Instagram : @peejburhan

Fifty Shades Trilogy

sekarang ni mood membaca buku kan dah start balik.
last week aku baca buku lama aku.
yang dah lama lupa pun jalan ceritanya.
dalam macam 3 hari habis baca.

sambil tu tweet la apa bagai.
then sorang follower tu kata sila beli 50 shades of grey.
mesti takkan rasa nak letak buku tu.
serious tak rasa apa.
rasa macam okeyh.

pastu dah abis baca buku yang lama tu.
pergi JJ.
lalu kat MPH.
tetiba rasa nak beli buku baru.
suruh Mr.B tunggu luar jaga trolley barang yang baru shopping tu.
aku masuk dalam.

dulu aku pernah baca satu buku sidney sheldon tu. aku suka.
tapi dah lupa. so plan nak beli la.
so tengah pilih buku sidney sheldon tu.
tepi aku ada pulak buuku 50 shades tu.
nak beli 50 shades of grey tapi takda.
yang ada dia dalam set trilogy.
dalam kotak.
tapi buku 2 n 3 ada single punya.
so nak taknak amik je la trilogy tu.

hoih buku mahal bebenor kan.
beli satu sidney sheldon n trilogy tu.
dah rm100+
keluar je Mr.B tanya berapa semua tu.
buat muka blur je. hahah takut nak jawab. ;p


then balik.
start baca sidney sheldon tu.
memang tak leh stop la.
Mr.B nak main game berjam pun aku tak kisah.
aku baca je non stop.
dalam masa 3 days abis baca.
ye gigih kan. page 600+ pun akan ku habiskan.
aku ni kesabaran kurang.
sebab tu memang kalau boleh nak cepat2 je habis.
sebab tu if tengok tv series.
aku suka tunggu season abis. download semua.
then marathon tengok.
aku tak suka rasa terseksa nak tau apa jadi tu.
sebab tu sekarang ni terseksa.
sebab game of thrones tu season 3 adalah april tahun depan. nice kan.

then abis buku tu.
baru la aku nak start baca fifty shades of grey.
sebelum baca.
aku snap gambar n twitpic la.
then orang tanya. cerita tu pasal apa.
entah. aku pun tak tau.
sebab kat kotak takda tulis pasal apa.
tapi masa beli aku perasan kat kotak tu pic gari.
so aku assume cerita ni ada kaitan jenayah ke apa.

ye aku jugak ada habit sekarang ni.
aku suka beli barang tak belek details.
macam ni. main amik je. n beli.
kalau barang lain. aku amik je. tak belek price tag.
pastu bayar macam terkejut2. hahha.
if aku expect mahal. tetiba murah. rasa gembira gila.
tetiba budget murah. tetiba mahal. pastu sentap je tau duit makin nipis. hahha.



so masa orang tanya tu.
aku belek la kotak ni.
sekali kat belah bawah kotak.
ada tulis EROTIC ROMANCE - mature audience.
terkejut iolls.
selama aku baca buku. dah kertu macam ni.
tak pernah lagi la aku baca beli n baca buku erotic ni. hahahha
tengok porn tu ada la. eh.

memula ingat nak relax.
tetiba rasa tak sabar nak baca pulak. kah kah kah.
so start la baca.
seperti biasa. aku tweet la.

sekali ramai reply kata baca buku tu adalah haram di bulan ramadhan.
buka puasa baru boleh baca la.
siapa yang dah baca semua kata memang tak sesuai baca siang la apa.
aku dah pelik. takkan begitu sekali.
elok baca sampai page 100. still takda apa.
ok je.
so tak faham apesal takleh.

tapi memang stop lepas tu.
sebab time tu dah subuh.
ater tu aku tidur la.
then bangun. memang tak baca. dah orang kata jangan kan.
so elok buka puasa semua.
sambung baca.

my oh my.
now aku faham. hahahaha.
n yes. aku memang tak letak buku tu.
aku baca dpd pukul 8pm.
sampai 12ish am aku baca tak stop.
tu takpa.
tu pun tetiba lapar kembali.
so makan ngan MR.B.
pastu sambung baca.

