Instagram : @peejburhan

baru bukit. belum menggunung kot.

sabar je la Mr.B ni.
hari isnin ke selasa hari tu aku basuh baju.
so angkat baju yang ada kat ampaian.
since tak cukup bakul.
so angkat gitu je. letak kat sofa.
jemur la baju baru tu.

then aku keluar.
balik tengok baju atas sofa dah takda.
Mr.B letak kat bilik.
dah dalam bilik tu. harus la makin malas iolls nak lipat.
tak banyak pun. tak sampai sepuluh helai gitu.
pastu perangai memang tak semengah.
lepas mandi. korek baju situ kasi sarung. hahhaa.

sampai la 2 hari lepas. aku tengok takda baju2 tu.
ada tuala ke apa macam tu je.
hmmm. dah abis pakai ke?
hmmm. maybe la.

so tadi aku basuh la baju dalam bakul.
penuh bakul. kang tangguh mau tak muat nak sidai nanti.
pelik padahal baru je kot basuh hari tu.
well..well..well.. guess what
baju yang aku basuh hari tu yang berlonggok tak lipat tu.
Mr.B masukkan dalam bakul baju kotorrrr!!!!1
grrrrrrrrrrrrrrrr.. sakitnya hati aku.
nak taknak kena la basuh again.
dah kau campur ngan baju kotor busuk bagai kan.

tadi dia call aku cakap la why buat macam tu.
dia kata mana dia tau tu baju bersih.
dia tengok berlonggok. so dia campak kat bakul. bolehhhh?
hello. berlonggok atas katil n berlonggok kat lantai adalah beza ok.
dia kata lain kali lipat la.
fineeee. kena sebijik.
but still. kata aku ni mana nak ngaku salah.
tetap salahkan laki, cakap lain kali tak tau tanya la dulu kan.
matiklah lepas tu salah menyalahkan memasing.

tapi kejam kot.
sikit je pun. bak kata orang, baru membukit baju tu.
sebab serious aku pernah nampak orang tweet, kt fb or kat blog.
baju orang lain tinggi macam gunung ok.
xyah susah2 pergi mendaki. pergi mendaki baju2 tak berlipat kat rumah memasing je. hahaha.

ok ada sebakul baju dalam bakul tak berlipat tu.
kena lipat before dia balik kerja.
kalau tak confirm nanti baju kerja dia campak dalam tu ingat tu bakul baju kotor. tsk.



6 Comments:

Meg-ct said... [Reply to Comments]

Kat rumah i kan peej, ada 4 bakul baju yg tak berlipat. kui kui kui... tapi suami i rajin le pulok dia pi asingkan baju2 tu. satu bakul untuk baju kerja, satu lagi untuk baju jalan, satu lagi untuk yg dalam-dalam dan satu lagi untuk yg lain2. huhhuhu... entah bila la nak melipat suma tu. kononnya nak lipat nanti hujung minggu. ni dah berapa kali hujung minggu dah ni tak berlipat2 lg. hahah

izan shamsuri said... [Reply to Comments]

hahaha..kes sama mcm laki iolss..ke memang semua laki camtu?..tapi jaga2 peej, jgn nnt mr.B nak bakar mcm mak si chic..kikiki

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Hahaha, Mr B macam aunty lah tak boleh langsung tengok benda berlonggok rimas la, kat rumah ni siapa yang suka campak baju2 bersih atau kotor memang kena lah dengan aunty.

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

Aku ni dok sorg lg la malas wei..... Cuma aku x tweet je lg dh nak sama naik ngn gunung everest je tinggi tu ha. Hahahaha

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

Aku dah sampai tahap everest nnt br nk lipat... Tu pn klu la nak la... Haha

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hahaha. tp mmg, tang sidai baju dgn lipat baju tu sy sungguhlah malas. at least kalau basuh, campak je dalam mesin kan. patut beli almari besar, hangerkan je semua kihihi dasar malas lipat baju :PP

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...