Instagram : @peejburhan

terbawak ke mimpi tau.

hari ni tidur-tidur ayam aku.
sebab patut kan semalam dapat ephyra.
tapi aku call office. dorang kata still takda.
esok pulak. which hari ini la.
aku dah stress.
aku memang ada masalah kalau tak deliver barang kat orang.
rasa tak tenteram tu.
walaupun bukan salah aku pun.
lain la barang ada aku sesaja memang malas ke apa kan.
ni memang barang takda.

ok la takpa.
lepas tu one of the owner pulak call.
dia kata sorry sangat.
sebab dorang memang problem ngan supplier kotak tu.
patut 3 weeks back dah dpt.
tapi punya la problem. tu semua sangkut.

ok la takpa.
so tunggu la today.
dah la aku macam tak lena je tidur.
sesikit terjaga tengok jam.
sebab tunggu confirmation dpd dorang barang ada ke takda.
n bila boleh amik.

terjaga again around 10am macam tu.
terus bbm owner tu. suruh dia inform je bila ada. aku berdesup amik.
dia kata memang otw dah.
by 1ish barang sampai.
ok nice.

kau tau tak.
bukan apa.
aku masa tidur earlier tu.
aku siap mimpi ok.
macam ada budak cina ni kat rumah aku.
aku dah pelik siapa dia ni.
rupanya dia la supplier kotak tu. hahahha.
pastu aku dok tanya bila nak dapat.
dia jawab, lu jangan lisau. itu balang semua gua sudah bagi sama pelempuan itu. semua sudah angkut. banyak kotak.

saiko gila kau. sampai mimpi.
tu yang aku terjaga je tu.
dah tau lewat baru boleh amik.
tu terlena balik.
tau-ta dapat call kejap ni. barang dah ada.
tapi office takda orang. lunch hour.
around 2pm kang baru boleh amik.
walaupun orang tak lunch pun. tapi shopping la.
nak raya.

so bagi yang bertanya n email dah post ke belum.
kejap lagi aku post n email tracking code.
Insyallah by next week korang dpt la parcel tu yea.
sorry for the long delay.

ok abis cerita tu.
aku rasa aku adalah bengong terlampau.
semalam Mr.B pergi gim.
ngan adik dia.
agaknya dia baru kenal erti penyesalan kot.
sebab hari tu dia ngan senaman cakar harimau dia tu tak berjaga.
perut menjadi penghalang.
so suka dia la.
lepas dia gim. agaknya sambung lepak ke apa.
takpa la. suka uolls la.

aku mintak noy tidur rumah aku.
teman aku ngan kerja-kerja kejap lagi.
so semalam lepas noy abis standby noy dtg la.
dia call kata dah sampai depan.
aku pun mencari la kunci.
hahaha boleh tak takda!!!
aku pun tak buat spare ke apa.
aku rasa kunci aku tertinggal dalam kereta abang aku.
so jadi bangang je.
noy terkurung kat luar rumah takleh masuk.
aku lak dalam rumah. takleh nak keluar. pintu grill berpad lock kan.
bungok.
nasib Mr.B dah otw balik time tu. ;p

ni aku amik kunci dia.
jap lagi nak buat spare key la 2-3.
takda la perkara tak di ingini terjadi lagi.

ish tak senang duduk iol.
mengira jam je nak amik barang n start pack ni.
tick tock tick tock.

4 Comments:

Jumiyatul said... [Reply to Comments]

Nasib Peej tak mimpi "50 Shades of Grey" kalau tak, mahu batal puasa :p

Unknown said... [Reply to Comments]

happened to me twice before!!! terus insaf buat spare key sampai 2 kat umah ni.

farrah said... [Reply to Comments]

happened to me twice before! terus buat spare key sampai 2 terus kat umah ni.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Cabaran orang berniaga macam tu lah peeja.

Bahaya kalau rumah tak ada extra key, pergi buat banyak sikit maklum lah kita ni selalu terlupa kang tak pasal2 kena pokah pintu rumah.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...