Instagram : @peejburhan

campur-campur.

malas menguasai diri.
malas nak update blog la.
usually hari-hari di penuhkan buat kerja n ke sana sini.
so bila ada masa terluang tak rasa nak update.
pemalas melampau sangat.

semalam bukak blog sendiri.
scroll atas bawah. bukak older page.
tengok dah lama gilaaaaaaa takda pic.
memanjang update cerita je.
buhsan lak tengok kan.

sekarang nak amik pic pun malas.
abis macam mana itu?
if ada pun pakai hp je.
pastu setakat mobile upload or twitpic je la pun.
so ni amik dpd situ
kita share sini pulak yea.
so siapa yang nak tengok aku update lite2 n share pic.
korang follow twitter je la yea.
tu pun takda la rajin mana.
tapi ada la jugak dpd takda langsung.
gituh.


kulit aku ni suka memainkan perasaan.
aku rasa camera hp ni la.
sebab aku rasa macam aku masih gelap n tak ok lg dpd tan masa honeymoon hari tu.
tapi ni nampak cerah pulak. entah.
ni time last weekend.
tunggu noy datang amik aku. dia ajak keluar.
gila kau 2 jam tunggu dia.
sampai dah tak tau nak buat apa.

oh saje nak cam whore sebab suka tengok make up tu.
aku tak pakai apa pun.
basic je.
tapi suka sebab kekening nampak tebal pakai eye brow pencil baru tu.
n pipi macam tak nampak apa kan.
tapi sebenarnya ada. warna dia sangat sweet pink.
ewah nak jugak cakap sweet kan. kah kah kah.
hari tu ada yang tanya harga kan.
yang eye brow pencil shu uemura tu Rm70
yang blusher benefit tu RM110.

eh aku rasa bulan puasa ni aku makin naik badan ada.
ok memang la biasa. takda yang tak biasa pun.
tapi menyampah P.G n noy asyik la nak mengutuk aku.

noy : pija ni dah naik banyak kan. gemuk.
me : whatevs
p.g : pastu kat fb nak letak pic yang lawa je. budget2. pastu orang komen kata dia kurus la apa. aku tengok sama je. hari tu nak je komen. tapi malas. kesian.
me : hahaha. hey aku cakap kot mana ada kurus. semua tu angle.
p.g : tau takpa. menyampah tengok. haha.
me : dengkiii.
noy : omg. tau. saya pun selalu baca. apesal la reader dia tu tak sedar2 lagi. memang pija ni tak pernah kurus la kot. tak putus asa dorang ni.

kong ajaq kan.
noy tu cakap orang.
dia pun sama tak putus asa suruh aku kurus.
patut kena terima kenyataan n terima diriku ini seadanya. ;p


ni masa berbuka kat papparich.
last week jugak la.
saje je snap pic dia.
tengah rasa berbunga kan.
kalau menyampah tu. apa pun tak boleh.
bila tatap ni terus redha.
takpa la tak dapat Mr. Grey (50 shades), dapat Mr. Black pun ok. kah kah.

last week zeity n zara datang.
aku tak dapat spend masa sama sangat.
kata dah pindah kan. sobs.
tapi ada peluang pergi la.
walaupun most of the time aku pergi tu time dia tidur. ;p

takda pun amik pic dia or dengan dia.
mana yang ada ni adalah dpd camera noy.
geram sangat budak ni.
dah la spoil. tapi cerdik. takleh tahan.
dah besar dah dia.

