Instagram : @peejburhan

whats wrong with the world momma?

plan nak keluar shopping raya.
then decide tak jadi.
taknak la beli baju ke apa.
rasa nak beli hengpong raya. heheh.
dah semangat ni.
elok abis mandi. hujan turun selebat-lebatnya.
memang takleh keluar la.
nak bukak n tutup gate bagai. pffftt.

dah line hp terus jadi tah apa-apa.
takleh nak online.
sanggap. astro pun takleh tengok.
ni dah reda sikit. baru berani nak bukak pc.

bukak fb.
ada orang share pasal suspect la apa.
tgk link dpd Fb Polis KL.
baru tau tu suspect pasal kes pagi tadi ke semalam.
pasal remaja kena bakar la apa kat wangsa maju.
huish tak jauh tu daripada rumah aku.

aku memang tak tau. sebab lately busy.
tak dapat nak online or tengok tv sangat.
so tak tau apa.

so nak tau kisah. aku goole la.
baru tau cerita.
remaja perempuan ni 16thn.
lelaki tu 19 thn.
pompuan ni duduk rumah mak angkat dia.
pastu around 3am dia mintak keluar nak sahur ngan bf dia kat luar.
n yes. the parents bagi n tak kisah.
sebab kononnya dah kenal lelaki tu.

tetiba dapat call dpd nombor tak kenal.
budak perempuan tu call. mintak tolong.
kata dia sakit la apa.
dia kena bakar.

so now budak tu koma.
n suspect tu masih di cari.

ok abis.
ni pendapat aku la.
motif budak 16 thn kau bagi keluar sahur bagai.
budak sekarang kan. berani tak bertempat.
aku dulu buka puasa luar pun takda ok masa form 4.
ni pulak nak bersahur.
ngan bf lak tu. sporting betul.
aku takda la baik ke apa.
tapi zaman dulu. ada kawan lelaki pun takut je parents tau.
kawan ye. kawan. bukan bf.

ok tu takpa.
pastu dalam fb polis tu.
orang letak la link budak laki ni. n mangsa tu jugak.
page mangsa takleh tengok.
yang laki ni some boleh la.
T__________________T
haiyoh. pitam membaca.
remaja lagi bercinta panggil pa n ma.
benda paling takleh terima.
gila apa nak panggil macam tu.
sama la terkedik kemain dedua.

kononnya lelaki tu panas baran n cemburu.
tu yang dia bakar pompuan tu.
hmppphhhh. pandai betul budak2 sekarang.
bengang sesuka hati bakar orang.
menakutkan betul.

hish. mintak dijauhkan la daripada aku dan family n orang yang kita kenal.
semoga dilindungi. Amin.
n hopefully budak lelaki tu di tangkap.


14 Comments:

cikeyrah said... [Reply to Comments]

Samalah kak.peej dengan keyrah, samapi sekrang nie pun bila nak kuar mcm2 family akan tnya, degn sape kuar, balik pukul bape..

NenetPenne (NP) said... [Reply to Comments]

bagus...meranap dan menggelapkan sendiri masa depan.. nasib baik duduk kat penjara... kalau nasib tak baik kena hukum gantung...mati sesia.

aikkk belum kahwin dah panggil pa and ma? lawak..

dunia dah huru hara dah..

Filla ~ Kasihs said... [Reply to Comments]

adoi lah..zaman skrg.. x suka bakar.. x suka bakar.. ko ingat apa? kertas ke? bongok gila.. pastu form 4 panggil pa and ma.. waklu... aku dulu dah 23 tahun baru panggil pa and ma tau *kantoi* tapi kawin gak.. ok lah kan? hahahahah.. oiii aku ada anak dara.. takut nye budak zaman skrg nye daring.. mau aku gari kaki anak aku ni... huhuuuu..

Faerie_Princess said... [Reply to Comments]

lawak ler.. pa n ma? saya dh kawin dkt 10thn pun x panggil hubby papa. ni belum kawin lg.. tp mmg teramat geli bila dgr couple yg blm kawin gelar diri masing2 pa n ma.

mama chinta said... [Reply to Comments]

alahai... memang sporting sungguh mak ayahnyer...zaman kita dulu, tak berani la nak berboipren ni.. dah masuk U baru la berani nak berjimba-jimba kuar dengan bf (yang skang dah sah jadi somi)... isk.. moga dijauhkan la keturunanku dgn manusia macam tu....

AziniMZ said... [Reply to Comments]

Ala2 cite bukan bidadari giitew.. Ko mesti tgk kan cite bukam bidadari.. Hehe

JunAina said... [Reply to Comments]

Bukan nak salahkan sesiapa...tapi akak sebagai mak terfikir jugak, anak perempuan 16 tahun diberi izin keluar rumah pukul 3 pagi. logik akal kalau anak akak pastinya jawapannya no walaupun kita kenal siapa bfnya. Awal pagi tu dengan jantan! Aishhh...macam2 boleh jadi.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

tu la, bahaya betul. sama dgn satu kes pasangan kekasih remaja ni yg tgh2 pagi buta dok melepak bwh jambatan ke apa.. sekolah lagi. xbuat apa2.. lepak je. pastu dtg org mnyamar peg jbtn agama. suruh bdk lelaki ni balik. konon nk hntr bdk pompuan tu balik rumah dgn selamat, rupanya kena bwk gi mana, gang raped. bdk2 muda skrg ni hati2 la, jangan senang kena tipu. cara terbaik adalah duduk je diam2 kat rumah tu. xyah keluar kalau xde supervision. kata pun bawah umur kan.

shuweet said... [Reply to Comments]

hohh..budak2 skang ni memang takut kite tengok...dorang slambe je..pa and ma...panggg kang baru die tau..

Lady RaRa said... [Reply to Comments]

trend baru

bulan puasa selalu orang bakar mercun. kali ni bakar awek. baru advance dari yang laen.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Keluar bersahur bersama? Ya ampun arwah abah aunty dulu bukan main garang, hari raya nak ajak kawan lelaki datang rumah pun tak berani ini kan pulak nak pergi bersahur sesama.

Kita ni jadi mak bapak sekarang kena tengok2 anak kita jangan bebas keterlaluan kalau nak berkawan kena tahu siapa kawan2 mereka, tapi kalau dalam berjaga jaga tu pun nak kena itu makna nya dah memang di takdirkan begitu.

zullaiha zee said... [Reply to Comments]

new reader in da house :P nice to know u peeja :)

R.R.Z said... [Reply to Comments]

kannnn..haha dlu mase sekolah mang takut gila ngn parents. Da form5 baru leh kuar berbuka, itu pon mak n abah akan tgk.kuar ngn sape. balik before jam 9pm. Nak berboyfriend, mmg tak laa..

dak2 zaman skang, mang selambe. ade yg form 1 n form siap pegang2 tangan kat mall. Kecikkkkk je mata tgk.

Emy Tak Kecik said... [Reply to Comments]

sy pon question benda yg sama...umur 16thn kuar kul 3am...huhuhu

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...