Instagram : @peejburhan

sila jangan complain tp bersyukur ye.

kahwin ni tak sama macam couple kan.
aku ni kadang keras kepala.
dulu aku ikut je kepala aku.
ok sekarang ada sikit la. tapi sedikit rational la.

kawin have been ok la.
ada ok. ada tak ok.
biasa la. still adjusting.
plus semua orang kata. kau nak dapat perfection tu memang tak la derr.
kalau perfect. boleh la kita cakap kat orang tu #untunglah
hahhaa ok tetiba.

weekend aku kat rumah mama.
tolong menyiapkan hamper raya.
mama tu dpd dulu aku tolong.
dulu dapat upah. tp since last year takda upah dah.
tahun ni lagi la takda kan.
sebab aku dah ada income sendiri n dah ada laki. kijam.
tapi takpa la. buat ajo.

so spend weekend kat sana.
lewat malam pedd datang.
tapi aku emo.
sebab tak lama lepak.
Mr.B dah panggil ajak balik. kejam gila.
sentap hati mak nak.
dah la aku ni dah lama tak keluar.
lepak sembang pun ajak balik.
bosan lettew.
kalau ku tahu datang asing. dia boleh balik dulu.
aku balik lewat sikit kan.
what to do. dah kawin.
kadang aku rasa tahap control Mr.B ni dah macam Christian Grey.
ewahhhh nak jugak sama ngan Mr. Grey. ;p

tadi pun sambung buat hamper.
tapi kali ni gerak awal.
sebab noy pun takda.
dia keluar. shit u noy. keluar shopping raya tak ajak kitew.
me is so sad. dulu semua sesama.
tsk.

then balik rumah.
biar Mr.B main pc.
aku tengok tv kejap.
abis cerita aku nak tengok.
aku pulak online.
aku ingat dia nak relax tengok tv kat depan.
takdanya.
dia buat kerja non stop.
dia bersihkan dapur, vacuum satu rumah. mop bagai.
peluh dah macam mandi.
pastu dia buang sampah ke luar.

terus rasa macam, wahai pija, sila la bersyukur ok.
sebab aku rasa banyak kerja dia yang buat.
aku buat yang simple2 je.
aku ni dah la penggeli tahap over.
so benda yang aku tak suka buat. banyak dia suka buat.
awwww so sweetttt.

yang aku dia buat kerja.
aku online.
siap package bukak lagu electro lagi. heheh.
pastu dia takda complain ke apa. buat je kerja.
aku la kalau buat kerja banyak macam tu. mesti sentap je.

so walaupun dia tak best macam Mr.Grey.
tapi dia adalah my Mr. Black. heheh.
eh talking about Mr. Grey.
aku dah habis baca buku tu.
loving it. tak sabar nak tunggu movie dia.
apesal kau ni untung sangat anasasia steele. rasa nak lempang.
pastu abis baca. aku emo.
sebab rasa macam. alaaaa. nanti nak baca apa lagi.
buku apa lagi yang best n over the top macam ni?
nanti rajin nak ulang baca. keh keh.

ok tu je short update.
aku nak tengok tv tadi kul 2am.
shit dah terlepas.
takpa tengok halfway pun jadi la.
nanti tgk repeat.
aku ikut HGTV design star kt 706 tu.
finale. nak tengok siapa menang.
ok tu je.
byeeeeeeeeeeeeee.

3 Comments:

Sue@Iza said... [Reply to Comments]

Peej, kau da baca sampai buku 3 ke? Aku br abis buku 1. Tp mmgla kna baca mlm saje. Haih.

Fathia-Z said... [Reply to Comments]

kak peeja, kat FB page 50 shades of grey ramai recommend "Bared to you" by sylvia day. i've read the book, but terlalu taksub dengan 50 shades, i feel like nothing can beat 50 shades.hehe.
but give it a read. if u're not as obsessed as i am, it is actually better than 50 shades.

:)

R.R.Z said... [Reply to Comments]

haaa..baru start bace! best sgt..teruje melampau


p/s : haa betul la ape peej ckp psl kawin. kdg2 rasa nyesal plak kawin awal (errr 27 tu kira awal la kan).. sudahnya, dia la mop lantai.vacum.basuh baju.sidai baju.buang sampah..bini tau nk emooo je.

skang ni, da dpt kelonggaran utk melepak. sbb hubby jenis suka duduk rumah main game bola. erh

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...