Instagram : @peejburhan

empat s


sorry lama tak update.
been a very shitty blogger nowadays. ;p
sangat busy this week.
if tak busy akan spend masa tido je. heheh.

keluar sana-sini.
banyak aktiviti menarik.
tapi bak katanya shitty blogger.
takda mood nak amik pic n blog about it pun.
cukup la orang-orang kat twitter je tau apa jadi.
so siapa yang sakit hati tengok blog ni takda update.
sila la follow aku kat twitter yea.
situ ada jugak la update sana sini. heheh. ;p
harap lepas raya kembali rajin.

ok most of u guys dah tau kot.
aku asyik la complain ngan bb aku tu.
sebab menggila tak tentu hala.
tp ye la. hp dah 4 tahun nok.
what do u expect.
memang dah calculating nak beli.
but u know baru kawin, baru pindah.
duit tersalur ke sana sini.

but for the past month aku rasa aku berkerja keras sangat.
jual beratus set tabita n ephyra.
tapi tetap emo.
sebab aku rasa semua aku beli untuk rumah.
n none for myself.
so hati tersentap-sentap je rasa.
rasa nak beli. tp fikir. eh baik beli ni. baik beli tu.

padahal dah few months dah dok tanya sana sini.
tanya antara iphone n note mana best.
orang kata better s3 dpd note.
ok so aku tanya pulak antara iphone s ngan s3 mana best?
ramai jawab 4s.
hmmmmmmmmm.
tapi di hati memang prefer iphone pun. keh keh keh.
tah macam tak berapa minat samsung.
plus takut aku tak reti pakai android.
atleast apple aku biasa la pakai ipod noym ipad dia, macbook ke apa.
tau la basic.gituh.

then lately noy tak abis-abis paksa aku tengok instagram kat ipad dia.
pastu cousin aku izza pun tak abis-abis.
aku jengok-jengok je la.
then tengok kat fb n twitter instagram sana sini.
bila nak bukak tengok takleh.
katanyaaaa. fineeeeeeeeee!!!
racistphonecist sangat.

so bila dah noy asyik suruh aku tengok.
then suruh aku main game la apa.
lagi rasa macam bestnyaaaaaaaaaaaaaaaa. nakkkk.
pastu noy lak racun. kata beli je something untuk diri sendiri.
puas kan hati. rasa lega nanti.
wah over betul kalau orang shopaholic ni kalau menghasut kan. hahahha

so decide.
ok taknak shopping apa pun for raya.
lantak la.
aku nak hp raya.
so last thursday.
noy teman aku mission mencari handphone raya. ;p

yang aku confident yang ada stock bersepah.
sebab dah lama kot 4s ni kan.
nak kuar iphone 5 pun.
takda makna ok.

memula gi maxis klcc.
takda stock.
aku tak check machine klcc. sebab konon nak beli under maxis sbb murah sikit. ;p
rupanya dah blk tu. baru check twitter. ada orang inform kt machine banyak stock :/

so tak stay lama kat klcc.
pass tabita kat customer.
beli aunty anne's n noy beli macaroon.
terus gerak ke sungai wang.
otw, call maxis tanya pavi ada stock tak.
dia kata takda. then tweet tanya ada ke kedai apple kat pavi.
orang kata ada. so ke pavi.
sampai sana. takda stock jugak. uwaaaaaaaaaaaaaa.

aku dah putus harapan dah. memang takda la semua kot.
yang noy sempat sambil jalan tu singgah shopping.
saiko ok perempuan tu.
padahal mission dia teman aku je.
nway, aku dah nak give up.
yang noy, "kita try low yatt punya apple. if takda jugak beli je kat low yatt. kalau tak kau mesti tak tenteram."
hehehe. over kan dia. tapi memang betul puin.

so ke sana. ramai jugak orang kan.
apa aje orang buat situ.
penat mencari parking.

ke dua kedai apple.
ye!!! dua-dua takda. sobs.
then nampak kedai maxis.
tanya ada tak.
dia kata yang package tu takda.
tapi if nak iphone ada.
hoiii. ada la tu. tapi saje lettew taknak jual package kat kitew.
saje nak suruh kitew beli mahal.

