Instagram : @peejburhan

raya oh raya.

sana sini orang meriah nak raya kan.
semua la dok tayang hasil shopping raya.
tah la. aku macam takda mood sangat nak raya.
langsung tak prepare apa langsung.
konon nak tukar langsir bagai. wah langsir kau. makcik2 sangat raya tukar langsir kan.
tapi sebab malas menyelubungi diri. tak kuasa nak beli or tempah.
sebab langsir rumah aku ni pakai sementara langsir lama mama.
konon la sementara. tapi sampai sekarang tak tukar kan.

n feeling rasa nak cat lantai n gate la apa.
masa nak pindah tu. benda ni dua tak buat.
sebab time tu dah tak sanggup nak cat dah.
2 minggu mengadap cat satu rumah. tak larat dah.
haaa amik sampai sekarang tak buat.
dah berbaloi je depan tu sebab renovate hari tu.
tapi siapa ada kisah pun kan.
konon sendiri la nak happy.
again malas lagi kuat dpd rasa nak happy tu. heheh.

baju raya?
tu pun tak beli apa.
baju kurung ke apa ke semua takda.
ada plan nak beli. tp again. takda mood n kemalasan sangat uolls.
ala baju lama banyak. pakai je la. takleh ke?
tak pun kita amik apa ada kat almari mama ok tak?
keji gila aku ni. Mr.B lagi la. ada ke dia nak pakai baju melayu time nikah.
warna putih tu. agak2 la.

baju extra pun tak beli.
sebab tahukah anda, ada baju yang aku shopping this year. tak sentuh pun lagi.
ye beli pandai. pastu tak tau nak pakai mana.
pastu noy ada belikan 3 baju masa dia pergi kuwait hari tu.
tapi pompuan tu tebiat. 2 dpd baju tu ialah dress.
hilang akal ke apa perempuan tu. dress ok dress.
tak pernah di buatnya aku pakai dress.
pernah pun sekali 2 aje.
pun rasa pelik rasa nak hantuk2 kepala kat dinding.
tapi dia beli ni lawa.
tapi still aku tak tau nak pakai mana.
ini pulak nak pakai time raya. lagi lawak kot. hahaha.

kasut takyah beli.
kasut time bachelorette tu br pakai 2 kali.
kasut nikah aku pakai tak sampai 1/2 jam.
kasut hantaran langsung tak pernah pakai.
aku suka kasut hantaran aku.
tapi noy kata macam over aku pakai.
whatt? abis bila nak pakai.
ye la kot. kita orang ni kan jenis pakai selipar jepun je ke mana mana.
so bila tetiba lain. rasa macam pelik n gediknyaaa kau nak pakai macam tu.
kau ingat kau cantik? heheh.

aku nak suruh Mr.B shopping untuk raya dia.
tapi memikirkan nak redah shoppin complex bagai tu tak sanggup.
tengok la. maybe last day puasa ke kita carik.
by then, mesti KL lengang. oh me loike.

eh tu je la.
i ada kerja nak buat.
rajin iolls update lagi.
ta-ta

5 Comments:

linda said... [Reply to Comments]

KL/Sban time2 dah dpt bonus ni sume tpt jammed sbb org shopping las menet. Fuh x sggp. Btw kita pun xdek kurung/tudung/kasut raya. Roh beraya x dtg lg...

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja kita orang pun bercadang nak shopping lagi dua tiga hari lagi nak raya, mesti best sebab orang semua dah balik kampong, aunty tahun ni balik Jb pada 3 hari raya ya lah dah 6 tahun raya kat jb tahun ni anak2 dah warning sebab kawan masing2 nak datang kalau free ajak lah mama datang rumah aunty raya ni.

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

aku perasaan mcm ko rasa ni dh berthun dah.. x de rasa nk beli itu ini.. aku suka raya sbb cuti. tu je. haha.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

sekarang ni kalau nak g shopping kena mengharungi laotan manusia weh!! *pengsan* haha tp sama la, husband kta pun cakap nak pakai baju nikah je. jimat belanja kan. lagipun org lelaki ni bukan selalu pakai baju melayu. tu yg diorg rasa xbeli tiap2 tahun pun tak pe sebab tak pakai sangat. kalau perempuan at least boleh bawak kerja or pergi kenduri. but ramai sekarang shopping online je kan.

shuweet said... [Reply to Comments]

teringat lagi masa our first year sambut raya pas kawin...hubby aku malas nak tempah baju melayu..die dok pakai je baju masa nikah..aku lak pakai baju raya 2 taun lepas nyer..hahaha.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...