Instagram : @peejburhan

abang botak.

semalam jonet datang rumah. :)
keluar makan kat papparich with noy.
then kita orang paksa noy tidur sekali rumah aku.
gila eksyen dia tu.
dia taknak tido rumah aku sebab panas takda a/c katanya.
kong jaq sangat.

tapi dah kata kuasa saiko kuat.
end up dia tidur jugak rumah aku.
dah la memula dia tak puas hati.
kenapa jonet tidur umah aku.
kenapa tak tidur ngan dia kat umah mama.
e eh. hello. jonet kawan iolls ok.

then lepas lepak.
balik rumah aku.
sembang la apa.
sampai subuh.
aku buat nasi goreng for sahur.
pastu tidur.
tengahari jonet gerak.

aku n noy pulak pergi vet.
bawak kaseh. sebab dia kena kurapan tu. kesian tengok.
ni dah inject. lagi 2 weeks kena inject lagi sekali.
hope ok lepas tu.

then melayan email la apa semua.
weekend aktiviti penuh.
sampai tak sempat nak melayan internet.
so tadi buat kerja.
settle kerja main game.

Mr.B balik.
awal2 dah pesan jangan beli makanan dulu.
sebab aku nak pergi sama.
elok dia balik.
datang kat aku terus cium pipi.
pastu sendiri terkejut tengok laki sendiri.
sebab dia botakkan kepala dia.
pitam.

rasa pelik n tak biasa.
berkerut2 muka aku.
selama ni memang dia botak pun.
bila rambut dia ada yang ala indo mee tu aku tak suka.
but for the past 2 years. memang dia simpan rambut.
so dah biasa tengok dia ada rambut.
dia jadi abang botak ni.
aku adalah rasa pelik. heheheh.
mesti rasa lain macam je nanti. eh.
ok merepek.

mood rajin dia datang lagi.
lepas berbuka dia sibuk amik semua pinggan basuh.
aku dah jadi macam maam dah ni.
sampai tak tau nak buat apa kat dapur.
so aku kata nak main game.
tengok dia get carried away.
mop n vacuum pulak.
suka dia la kan.

yang kelakar tu.
dia ni kan. takleh bawak pergi beli barang kat supermarket ok.
everytime pergi. asyik nak beli penyapu. aaaaaaaaaaa.
hari tu dah beli. dia kata nak keras punya. boleh sapu sampai luar.
then beli pulak lembut. untuk dalam rumah. ok.
semalam pergi. dia nak lagi penyapu. T____T
obses penyapu laki iolls ni.
kelakar je.

ok la. nak biasakan diri bersuamikan abang botak. heheh.
buhbye.

5 Comments:

Azza Azman said... [Reply to Comments]

hoho lawak je peli penyapu atau... kak peej yang pandai bercerita sampai rasa lawak... anyway kehidupan uolss sangat lawak, sbbtu selalu baca.. :)

shidaidris said... [Reply to Comments]

haha, memang kelakar peej. xperlah, gila penyapu sebab x mahal...haha

susumanis said... [Reply to Comments]

hehehe...

susumanis said... [Reply to Comments]

hehehe...

Haslinda said... [Reply to Comments]

Haha lawak plk baca part suka bli penyapu

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...