stop again pukul berapa pagi.
pastu aku rasa memang buku ni bahaya.
sebab tetiba aku rasa nak kacau Mr.B.
nasib mengenangkan malas nak mandi pepagi hari. eh.

sumpah best buku dia.
n baca buku ni kan lagi best.
sebab kau kena imagine benda tu.
tu lagi teruja tu.
ada part memang la rasa pelik. tapi 95% aku rasa best. haha.

tu takpa.
bila baca buku ni.
tetiba rasa sayang lebih kat laki sendiri.
walaupunnnn.
sbb aku rasa sweet nak mampus.
laki ni dah la garang-garang. semua benda la tak ok.
bossy bagai. tp ngan pompuan ni. dia jadi lain.
aaaaaaaaaaaaa. i want.

tapi jealous jugak.
dah la kayo nak mampus.
cibaisssss.



keterujaan melampau ok muka.
macam mintak sepak je.
paling takleh blah.
orang berpuasa tak sabar nak makan n minum kan.
aku pulak tak sabar nak sambung baca buku.
sebab serious buku ni takleh baca time puasa.
nescaya boleh batal. hahahahha.
paling best.
sekali ada yang tweet. dorang pun rasa yang sama.
berbuka puasa sebab tak sabar nak sambung baca buku ni. ;p
so im not alone.

banyak respond kat tweet.
dorang nak buat movie cerita ni.
tapi as usual. baik baca buku. sebab movie nanti mesti x details macam buku.
n aku tak dapat bayangkan if jadi movie.
confirm tak masuk malaysia.
if masuk pun mesti banyak potong. citttt.

then ada tanya.
masa aku baca.
aku bayangkan Christian Grey tu siapa?
n Anastasia Steele pulak siapa.

tah kenapa.
baca buku tu.
bila watak christian tu.
aku bayangkan lelaki ini.



yes. dr mc steamy dalam grey's anatomy tu.
ye aku tak tau pun nama dia.
n aku tak pernah tgk pun series tu.
tapi tau la kewujudan dia.

aku rasa tak sesuai pun.
sebab dalam buku kata umur christian 27.
mc steamy ni lagi tua kan.
tapi lantakkkkkkkkkkkk. aku nak bayangkan dia. nyaaammmm.

aku jenis baca buku.
orang tu bayangkan la details macam mana.
aku amik point sikit2 je.
pastu aku carik satu watak. terus pilih.
janji masuk ngan imaginasi aku sudah.
gituh.

untuk ana tu pulak.
aku still takleh bayangkan sesiapa.
sebab bila baca. terbayang diri sendiri.
macam mana ittew?
wah nak jugak jadi heroin khennn.
biarkan. dalam dunia sebenar tak dapat nak feeling.
verangans sambil baca buku jadi la uolls.

n guess what.
dpd buka puasa. ke sebelum imsak.
aku dapat habiskan 1st book ni dalam macam 2 1/2 day aje.
gigih tak gigih la kan. heheh.
now baca buku kedua pulak.
yang ni slow sikit sebab busy lite-lite.

so.
aku dah pengaruh ramai orang kat twitter.
sekarang nak pengaruh korang yang kat blog ni pulak.s
serious buku ni worth buying.
best nak mampuih.
ada erotic dia.
ada sweet dia. ada lawak dia.
rasa nak terbang je baca.
aku beli trilogy tu kat MPH. RM95.
so siapa penggemar novel.
gi beli cepat.
sebab katanya selling fast.
sebab tu hari tu aku beli yang fifty shades of grey tu sold out.
beli trilogy.
tapi bila baca ni. aku rasa better beli trilogy terus.
berbaloi.

ok bye.
aku malas nak duduk depan pc lelama.
nak sambung membaca.