ok so akhirnya beli situ. heheheh.
dah la mamat tu gila.
aku mintak screen protector yang tak nampak cap jari tu.
dia bagi diamond punya.
dah la macam gadis getik screen glitter bagai. 
keh keh.


 so taraaaaaaaaaaa.
yeay kitew adew hp rayew lewww. hewhewhew. ;p
terus install instagram ko. gagaaggaga. dasar.
aku amik hitam.
sebab aku ni smoke. mostly barang-barang if warna putih. nanti jadi kuning.
tak suka. so hitam senang.

tapi day one tu macam chilake hp ni.
sebab online je. 2-3 minit sekali screen tu macam stuck. senget2 warna brownish. pastu turned off.
then terus dia on balik kuar pic apple tu.
annoying gila.
aku tak tau napa.
so aku delete semua apps yang aku ada.
ok. takda masalah.

tapi sangap la kalau takda apa.
so aku install balik tadi.
memula ok. pastu jadi balik.
makin kerap.
rasa nak nangis n rasa macam wtf. bb 4 thn aku tu pun tak macam ni.
gila letih nak pergi balik lowyatt nak tukar ke apa.

memacam la try. still takleh.
last tadi aku pergi reset balik iphone tu.
then aku start install balik apps ke apa semua.
n yeayyy. so far dah few hours ok tak jadi apa.
legaaaa *urut dada* hope akan ok.

perasaan? puas hati la akhirnya dpt hp raya.
n hasil titik peluh sendiri.
siapa baca blog ni maybe tau.
aku rasa sepanjang aku pakai hp.
tak pernah aku beli sendiri. hahahaha.
teruk kan. sebab aku takda la tukar gadget all the time.
hp yang aku pakai mesti 4 tahun or lebih.

dpd zaman nokia. ada 2-3 siries aku pakai.
samsung apa tah dulu. flip.
then kawan aku murshida pernah bg sony cybershot dia.
then Mr.B dulu belikan sony cybershot baru.
then noy bagi BB bold 1 tu.
now setelah 10 thn macam tu pakai hp.
baru la beli sendiri punya. keh keh.
tu pun ikutkan nak pow Mr.B belikan.
tapi lambat je. takpa beli sendiri.
ada chan kita pow benda lain. ;p

tapi tensi sebab jejari ku tembam.
asyik la terlajak sana sini nak type tu.
rasa rindu pulak qwerty keyboard.
tapi of coz iphone best sbb byk app.
bb takda apa sangat kan.

so at the moment korang jangan bbm aku yea.
sebab aku tak amik lagi line bb tu.
aku plan nak pakai gak.
sebab untuk business n bbm ke apa kan. :D

oh cakap pasal line. plan postpaid iphone murah kemana-mana eyh dpd bb.
takpa kita try dulu. aku amik 1GB. harga sama macam masa aku BIS 250kb.
yes. aku masa BIS amik 250kb je.
sebab aku tak guna sangat pun. bazir bayar memahal. ;p
so nanti monitor. if aku still kurang guna. aku akan turunkan plan. which akan lg murah.
if tengok aku guna banyak je. kita naikkan.
pun aku rasa tak mahal mana la banding ngan BIS.

ok la tu je.
if rajin update lagi.
if tak. jumpa lepas raya.
korang pun mostly dah balik kampung kan. :D
ok ta-ta.

3 Comments:

darikacamatai ly said... [Reply to Comments]

Salam kak peej,

Salam Eid fitri kpd kak peej and abg ben..:)
kalau kak peej ingat lg i salah seorng silent rider kak peej kita pernah borak dekat fb dulu,,i ada follow ut tweet jugak...i dah add u at instagram...kalau sudi,aprrove la yer...TQ..tak sabar nak follow...:)

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said... [Reply to Comments]

Salam Kak Peej sayang.

Yeay!
Dah ada phone baru. Pasni boleh instag :D

Anyway, selamat hari raya kak!
:D Raya sebagai isteri orang kali ni :D

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

wahh tahniah!! hp raya!! xD
xtau la iphone, tp kta ni pakai s2, org kedai ckp android kena selalu cleankan application sbb nnti berat dia hang. hari tu pun install application berat kan.. asyik merestart je kerja dia. benciness. lantas uninstall balik dan hp itupun kembali kepada sedia kala :P

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...