Instagram : @peejburhan

semputtt....

hari yang penat sangat.
ingat nak tidur.
tapi takpa la.
before lena.
lets update satu entry :)

poslaju pick up harem gila.
sampai ke sudah tak pick up.
so tadi aku ke post office je post.
senang kerja.
tapi memang ramai gila manusia kan.
memang orang last minute shopping online sempena raya.
masa sampai aku orang ketiga beratur.
yang depan sekali nak settle dah pun.
masuk akak kedua tu.
lama sikit la.
dia pun meniaga kot.
ada berapa berapa belas parcel dia rasanya.
then giliran aku.
by the time aku habis.
gerak nak keluar.
barisan belakang aku sampai ke pintu luar dah ok.
ada la dekat 20 orang belakang aku.
pitam hoih.
nasib aku sampai tu just nice masa.
tak pernah panjang macam tu barisan.
during office hour pulak tu.

then settle kerja.
ke wangsa walk.
noy ajak teman ada benda dia nak buat.
nak pasang screen protector kat ipad dia. n amik line untuk ipad tu kat celcom.
hoi lama gila woih pasang screen protector tu.
ada dekat 1/2 jam.
ni bukan exaggerate ye.
dah la kedai tu ada la 2 stool.
tapi dua-dua goyang.
takut aku. aku duduk mau terus ke lantai perginya nanti.
kematu kaki berdiri je.

so aku ke kedai computer berdekatan.
beli wireless usb adapter.
selama ni takda. pakai cable tarik dpd living hall.
memang semak menengoknya. ;p.
now dah ada. senang n cantimnyi sikit. hihih.
aku dah beli tu. berjalan blk ke kedai.
still tak siap pasang lagi.
nyampah.

eh lupa.
memula sampai tu terus reserved tempat kat ayam penyet.
senang order semua terus. n bayar deposit RM20 je.
then ke FOS. dapat seluar pendek untuk tidur.
3 pasang rm23 je. super love.
dah sekian lama carik yang size aku, selesa n length just nice. :)
sorry la now kemalasan snap pic bagai.
dah pakai pun. so tak payah je la yea.

settle dua urusan noy tu.
then berjalan lagi.
dia nak ke cold storage.
kata nak beli air freshener kereta dia je.
takda makna. lama ok.
iolls kaki dah rasa nak tercabut dah.
dah rasa macam pelari olympic 1500m. cea.
kemain. macam la larat pun lari macam tu kan.
100m pun belum tentu.

so dia settle situ.
aku ajak duduk.
so bersantai la duduk kat bahagian luar subway.
takda buat apa. tunggu masa berlalu je.
tiem tu baru 5ish.
malas nak blk rumah.
nanti susah nak dapat parking balik.
so tunggu je la.



perempuan ceria.
aku kat belakang tu sentaps.
sebab penat melampau rasa.
tak cukup tidur few days ni.

then arounf 7pm ke ayam penyet.
orang pun dah ramai.
Mr.B pun sampai n join.
makan dengan gumbiranya.

tetiba terasa nak makan spaghetti.
cakap kuat.
tetiba terus noy kata nakkkkkkkkkkkkkkk.
so kena la beli bahan n buat.
so ke cold storage kejap.
beli. balik terus masak ok.

pastu appointment orang nak hantar ready stock tabita.
ok je aku ada kat rumah.
elok dia sampai aku baru abis masak.
masa dia sembang ngan aku.
sempat dia tanya. ni berpeluh teruk ni kenapa?
hahahahhahaha. aku baru lepas masak.
memang gigih sangat peluh tak coverline.
ingat nak rehat sikit.
tapi noy siap bagi time.
siapkan cepat.
dia nak balik awal sebab esok kerja.
eeee boss boss sangat.


ready stock sampai lagi.
so yeah. tak perlu tunggu.
ada barang. so boleh terus bayar. tak perlu tunggu.
oh so sweet ok this girl yang deal ngan aku ni.
siap bagi kuih raya. <3 p="p">nampak tak balang kuih kat atas kerusi tu. heheh.

ni tadi baru lepas email customer ke apa bagai.
online kejap je.
update ni kejap.
serious lepas ni nak tidur.
dah ngantuk terlampau.
lately asyik tido awal.
pastu bangun pun awal.
ish tak larat betul la.

ok tu je.
nanti update lagi.
ta-ta


1 Comments:

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Kemain rajin, dalam penat2 tu sempat lagi buat kerja rumah. Aunty pun kuat berpeluh kalau memasak ke, makan ke peluh sampai basah baju ok.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...