17 Comments:

maiya said... [Reply to Comments]

hahaha! benarlah buku ni xboleh baca during daytime bulan puasa ni..malah nak bawa tunjuk pun segan..ibarat mcm bw cd porn lah plak..eh! ;p

shidaidris said... [Reply to Comments]

rasa nak beli jugak novel nieh. pastu bayangkan ngan laki sendiri

sueanne said... [Reply to Comments]

owh yes! christian grey to mcm so hot!! buku ni skrng top selling in the world okay, kalah harry potter dh..

I malas nk beli, smua download online ja. Tapi sbb best maybe nak beli buat kumpul habok kat umah.

Enjoy reading the book!!!

mummy AQA said... [Reply to Comments]

kak..di sebabkan review smpi cam tu skali..sy dah tengok details dier kat online..maybe murah skit klu beli direct kat kedai..maybe kene beli lepas abis bulan pose..ahaha

Wirdalisa said... [Reply to Comments]

Terpengaruh Peeeeej. Your fault! Now I had to go my mph or kinokuniya to grab them. There goes my money! Lol.. Hope tak xpensive over here.

Intan and The Boys said... [Reply to Comments]

peeja, akak tgk kat mphonline ada 20% discount tau. vavava...tunggu after raya baru beli. nanti tak jadi keje dok baca buku je karang. haha.

dekno said... [Reply to Comments]

Aku terpanggil nk comment...aku baca synopsis pun dh begetar apatah lg baca the entire book...dengar rumours ryan gosling yg jadik christian grey..xtau la betul ke tak...kalo betul la...aku mmg bersyukur...huhu

Faerie_Princess said... [Reply to Comments]

salam peej,
sy dh baca dlm 2 bulan lepas. but thru pdfbook.co. sempat download 2 books jer sbb the 3rd book kena jd members lak :P tp br2 ni tgk kat pdfbook tu, tiga2 fiftyshades ni kena block la sbb copyright. mmg best baca sambil angan2. and yes mmg bahaya baca masa bulan puasa. skrg ni tgn gatal je nk cari free online read utk the 3rd one tu. once you read the book, mmg susah nk stop.

Mad Woman said... [Reply to Comments]

sy dah baca habis! so nice....mmg x boleh baca time bulan puasa...love the ending of book 3!!!

akiss. said... [Reply to Comments]

kakakakaak sy baru beli semalam. tp mmg beli sbb dah tahu genre dia, kat tumblr ramai post citer pasal ape. maka mcm berminat.. maka malam2 ini lah kerja diri ini tgh semaangat membaca hahaha!

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

Aaaaaa... Sini sah2 x jual.... Negeri islamik gila kauuuu.. Hahaha. Tp dr mc steamy tuuuu mmg stimmmm... Eh! Puasa2...

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

Aaaaaa... Sini sah2 x jual.... Negeri islamik gila kauuuu.. Hahaha. Tp dr mc steamy tuuuu mmg stimmmm... Eh! Puasa2...

mrs.shaf.e said... [Reply to Comments]

hoittt..I dh terpengaruh nk cari tau..hopefully dkt KK tak too expensive..

'coco

Ribbon Clown said... [Reply to Comments]

peej, mahalnya ko beli.. I beli e-book, download dr iPhone apps, sgd5 satu huhu ade gak buat review pasal buku ni kat blog..

I bygkan Christian grey tu Christian bale and matt bomer.. Christian bale sbb dia berlakon lam American psycho and batman dah ala2 Si grey.. matt bomer gay.. trus tertutup pintu ati tuk dia haha

sharifah rosidah said... [Reply to Comments]

Nak suruh anak perempuan aunty beli sebab dia memang suka baca novel tapi bila peeja cakap buku tu untuk orang yang mature je terus tak jadi, ya lah dia belum kawin kang tiba2 horny acane.

mummy bie said... [Reply to Comments]

at popular 3 bookg rm89.90...i pun nak beli lepas i siapkan my assignments, kalau x nanti keje ke mane assignements pun x siap.

Azcona Nur Azleah LMF said... [Reply to Comments]

Wah, cam best! Tapi saya baca bosan la sis. Baca eBook je, dah terlambat nak beli sebab semua orang pun berpusu-pusu beli buku ni baik kat bookstore @ online. Aisehmen... Hihi...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...