Instagram : @peejburhan

great experienced tapi kesihatan haywire.

selamat sampai rumah sendiri pukul 4am macam tu.
ikukan nak tidur rumah papa n mama.
tapi Mr.B tetaplah ajak balik. amboih.

aku kan demam.
so petang khamis tu amik la ubat sebab badan panas teruk je.
cakap kat doktor nak travel esoknya.
dia kata why tak datang awal. sebab iolls tak larat la weyh.

dah la dalam demam tu aku packing baju.
pastu kemas rumah n bawak kereta bagai. nak pitam rasa.
tu takpa. packing dalam keadaan demam. ingat baju cukup.
amik kau tak cukup rupanya. dok ulang baju n seluar yang sama. haha lantak.
paling best panties tak cukup.
ingat cukup.
so last day siap jemur n keringkan pakai hair drier. kelas kan.

pergi klinik. badan aku panas sangat 38.9degrees.
gila kan. patut la semua bila terlanggar aku ke apa bising kata panas sampai melekat rasa dia.
so dia bagi la ubat ke apa segala.
siap bagi ubat paling power. dia kata by siang tu Insyallah aku dah sihat.
ok nice.

lepas je settle klinik.
ke jj nak tukar duit.
tapi gila mahai jual. amik untung sampai 300.
so tak jadi tukar. noy tukarkan kat damas instead. situ amik tak sampai 100.

lepas makan ubat memang sihat semua.
tertidur few hours.
terjaga sebab tetiba rasa berlengas peluh sebab badan kebah.
lepas tu terus takleh tidur.
so around 3am terus bersiap n pukul 4ish am papa hantarkan ke kl sentral.

lain semua nanti aku cerita details experienced kat sana.
proper entry.
tapi nak cerita satu.
memang ok sihat. tapi malam jumaat tu demam balik.
sabtu sihat ok takda masalah.
sampai ahad pagi tetiba rasa macam bagus kau ingat kau sihat boleh lupa makan ubat.
so makan ubat.
sekali semalam demam balik. sampai ke hari ni.

ni ok sikit la. tapi still later nak pergi klinik lagi.
sebab kan. tak sure sebab demam ke apa.
the for the past 3 days aku macam asyik nak terkencing n takleh tahan.
tak munasabah ok.
sebab aku jenis lepak la 4 jam pun. minum air sampai 4 gelas. takda nya kencing ke apa.
relax je. tak rasa nak terkencing ke apa pun.
tapi kali ni terus ok.
sebab aku makan ubat. so ubat dia kuat n kelat.
aku rasa haus n kering sangat.
so minum la air.
so sepuluh kali nak kencing.
n kena pergi time tu jugak.
kalau tak selamat la terkencing dalam panties. uwaaaaaaaaaaaaa.
serious merepek ok.

yang kelakar.
kan aku demam.
sibuk la semua komen aku pregnant la apa.
tah apa2 kan korang ni.
pantang kata tak sihat sikit.
aku rasa demam biasa. sebab last time aku demam ada la tahun lepas kot.
but anyway. kan aku demam. pastu kencing sana sini.
aku saja kata kat noy aku ngandung kot.
yang noy kata kalau ye bagus la.

malam last kat sana.
noy makan roti ngan tuna.
aku rasa nak makan soup2. 
ada PAMA in cup.
satu mihun n satu lagi kuey teow.

me : saya lapar.
noy : makan la PAMA saya tu. sedap.
me : ok. *amik kueyteow*
noy : jangan nak amik yang tu. kalau nak amik mihun.
me : e eh. tadi kata boleh amik.
noy : ye la. tapi saya dah makan mihun. so nanti nak makan yang kuey teow pulak.
me : saya rasa nak makan kuey teow. mengidam sangattt. ite tu pandong (kita tu mengandung) *sambil pegang perut*
noy : banyak la kau. jangan nak pandong sangat. nak amik mihun. kuew teow tak boleh.

damn. taktik simpati perempuan mengandung tak dilayan.
rupa dah ada what macam orang mengandung. kan? kan? kan?

ok enough membebel.
mari share pics.
siapa follow fb dapat tgk pics ni.
more on intagram. so siapa follow situ lagi dpt tgk la.
ni share ngan blog reader pulak yea.

:: mickey chilled mango pudding with fresh fruits. sedappppppppp. sejupppp ::


:: kepenatan selepas tak stop exproling disneyland. balik hotel demam ok. heheh ::

:: breakfast with Disney's characters kat Echanted garden. with minnie mouse. gedik minnie ni rasa nak sepak. mama kat fb siap komen aku macam muat je baju minnie tu. e eh mak aku ni. motif if aku muat pun? nak suruh aku mintak kerja jadi minnie mouse kat sana ke? ::


:: so pretty kan the place. ada kata if pic center lagi lawa. mesti la ada sebab why tak center. sebab kiri tu ada meja reception n orang beratur bagai. gitu ::




:: smoke break di bawah pokok. saje snap pic ni. pastu rasa kelakar. sebab kaki kita orang sama sangat. esp ibu jari tu kan. macam bijik durian. kah kah ::



noy sibuk survey harga kat souvenir shop dlm hotel. 
aku suruh banding harga. n beli kat park instead. 
ceh. padahal harga semua sama je. tak lebih tak kurang. heheh. 
sementara dia tengok2. aku pun verangans la sana sini. haha. 
ada satu tu aku pakai topi kecik. tp macam evil queen sangat. buruk rasa nak tikam diri sendiri. 
so simpan sendiri je la. tak sanggup nak publish. ;p 
mirror yang tengah tu lawa gila kan. suka iolls.
paling suka sebab dia macam cerita snow white.
mirror mirror. tapi ni bukan siapa paling putih. ni siapa paling kurus.
hahah macam kuruih je bila tgk mirror ni. walaupunnnn.
pandai menjaga hati mirror ni.


:: vain pasu is my middle name. ;p oh baju kehabisan. so merasa hentam baju nonoy. ;p ::

:: tinggal hotel ini. suka lepak lobby sebab ada wifi. ;p ::

ok ni je dulu.
nanti aku transfer pics yang beratus ni n cerita proper entry.
:)

3 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja dalam gambar ni tak nampak macam orang demam pun, muka happy je sebab dapat jalan kan.

farra8979 said... [Reply to Comments]

nanti buat proper entri yer... mcm best je g sana. ^^

syazana said... [Reply to Comments]

Peej,better buat test.mana tau pregnant.aku dulu pun sama je,asyik demam..rupa2nya pregnant.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...