Instagram : @peejburhan

baru je lagi. serious rasa macam dah lama.

lately selalu nampak pics orang pergi beli barang rumah.
barang perabot ke apa la. untuk cantikkan rumah.
aku pulak rasa lama je tak buat penambahan kat rumah.
rasa macam nak macam-macam je.

so semalam dalam kereta dok la bebel.

me : eee stress. lama pulak duit nak banyak balik. saya nak beli barang rumah.
Mr.B : slow-slow la ja.
noy : tah. pija rumah aku dah almost semua ada. apa lagi nak.
me : saya nak siapkan bilik saya. or apa-apa la. cantik2 kan apa lagi.
noy : macam2 la dia ni.
me : selagi tak siap macam rasa x lengkap.
noy : kau baru kawin kot. orang lain ada yang bertahun kawin pun takda apa lagi.
Mr.B : dah berapa lama kita kawin sayang?
noy : a ah. berapa lama eyh korang?
me : jappp. *kira-kira* 4 bulan setengah. omg baru 4 bulan setengah ke? rasa macam dah lama.
noy : seeee. baru ok.
me : serious aku rasa macam dah lama gila nak dekat setahun dah. hahahha. patut la rasa lambat je duit nak banyak. baru sangat ni. hihihi.
Mr.B : baru 4 bulan ke?
me : a ah.

serious terkejut.
no wonder ada yang sibuk kata pengantin baru la apa bagai.
yang aku orang cakap macam tu berkerut muka aku. baru apa, dah basi dah.
rupanya memang baru je lagi. cittt.

ok lets kembali bertenang.
dan harap aku ada kesabaran yang tinggi untuk menunggu duit kembali menggunung n boleh cantimkin rumih kitewww. hiwhiwhiw.

ok la takleh lama.
ni kat rumah mama. ingat nak lepak gossip ngan noy. dia tak sihat lak.
makan ubat tidoq. pffttt.
ok laters baby.


3 Comments:

shuweet said... [Reply to Comments]

heheh..baru sesangat tu...mmg kite rasa nak beli itu ini...kan..rasa teruja sangat...kalau ko tengok umah aku..koboi je...hikhik..dah 2 taun kawin tu

Riri Yoorin said... [Reply to Comments]

ahah baru lagi tu.. masih mood honeymoon lagi

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Ala pelan pelan peeja, simpan duit dulu boleh lah beli barang yang berkualiti sikit, kalau semua nak beli serentak memang tercungap lah nafas.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...