Instagram : @peejburhan

lawak sangat. tak sukaaa.

hari yang panjang rasa.
baru pukul 4pm. ish.
still menunggu poslaju pick up yang tak kunjung tiba.
tolong jangan nak buat lawak plisss.
tapi dia kata between 2-6pm.
so ok la kot.

nway, aku nak share benda kelakar ni.
tadi sangap so down la scroll feed kat facebook.
nampak status someone ni, suriatulakma.
aku dah baca lebih 5 kali.
again n again aku akan tergelak.
sebab rasa kelakar sangat.

Perbualan antara aku dgn in-charge person utk software cashier machine :
Aku : How I want to insert company address and website..?..
Dia : Oo..u can do it on your own .. u go to propa...
Aku : What ..??...
Dia : Propa...propa...
Aku : No Propa label in the menu lahhhhh....
Dia : How come .. u search label under propa ..
Puas lah aku belek2 ... last-last
Aku : Profile ke ...?...
Dia : Yes..profile ..
Ada jugak yang kene sepak bulan2 puasa ni ....





pitam kan?hahaha
tak sukerrrrrrrr.
then aku teringat kisah ni.
cousin aku pernah tulis kat status dia.
months back la.
sampai sekarang teringat.
pasal conversation dia ngan bibik dia.
sambil tengok tv.

bibik : paper berita harian lagi bagus daripada paper star.

cousin : *ye-ye je dia ni, mana dia tau bagus. pandai ke dia baca paper english* kenapa pulak paper star tak bagus? mana kamu tau?

bibik : iya saya tau. kerana berita harian jika saya lap cermin nya bersih. tapi pakai paper star tak bersih. tompok-tompok.


hahhahahaa.
tak suka kannnnnnnnnnnn.
masa baca tu rasa saspen je.
sebab memang terfikir. eh dia ni educated jugak siap baca paper english.
sekali sebab untuk guna cuci tingkap n cermin.
kelakar sangat.
tapi ye la kan, kerja dia. harus la komen dia ke arah tu.

dua kisah yang bagi aku mood ceria di petang hari.
if ada lagi yang kelakar n menangkap jiwa.
akan ku share lagi. ;)

6 Comments:

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

hahahahahahaah... lawak...bab citer paper tu...aduii...

linda said... [Reply to Comments]

Pijaaaa! Lawak gileeeee... Tak sukeeee ;P

strawberi said... [Reply to Comments]

haaa..siyes klaka...

JM said... [Reply to Comments]

lawaknye bibik tu..leh masuk majalah ujang ekekeke adehh

♥ dak pink said... [Reply to Comments]

Haha.
Memang kelakar dua2 cerita.

Riri Yoorin said... [Reply to Comments]

hahahahha lawak la bibik

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...