:: budak yang dah pandai kejut orang bangun tidur. noy kata terseksa je. sebab dia tak cukup tidur. balik dah pagi sebab standby kerja. ::


lulu yang stress everytime zara datang.
sebab dia takkan di layan.
so noy kata dia datang. dia bau2 hidung zara sofea sampai gelak2 kenit tu.
pastu dia terus duduk sempit2 menyelit antara zara ngan noy n ayol.
hehehe. tak malu sungguh.



budak yang pantang mak dia hilang.
ada je dia nak meragam.
tapi bila lepaskan berjalan. tak reti duduk satu tempat.
tapi comel.
ada one part tu.
kat kedai tu ada lagu.
kemain dia menari tak hiraukan orang.
tak sempat nak amik video. tapi serious comel.

sabtu lepas.
balik dpd rumah papa n mama.
kul 12ish.
terus ajak Mr.B pergi uptown danau kota.
nak paksa dia beli seluar jeans.
sebab dia ni asyik la pakai seluar ala2 formal.
rimas iolls tengok.

ajak dia pergi naik motor.
hahaha, sumpah lawak.
omg dia dah paksa aku naik motor since forever kot.
tapi aku taknak.
sebab aku terbayang motor pancit ke apa.
n scary kot.
last aku naik motor aku form 2 ok.
tu pun motor besar papa. 1000cc punya motor.
tayar pun lebar.
ni motor tayar nipis. pitam memikirkan.

since aku tau uptown tu sesak. aku kata naik motor je la.
kemain suka dia.
tapi memang seram. memanjang aku tutup mata.
tu takpa. macam nak semput aku dengar motor tu nak angkut aku ngan Mr.B.
hahahahahahhaa. omg lawak.
bau asap pun kuat.
agaknya sampai kuar asap hitam nak angkat aku. ;p

nasib naik motor.
sebab memang sesak nak mampuih.
orang park kereta ada yang 100m away from de venue.
ke lebih ok. serious jauh.
ngan jam lagi.
naik motor selit2 je.
tapi aku pejam mata. sebab nyilu.
pastu membayangkan tak muat ke.
kang selit. tetiba kaki aku sangkut kat kereta orang ke apa. hehehe.

sampai sana.
banyak dah lain. ada makan2 yea. memacam ada. menarik betul.
tapi sumpahhhhhhhhhh ramai orang. nak jalan pun susah.
lama gila tak pergi.
last pergi ada la 4-5 tahun lepas kot.

tak beli pun jeans.
sebab dia size besar.
jeans mahal. tah apa2 tah.
so aku rasa baik beli jeans ori je. lagi berbaloi. heh.
aku beli bed sheet je.
sebab hari tu nak beli kat jj single punya.
dia kata dah takda. sekarang semua super single je. tah apa2 tah.
so beli 2. rm15 je satu. keh keh. jadi la.
buat salin2. tapi dapat bed sheet n 1 pillow case je la pun.
rm15. tak payah nak complain sangat.

then jalan.
nampak mainan.
aku belikan untuk zara sofea.


sebab malam masa buka puasa tu.
orang sibuk berbuka.
dia sibuk nak memasak.
main ngan bekas tupperware n sudu.
so alang2 ada tu. terus belikan. tak mahal pun.
RM15 je.
aku lak teruja.
teringat masa kecik2.
aku ada la set masak2 ni. tapi takda stove. ada kuali n sudip.
then ada buah2 n sayur. so masak tu.
ni lengkap sikit.
masa bagi sofea tu suka gila dia.
pegang je taknak lepas. pastu orang amik terus nak balik.
macam orang nak curi dia punya.
nanti dia besar lagi. beli yang lagi proper punya.
ni dia kecik lagi. bukan pandai apa sangat lagi.

ok tu je.
rajin nanti update lagi.
hahah nampak sangat menipu kan.
sebab tadi baru je cakap aku tengah mood malas. ;p

4 Comments:

Buyuiazliana said... [Reply to Comments]

lulu dh mcm sama besar dgn zara...aiyoo..

lily lotus said... [Reply to Comments]

dari dulu smpi skrg adore her mata bolat!

shuweet said... [Reply to Comments]

part naik moto pastu celah2 kete tu pejam mata sama sangat ngan aku..hehe..seram weih...takut kite tersangkut and tak lepas..

~zuera~ said... [Reply to Comments]

aduh peej,tergelak baca bab naik motor tu.sama kes inferioty complex dgn motor.hehe

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...