Instagram : @peejburhan

terjaga ku dari tidur yang lena.

siapa tau tajuk tu adalah lagu siapa?
siapa tau sila tepuk tangan untuk diri sendiri.

hari yang penat.
ngan tidur kejap. bangun kejap.
10 kali.
elok kul 2pm.
terus berdesup pergi office amik ephyra.
akhirnya stock ada.
terkangkang-kangkang angkat kotak.

sampai rumah around 2ish terus pack dah tak pandang kiri kanan.
berpuluh kena pack.
ngan kaseh menyibuk kacau.
pastu noy mengadap aku.

me : kau nak tolong saya ke?
noy : tak.
me : abis kau buat apa sini? menyibuk je.
noy : saya tolong teman. :) tolong tengok je. heheh.
me : what the hell.

lantak.
taknak tolong sudah.
so membalut la sorang ngan ngan tabita sekali.
gila kalut.
sebab takut tak sempat nanti post office tutup ke apa.
dah la esok sabtu pertama. so memang tutup.
kang hangin lak orang lambat barang sampai.
so kena pantas.

pastu mintak tolong noy tuliskan nama kat kotak2 yang siap balut.
sementara dia mandi.
aku masukkan dalam bag ikea.
kena pakai 2 bag.
betapa kalut. snap pic pun tak sempat.
sumpah berat hoih dedua.
setiap bag ada 20-30kg kot.

tu takpa.
noy yang bijak bistari.
boleh datang umah aku bawak baju tidur je.
baju untuk today takdak.
so aku bg la seluar aku.
eh baju dia ada.
tapi yang pasti seluar n baju tak masuk langsung. buruk bebenor.

pastu ke post office.
dia taknak turun kereta.
so sendiri uruskan.
nasib sempat.
then singgah ke pasar sebelah tu.
aku gi sendiri. dia taknak turun kereta. nice.

then settle semua.
lepas berbuka.
terus aku flat n tertidur ok.
gila kau sakit pinggang.
angkat barang tu.
n membalut tu bersila almost 2 jam.
ni baru sempat email tracking number.
baru untuk ephyra je sempat.
yang untuk tabita lepas ni aku email.

eh ok la.
nanti sambung.
penat tak abis lagi ni.
tadi konon after berbuka nak sambung baca buku 50 shades.
takda makna. buku elok terkepit celah jari aku.
tau2 aku tidur. ;p

ok laters, baby. *hahaha terpengaruh ayat 50 shades*
sila lempang diri ku ini.

1 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Gigih betul peeja ni, bulan2 puasa larat lagi nak angkat barang2 yang berat.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...