Instagram : @peejburhan

aku merindui mu. ting tong.

sunyi sepi dunai blog kan.
yang dalam list aku ada 2-3 blog je update.
aku nak update tp aku takda waktu senggang lagi.
ni pun online guna macbook noy.
bukan pandai aku. n takkan sesuka hati nak download pic bagai.
so nanti je la yea.

aku merindui Mr.B ni.
dia tetiba bawak abah balik rumah aku malam raya.
ok je no prob. dia kata semalam je.
tetiba rupanya seminggu. sebab semua fam dia raya sakan. tinggal bapak dia sorang kat rumah.
bapak dia tu tak sihat sangat.
ok la takpa.

tapi dah kata raya.
aku memang plan nak duduk rumah mama.
sebab mama pun tak sihat.
orang datang serbu rumah. sian dia nanti nak buat semua sorang.
aku idok la rajin bebenor.
tapi takat isi biskut raya.
tolong potong ketupat, nasi impit, lemang bagai tu ok la.
sambil noy n zeity pun tolong.
apa-apa je la kan.

so malam semalam Mr.B balik rumah duduk ngan bapak dia.
aku pulak tido ngan noy. teehee. suka gak.
dah lama tak tido sama. sobs.
aku takleh nak ulang alik. macam aku ada kereta pun.
orang semua busy nak amik aku ke apa.
so tidoq rumah mama terus senang.

ni zeity dah balik. noy kerja.
lagi la mama sorang kan.
so elok stay je.
Mr.B call banyak kali kata nak jemput aku balik.
bukan taknak. tapi balik pun takda apa. bukan aku buat apa sana.
sapa je nak raya kan. orang semua balik kampung.
lain la dah seminggu raya. ada la tetamu nanti kan.
so better stay sini je.

entah la dia tu.
tapi emosi jugak. sebab rindu la.
dah la 1st raya. boleh la arrangement gini kan.
but what to do. dah dalam family dia memang prihatin lebih.

dia cuti seminggu.
memacam plan dah ni.
nak jalan ke. shopping ke.
nampaknya semua tak dapat la. T____T

takpa. hope next year lebih baik.
ok tu je.
nanti dah balik rumah akan ku update raya bergambar ye.

selamat hari raya semua.
lets gain 5kg in 2 days.
gagagagaga.

eh tetiba nak buat wishlist makan raya.
nak soto sedap bersama bergedil.
laksa johor.
kambing golek.
harap dapat by the time abis shawal. ;p

4 Comments:

kasihibu said... [Reply to Comments]

selamat hari raya peej dan mb

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

selamat hari raya aidilfitri, peej & family!! haha bukan xnk update, tp xdpt internet connection yg laju. makanya tggu balik ni baru dapat update lolx. haa mr.B tu berbakti kepada family. sama la mcm ko. byk pahalanya tu insyaAllah ^^

Trich Maniac said... [Reply to Comments]

Selamat hari raya...
Salam kenal...
Jemput singgah blog saya yang baru dibuat, tentang lifelong battle seorang perempuan yang menghidap penyakit trichotillomania iaitu ketagih mencabut rambut sehingga botak...

http://trichmaniac.blogspot.com/

Sokongan anda sangat dihargai :)

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

*baca komen di atas*

hah baru tau ada penyakit sebegitu. pelik2 je dunia ni. hee.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...