Instagram : @peejburhan

senaman cakar harimau.

aku memang tak pernah tau la senaman tu macam mana.
pernah la dengar orang dok sebut-sebut.
usually dalam ceramah agama kat tv tu.
not sure ceramah agama ke yang rancangan motivasi ke what so ever la.
yang aku tau senaman tu have something to do with sex ke apa.
untuk tenaga ke apa. not sure.
yang pasti everytime keluar pasal benda tu.
mula la panel2 dalam tiv dok sengih-sengih gelak tersipu malu.
don't get it.

sampai la masa tengok tahajjud cinta last year.
nampak watak eman manan, ustaz shauki tu buat.
ok baru tau.
agak ngeri. gagaga.
takut aku kalau nampak orang buat macam tu.

then tadi pagi.
sembang ngan Mr.B.
aku cakap pasal kulit aku.
sebab tadi balik rumah papa n mama.
dorang kata kulit aku gelap.
vhatttt??? gelap ke? rasa macam dah ok sikit.
ni yang buat takut nak pergi pantai lagi ni.

me : kulit i gelap ke sayang? dorang kata gelap. taknak la pergi pantai.
him : kulit u masa 1st time i jumpa u dulu. fuhhhhh.
me : apa?
him : memancar.
me : memancar apa?
him : macam lampu kalimantang.

over gila kan. memang tak la kot.

me : sekarang dah tak kalimantang ke?
him : tak sangat la.
me : eleh. hello. dulu i jumpa u pun perut u tak macam tu ok.

*selingan*
few minutes before tu.
kat tv ada rancangan apa tah. gila2 ke sengal ke apa. not sure.
ada orang tanya. apa nak jawab bila orang tanya kenapa awak buncit.
jawapan : sebab nak bagi balance ngan isteri yang bunting tu.
*tamat*

him : ini sebab nak bagi balance ngan isteri yang bunting tu. hihihihi.
me : ite tu tak pandong(mengandung) aaaaa.
him : eh tilap(silap), sebab nak bagi sama ngan isteri yang buncit jugak tu. *tunjuk perut aku*

oh how romantic. menyampah.
*jeling*

pastu sambung cerita pasal memula kenal.
kemain gelak sakan n happy.

me : tapi dulu lain kan.
him : i dulu tiap hari buat senaman cakar harimau u tau.
me : ye la sayang. apa-apa aje.
him : tak percaya la tu. betul ok. sekarang je tak.
me : tipu....
him : tak caya.

terus dia buat gaya-gaya tu.
terus aku rasa nak pitam.
ok mostly tak berjaya sbb perut dah mcm bola kan.
menghadang pergerakan dia.
tp step tu semua aku tau la.
sebab aku tengok eman manan buat dalam drama tu.


ok tak semua la dia buat.
kalau tetiba dia berjalan guna jari kaki macam tu.
memang aku tampar.

ngeri n geli.
sambil dia buat tu aku takleh tahan nak gelak je rasa.
ngeri pun ye. cannot go ok.

me : eeuuuwww stop. kenapa nak kena buat macam ni.
him : haaa. ingat i tipu. nanti i nak start balik la.
me : eee nak buat apa. takut la.
him : bagus tau tak. orang lelaki buat ni.
me : hahahaha. omg sama la macam cerita tu. hahaha. serious. mana u belajar benda-benda macam ni?
him : ada la. ni orang lelaki je tau ni.

aku rasa nak pitam.
esp masa dia buat yang macam video atas ni kat minute 0:23 tu.
eeee scary woih.
tapi dia buat dalam gelak la.

hahaha. ada-ada je kan.
pelik-pelik.
bertahun kenal. baru ku tahu ada senaman harimau pulak mamat ni.
so lelaki senaman harimau.
pompuan senaman apa?
boleh aku lak menakutkan dia.
kah kah.
amboih konon. takyah nak senaman sangat la.
orang suruh warm up pun belum tentu aku rajin.
ni nak senam. riiiggggghhhhtttttttttt....



4 Comments:

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

masa aku tgk eman manan buat tu aku terfikir mcm mana la keadaan isteri.. mau terguling terlipat segala. hahaha

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ngeri woih.. mcm the ring je kta tgk.. yg part keluar dari tv tu hahaha. ada jugak senaman pompuan, terbaca kat magazine.. senaman kegel ke apantah nama dia. senaman kemut2 otot. lolx. mcm2 je la kan.

azilawati68 said... [Reply to Comments]

eeee..mmg geli gila bjalan mcm tu. Hahhaaa

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Gila seram tengok nasib laki aku yang kat rumah tu tak buat senaman ni peeja, adoi kalau tak lemau lah badan mak dikerja kan nya, ahahaha.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...