebel2 kita orang.
noy bangun tidur aku cakap la pic gelap la apa.
noy kata mana gelap?
dia tengok balik.
dia kata semua cerah.
yang gelap laki kau n p.g je.
dah dorang memang gelap.
pastu tergelak. a ah la. betul.
maybe masa tengok aku tengok pic aku n Mr.B je. so aku rasa la gelap.
p.g of coz tengok muka dia je. so gelap gak. keh keh.
bila tengok balik memang ok je. takda la gelap mana. ;p
muka p.g masam je raya day 1 tu.
sebab kesakitan gigi. kesian.

:: jonet n fam beraya kat rumah. nanti rajin aku masukkan pic dpd camera ::








raya day 3 bella, hairi n fren datang beraya.
excited sangat.
jamu nasi lemak. :)
muka iolls tak sempat make up sbb busy tolong mama masak earlier.
baru mandi dorang dah sampai.
so sarung baju turun.
agak horror muka.
tapi dorang tak lari tu kira ok la kan. :D

nanti update lagi.
ada banyak lagi cerita n pics.
tengok kerajinan n if ada masa free yea.
cuaca macam mendung kat luar.
tido sodap ni.

ok bye.



9 Comments:

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

best time raya sebab semua berkumpul ramai2 kan. happy raya, peej! :)

Mizz Coki said... [Reply to Comments]

Peej, sejak ko kawen aku suke tgk kau sebab kau sungguh berseri seri..... sila sampaikan gigitan aku kat pipi Zara. *rasa nak beranak lagi tengok kecomelan Zara hahahaha*

pyanz said... [Reply to Comments]

Berkaitan e-mail tu mungkin push setting berada dlm status Offt kut tu yg kena refresh baru e-mail masuk. Cuba check setting spt berikut:

Mail, Contacts, Calendar --> Fetch New Data --> Push (ON)

pyanz said... [Reply to Comments]

Berkaitan e-mail tu mungkin setting Push berada dlm status Off sbb tu kena refresh baru e-mail masuk. Cuba check setting:

Mail, Contacts, Calendar --> Fetch New Data --> Push (ON)

♥ dak pink said... [Reply to Comments]

Gambar family yg first tu pakcik & makcik kan main post macam bersanding. Tangan siap letak depan dedua.

farra8979 said... [Reply to Comments]

sangat sweeettt bila pakai sedondon... selamat hari raya mr n mrs B... ^^

Riri Yoorin said... [Reply to Comments]

heheeh kelakau laaa gambau raya yang gelap tu salah edit kot..

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Cantek baju peeja. Seronok lah mama tahun ni beraya sakan dengan cucu dan menantu.

Haslinda said... [Reply to Comments]

Hihiihi..lawaksungguh baca yg ur mr b asik menari zapin :-P

Comeinya zara ikat tocang 2

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...