Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : kena kacau.


Assalamualaikum kak peej. ^_^


Sy bru je lagi follow blog akak.. masa akak kawen aritu. Tau blog akak pun dari kak ceera. Eyh, ke kak filla tu. Lupe daaaahhh.. hehe.. Bru tau yg akak ni rupanya kazen ngan izza yg wartawan Melodi Tv3 tu kn?? waaahhhh.... bestnyeeeee... 


Ok, pasal expose mistik ni kan, kadang ade jugak cerita2 seram yg sy baca rasa seram2, kadang takda rasa apa pun.. hahahaaaa.. Kali ni terpanggil nak cerita psl cite seram sy plak. Tak tau seram ke tak... tapi kalu sy ingat2 blk kn, rasa seram wooooooo... dh jadik trauma dan fobia dah.. hahahaaa..


Kalu tak silap, ari isnin, 09/07/2012 (baru lg kan.....). Sy dtg opis awal je, sbb sy msuk pkul 7.30am, so salu sbelom pkul 7 dh smpai kat opis. Entah nape, aritu kan, sy ttba rajin  trus je naek atas. Oh ye, opis sy kt tgkat14. So masuk lif, tekan no 14. Kuar lif tu, terserempak ngan Encik Nazar, staf kt opis jgk. Masa tu pintu utama nk masuk dalam tak bukak lagi sbb pacik hashim x bukak laaa.. So, sy borak2 jela ngan en. nazar td. Dia bgth yg dia dtg awal tu sbb nak punch kad je.. Sedang borak tu pacik hashim dtg bukak pintu utama. So kitorang(sy ngn en. nazar) masuk utk punch kad. Pastu en. nazar ckp, "u duduk je la kat cni. tunggu jela sesapa pun. sbb i pn xde kunci". So sy pun ok jelaa.. Oh ye, lupe nk bgth. Kat tgkat14 tu, ada 3bhagian. Opis sy, opis pengarah kanan, ngn opis kt blakang, BKBA2. So, kat ruangan depan tu ada sofa kan, sy duduk la kat ctu, menuggu sesapa yag dtg awal , yg ada kunci pintu opis kitorang.  Tunggu pnya tunggu, sy pn tdo2 ayam. Dah pukul 7am, bunyi ekon dipasang tu dengar jgk la. Pstu suis lmpu kat ruang opis pngarah knan tu kan automatik, so bunyi suis kena petik tu tau la kan cmne. Tap, tap, tap gtuuuu..



Stat masa tu, dengar la plak bunyi macam org tgh borak2. Sora tu dgr mcm kt blakang, kat BKBA2 tu. Dlm msa yg sama, bru tingat yg tgkat14 tu 'benda' tu plg kuat. Kakak2 ngn abg2 kt opis salu cita. Mcm2 yg dorg ckp. Sy dah stat rasa takut. Seram toksah ckp ahhh.. Sy tgk jam kt punch kad, dh pkul 7lbih, tp x lbih 7.15am laaa. Masa tu mata masi lg trtutup. Dlm masa yg sma, dengar la plak bunyi mcm sora org gelak mengilai. Tau kan cmne bunyi dia. Masa tu sy tringat ngan 1 cite expose mistik dlm blog kak peej tu, psl ape ntah lupe daaaahh. Tp tringat la, org ckp, klu bunyi mengilai tu dkt, sbnrnya 'benda' tu jauh kan, tp klau bunyi tu mcm jauh, 'benda' tu trsgtla dkt. Ye dak??? Kalu nak tau, bunyi yg sy dgr tu mcm jauh je. So, paham2 je la kan.. Masa tu, sy bukak je mata, tegakkn badan, amik beg kt sbelah, trus kuar pi kat lif. Kat blakang leher ni mmg rasa meremang je. Semacam je rasa dia. Bdn dh rasa trketar2 masa tu. Sy sempat lg trbayang. Kalu la 'benda' tu ttba ada kt blakang sy, pstu tegur sy, dia ckp, "takut eykkkkkk......." adoooooiiiiii laaaaaaaa.. Gila dh masa tu. Mmg pengsan kt ctu jgk la jwbnya. hahahaaaaaaa..... 


Masa kt dpn lif, sy tunduk je. Tak brani nak angkt muka sbb tkut kalu2 'benda' tu ada kt blakang. Sy amik tepon, knun nk psg surah yasin ke, ayat kursi ke, tp phm2 jela, tepon cap ayam cam tepon sy tu nan hado jela suma tu. Masa tu dh takut sgt. Tak tau nk kol sapa, nk msj kat sapa. Gila sgt2. Lif pun masa tu trasa lmbat sgt. Mcm sengaja lg nk tmbahkn ketakutan sy. Lif trbukak je, sy cecepat masuk. Rasa nak nangis pun ada masa tu tau. Tak pnh2 alami mcm tu. Trun kat lobi rasa mcm nk pegi je mengadu kat guard yg sy dengar suara mengilai. Hahahahahaaaa... terasa kanak2 sgt dh masa tu. huahuahuaaaaaaa.....siap nk mengadu bagaiiiii.....


Last2, dr jauh nmpak kak feeza bru smpai. So naek opis skali ngan dia. Dia tgk sy pn, dh len mcm. Sy cite kat dia apa yg brlaku. Huhuhuuuuu... sy ada cite psl ni kt blog sy, http://tatyhasbi.blogspot.com/2012/07/tragedi-di-pagi-hari.html. Jmput baca yee...


Sekian, tima kasehhhh... oh ye, skang ni, tetiap pagi je sampai awal kan, sy x naek dh.. tuggu jela kat dpn lif. hihiiiii...takut weeiiiiii......

1 Comments:

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

cerita bunyi dekat jauh tu cerita mistik zaman belajar ai lah dulu! haha.

sampai ke paginya pun kena kacau. apekah entiti2 sekarang ni. ish2.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...