Instagram : @peejburhan

lagu raya berkumandang.

tengah duduk online ni.
lagu raya berkumandang di rumah wilcha.
amboih. kemain.

tu ok la.
sebab minggu depan nak raya.
tapi tau tak masa baru 3-4 hari puasa dia dah start karaoke lagu raya.
aku dah macam. wth, baru puasa kot.
agak-agak la kalau excited nak raya ke apa kan.

aku teruskan membalut tabita aku.
tapi dalam tak sedar.
aku siap kepala ke kiri ke kanan.
menyanyi sama.
rasa macam nak dekat sangat la raya ni.
padahallllllllllll.
bagi harapan pelesu je wilcha ni.

lawak betul la dia ni.
oh wilcha sebelah umah aku ni.
memang macam ucop wilcha dlm hantu kak limah tu ok.
bukan sebab muka dia ke apa.
tapi tau tak tangan nya tu. kemain penari kebudayaan kan.
ok tangan wilcha ni takda la macam tu.
tapi dia jenis sesuatu macam tu. heheh.

paling tak leh blah.
customer yang amik tabita kat rumah.
mesti tak pasal sibuk nak jenguk wilcha.
siap ada yang cakap, eh mana wilcha? tu ke? eh memang dekat sangat rumah.
aku besarkan mata. hoih tak coverline kau.
dengar dia kang sentaps. hahaha.

rumah dia ramai budak2 remaja sekolah suka lepak.
aku memang sangat rimas. sebab kadang-kadang bising.
n kadang-kadang menakutkan pun ada.
n ada yang balik sekolah je lepak. siap smoke bagai.
kot ye pun.
so aku memang annoyed gak la.

tapi Mr.B kata baik. selalu budak2 tu tegur dia.
whatever. tak suka jugak.
n Mr.B siap pesan kat wilcha, jangan la bagi bebudak tu duit ke apa.
tapi wilcha kata bebudak tu baik. selalu tolong dia kemas rumah ke apa.
aku dah macam pelik je.
baik betul bebudak ni. dah la remaja. lelaki pulak tu.
nak pulak datang rumah orang tolong kemas ke apa.
tanpa habuan. weird.

but pandangan aku yang mak jemah sangat suka nak negetip ni berubah since 2-3 hari ni.
sebab appear yang bebudak ni memang baik.
sebab dah few times nampak.
dorang before puasa datang rumah wilcha bawakkan makanan n all.
so sweet.
ok aku takda la kepoh jenguk2 ke apa.
tapi aku kan selalu ulang alik keluar masuk rumah sebab pergi amik stock ke.
pergi post office ke.
so tu perasan tu.

n semalam. lepas balik dpd berbuka puasa tu.
tengok ada budak atas bumbung depan rumah wilcha.
budak tu tengah cat bumbung depan tu. memalam ok.
sangat baik ok. siap catkan rumah, gate ke apa semua.
membuatkan aku rasa bersalah bila aku nak cat simen aku yang berbalau ni. ;p
noy lagi tah apa-apa.
ada ke dia suruh aku tanya bebudak tu berapa upah if cat kan gate aku n simen tu.
gilo. tetiba sangat.
alah boleh buat sendiri. malas or rajin je.

ikutkan if Mr.B pergi kerja.
boleh je aku buat.
tapi aku segan n takut pun ada.
sebab aku sorang n rumah depan banyak kontraktor buat reno.
takkan aku nak tertonggeng2 cat sorang. kan.
nak tunggu Mr.B. bila dia cuti. busy pergi sana sini pulak.
tah bila nak buat tah.
alah macam ada orang nak datang rumah pun kan.
so biaq pi je la kan.

eh. wilcha dah stop karaoke.
baru nak amik feel tau.
takpa. nanti-nanti dia karaoke lagi lettew.
heheh.

5 Comments:

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

wahh bagus bdk2 tu. agaknya uncle wilcha ni mmg baik sgt smpai bdk2 pun suka berbakti kat dia. kalaulah ada org rajin2 gitu nk dtg mengecat kat rumah syyyyy

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

hah aku pn br nk cadangkan ape kata mintak upah budak2 tu je cat kt umah ko? hahah!

ladyhermanas said... [Reply to Comments]

kuat kederat betul si wilcha ni karoks. hahahha

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja, aunty bukan nak buruk sangka tapi takut macam jiran peeja yang dekat rumah mama tu ingat tak yang p.g suka dulu dan mama selalu marah tu senang cakap takut dia gay ke mana tahu.

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Peeja, aunty bukan nak buruk sangka tapi takut macam jiran peeja yang dekat rumah mama tu ingat tak yang p.g suka dulu dan mama selalu marah tu senang cakap takut dia gay ke mana tahu.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...